Вебквест:

Українська кухня

08.11.2021
1 0
Дорослі
1 рівнів
33 підказок
Час виконання: 30 хвилин
Шаблони: Зелена кухня

695

220

0

Опис вебквесту (учням цей опис не показується):

Квест спрямований на закріплення теоретичних знань з кулінарії.

Вміст вебквесту:
Налаштування гри

Час за який потрібно виконати всі завдання: 30 хвилин

Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти неактивні, при наведенні жодним чином не виказують себе

Привітання на початку гри (показується учням)

Вітаємо!!!Якщо ви любите не тільки корисно поїсти, але і вмієте готувати, пропонуємо вам пройти даний квест. Виконуючі різні завдання ви зможете знайти вихід. Але перш ніж приступити до роботи - пропонуємо помити руки(це і є ваша перша підказка). Поступово відповідаючи на запитання, ви зможете зібрати інгредієнти та приготувати відому страву. Пропонуємо записувати все на листочку.

Рівень №1 — Зелена кухня переглянути шаблон

Цей рівень містить 34 інтерактивні об'єкти:

1 вихід.

18 сповіщень.

15 сповіщень з введенням відповіді.

Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:

Мітка №1/34 Вікно  Вихід з рівня  Щоб вийти потрібен ключ
Повідомлення перед введенням ключа:

Сподіваємось, що вам вдалося зібрати всі інгредієнти для страви. Якщо ви здогадалися, що це, вкажіть.

Правильні варіанти ключа:
борщ суп
Повідомлення після введення ключа:

Так, вірно, це відома українська страва, борщ!!! Смачного!!!

Борщ с фасолью и мясом – пошаговый рецепт приготовления

Мітка №2/34 Кран Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Обов'язково помийте руки та всі овочі для приготування страви.

Чим шкідливе часте миття рук / Общество / Судебно-юридическая газета

Далі загляньте в ящики.

Мітка №3/34 Ящик 6 Завдання з відповіддю
Завдання:

Назвіть рослину, яку ми широко використовуємо, готуючи перші страви та салати. У стародавньому Єгипті, а потім і в стародавній Греції вінки з листя цієї рослини одягали на голову як символ горя, смутку, печалі.

а)капуста

б) цибуля

в)петрушка

4)шпинат

Правильні варіанти відповіді:
в петрушка
Відповідь на завдання:

Петрушка - описание продукта на Gastronom.ru

Мітка №4/34 Ящик 5 Завдання з відповіддю
Завдання:

Жителі Перу називали цю рослину "папа". Із спогадів іспанського мореплавця у ХVІ ст.: "Папа – особливий вид земляних горіхів. Якщо їх зварити, вони стають м’якими, як спечений каштан. Вони вкриті шкіркою".

а) буряк

б)картопля

в) морква

г) ріпа

Правильні варіанти відповіді:
б картопля
Відповідь на завдання:

Золота” картопля: експерти пояснили, чому ростуть ціни

Мітка №5/34 Ящик 3_1_ Завдання з відповіддю
Завдання:

За переказами Олександр Македонський завжди вважав необхідним перед боєм підкріпити сили своїх легіонерів саме нею.

а)баклажан

б)капуста

в)помідори

г)огірки

Правильні варіанти відповіді:
б капуста
Відповідь на завдання:

Капуста белокочанная - описание сорта, фото, саженцы, посадка, особенности ухода. Дачная энциклопедия.

Мітка №6/34 Ящик 4 Завдання з відповіддю
Завдання:

Що таке фрітюр?

а) суміш спецій

б)суміш жирів

в)гарнір

г)смажена картопля

Правильні варіанти відповіді:
б суміш жирів
Відповідь на завдання:

Фритюр-правила. Очистка жира - статья

Мітка №7/34 Ящик 2 Завдання з відповіддю
Завдання:

Оберіть зайвий продукт

Плов: рис, морква, м’ясо, цибуля, буряк, томатний соус, прянощі.

Правильна відповідь:
буряк
Відповідь на завдання:

Чим корисний буряк. 8 причин, які переконають вас їсти його частіше » Новини Закарпаття

Мітка №8/34 Ящик 1 Завдання з відповіддю
Завдання:

Оберіть зайве

Олів’є: картопля, морква, цибуля, помідор, ковбаса, квашений огірок, горошок, майонез.

