Аудіювання за розділом "Розповіді про нас самих"

Опис документу:
Перевірити в учнів знання за розділом "Розповіді про нас самих",як учні запам'ятали найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів, їхніх читацьких інтересів.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест до розділу «Розповідь про нас самих»

1. Повчальний висновок байки – це…….

А) основа

Б) мораль

В) підсумок

2. Хто автор байки «Двоє приятелів і ведмідь»?

А) Глібов

Б) Пчілка

В) Езоп

3. Хто перший байкар, що жив у Стародавній Греції?

А) Р.Болюх

Б) Езоп

В) Л.Глібов

4. Які предмети викладав Глібов ?

А) математику та малювання

Б) історію та географію

В) історію та фізкультуру

5. Під яким псевдонімом друкувався Глібов?

А) Дідусь Кенар

Б) Дідусь Панас

В) Дідусь Петро

6. Кому належать ці слова «- Годі вам брехати та одно другого знічев’я вихваляти!»?

А) Півню

Б) Ведмедю

В) Зозулі

Г) Горобцю

7. Яке справжнє прізвище Олени Пчілки?

А) Н.Кир’ян

Б) Л.Костенко

В) О. Косач

8. Яка назва байки О.Пчілки, яку вивчали в цьому розділі?

А) «Котова наука»

Б) «Зозуля й півень»

В) «Двоє приятелів і ведмідь»

9. Як звати хлопчика в байці «Котова наука»?

А) Петрусь

Б) Павлусь

В) Михайлик

10. Де живе і працює письменниця Н.Шейко-Медведєва?

А) в Ніжині

Б) в Києві

В) в Полтаві

11. Що Заєць передав Вовку в п’єсі-казці?

А) шарф старости

Б) шапку старости

В) кожух старости

12. Чим закінчилася п’єса-казка?

А) Лисиця навчилася літати

Б) Ворона навчилася співати

В) Лисичку спіймали

Відповіді до тесту: 1-Б; 2-В; 3-Б; 4-Б; 5-А; 6-Г; 7-В; 8-А; 9-А; 10-Б; 11-Б; 12-В.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.