Правильна відповідь:
помідор
Відповідь на завдання:

помидор | Pich Pit Sushi, Pizza Loft, Arka

Мітка №9/34 Дверцята 4 Завдання з відповіддю
Завдання:

У давнину вона цінувалась як золото. Її недостача викликала народні бунти. Нею розраховувались замість монет. Вона була причиною воєн. Але її поклади на Землі не вичерпані.

а)цукор

б)картопля

в)сіль

г)коріандр

Правильні варіанти відповіді:
в сіль
Відповідь на завдання:

5 видів солі | harchi.info

Мітка №10/34 Ложка Завдання з відповіддю
Завдання:

Чим треба помішувати страву в ході приготування, щоб вітаміни збереглися краще?

а) металевою ложкою

б)дерев'яною ложкою

Правильна відповідь:
б
Відповідь на завдання:

Ложка дерев"яна - Вироби та сувеніри - Український Сувенір

Мітка №11/34 Лопатка Завдання з відповіддю
Завдання:

Що необхідно вийняти з приготованого супу?

а) петрушку

б)лавровий лист

в) петрушку

Правильна відповідь:
б
Відповідь на завдання:

Що лікує лавровий листок . Народна медицина. Здоров'я - Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»

Мітка №12/34 Дверцята 5 Завдання з відповіддю
Завдання:

Кругла, та не місяць, з хвостом, та не миша, красна, а не дівка.

Що це,

Правильна відповідь:
морква
Відповідь на завдання:

Культура морква. Особливості вирощування, догляд, зберігання, обробіток грунту, захист від шкідників | ІАС "Аграрії разом"

Мітка №13/34 Дверцята 1 Завдання з відповіддю
Завдання:

Носить вона по сто одежинок,
Правда, немає на них застібок.
Якщо будеш їх знімати,
Сльози станеш проливати.

Що це?

Правильна відповідь:
цибуля
Відповідь на завдання:

Цибуля ріпчаста - користь і шкода, калорійність.

Мітка №14/34 Виделка Завдання з відповіддю
Завдання:

Червоний Макар по полі скакав,
У салат – солодкий,
А у борщ – гіркий стрибав.

Що це?

Правильна відповідь:
перець
Відповідь на завдання:

Лікарі розповіли, кому можна і не можна їсти болгарський перець

Мітка №15/34 Половник Завдання з відповіддю
Завдання:

Назвати головний компонент харчування українців.

До кінця року хліб може здорожчати на 25% — експерт

Правильна відповідь:
хліб
Відповідь на завдання:

Хлібне питання: про міфи та користь бездріжджового хліба | Mind.ua

Мітка №16/34 Банка 8 Завдання з відповіддю
Завдання:

Напій, зварений зі свіжих або сушених фруктів.

а)чай

б)компот

в)морс

Правильна відповідь:
в
Відповідь на завдання:

20 рецептов самого вкусного компота на зиму

Мітка №17/34 Банка 7 Завдання з відповіддю
Завдання:

Лиш один зубочок взяв,
Разом с хлібом пожував,—
Мов вогнем, язик припік,
Називається…

Правильна відповідь:
часник
Відповідь на завдання:

Часник - Корисні і небезпечні властивості часнику

Мітка №18/34 банка 6 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Цікаві факти про сало.

1.Слово САЛО походить від праслов’янського sadlo. Корінь sad — той же, що і в слові «сідати», садло — це те, що посаджено на м’ясо. З часом буква «d» випала з давньослов’янської мови і вийшло слово САЛО.

2.Всім кому за 40, слід їсти сало, адже він – жовчогінний засіб. Достатньо вживати 50 грамів сала на день. Більше – то вже загроза для талії.

3.Дієтологи рекомендують для кращої засвоюваності їсти сало з часником.

4.Вважається, що найсмачніше сало виходить, якщо свиню годувати жолудями.

Сало: полезно или вредно? Диетологи идут стенка на стенку | Правильное питание | Здоровье | Аргументы и Факты

Мітка №19/34 Банка 5 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Цікаві факти про оцет.

1.Виправити смак зіпсованої страви. Якщо ви переперчили суп, для нейтралізації прянощі додайте в каструлю 1 ч. л. яблучного оцту.

2.Приготувати смачне м'ясо для шашлику. Стакан столового оцту на 2 склянки води плюс спеції - відмінний маринад, що гарантує соковите м'яке м'ясо.

3.Освіжити повітря. Магазинні освіжувачі повітря часто мають різкий запах, який змішується з іншими і утворює ще більш неприємний. Протріть розчином столового оцту поверхні в кімнаті, розприскайте його по кутах, і самі не помітите, як неприємний запах зникне.

Оцет Столовий 9%, 1000 Мл/ Уксус Столовый 9%, 1000 Мл — в Категории "Уксус" на Bigl.ua (1227289692)

Мітка №20/34 Ваги Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Скільки мм в столовій ложці. Скільки грамів і скільки мілілітрів в столовій ложці

Мітка №21/34 Дошка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Топ-5 овочевих супів — найкращі та прості рецепти | Блог Мetro

Мітка №22/34 Кедрова олія Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Найдорожчий суп в світі – це суп з ластів’ячих гнізд, який вважається делікатесом в Китаї, В’єтнамі та Малайзії. Власне, суп готується з слини ластівок, якою вони скріплюють свої гнізда. За консистенцією він нагадує кисіль.

Суп з ластівчиних гнізд. Як це робиться? | Кожен в Україні

Мітка №23/34 Конопляна олія Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Найдавніший рецепт супу знаходиться в кулінарній книзі Апікура, написаної в IV столітті. Там згадані такі інгредієнти: пшениця, оливкова олія, м’ясний фарш, мізки, перець, лавровий лист, кмин, вино і ферментований рибний соус.

Хаш що це таке

Мітка №24/34 Сіль Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Знаменитий цибульний суп, за легендою, з’явився завдяки Людовику XV: якось пізно вночі французький король зголоднів, проте в мисливському будиночку не знайшлося нічого крім цибулі, масла і шампанського.

Людовик XV — ВикипедияЦибулевий суп - рецепти від ТМ Шостка

Мітка №25/34 Оливкова олія Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Самі незвичайні назви мають, мабуть, інгредієнти знаменитого рибного супу буйабес. Згідно правильної рецептурі, в буябес, крім дрібної рибки різних видів, входить п’ять основних сортів риби: морський скорпіон, морський півень, морський чорт, і сан-П’єр, тобто риба Святого Петра.

Рыбный суп с морепродуктами – кулинарный рецепт

Мітка №26/34 Соняшникова олія Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

У кінці XIX століття в Санкт-Петербурзі стало модним фінське блюдо «лейпакейто», що представляло собою хлібний суп. Мода на суп протрималася близько десятка років, головним чином завдяки назві. Правда, фінська назва було незвичним для російського вуха, і замість нього став вживатися спотворений в російській мові варіант його назви – суп лімпопо.

Хлебный суп - рецепт с пошаговыми фото | Меню недели

Мітка №27/34 Перець Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Спочатку їжа угорських селян, а тепер страва міжнародного значення - національний угорський суп гуляш у XIX столітті вважався стравою чабанів, а пізніше став популярним серед вельмож й перекочував на столи жителів сусідніх країн. Зараз суп гуляш визнали пам'яткою культурної спадщини ЮНЕСКО.

Гуляш из говядины в мультиварке с подливкой рецепт с фото пошагово и видео - 1000.menu

Мітка №28/34 Чашка 7 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Міжнародний день супу: 8 цікавих фактів

Мітка №29/34 Чашка 5 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Американський суп Сampbell’s по праву вважається самим знаменитим. Його прославив Е. Воргол.

0201atqs-45b3-525x340.jpg

Мітка №30/34 Чашка 6 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Звичний для багатьох гаспачо, до складу якого входять томати, з’явився після відкриття Америки.

Классический гаспачо рецепт – Испанская кухня: Супы. «Еда»

Мітка №31/34 Чашка 3 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:
Наполеон любив каштановий суп. Елвіс Преслі і Гітлер надавали перевагу овочевому. А Некрасов любив будь-який суп, аби було багато кропу.

Каштановый суп — рецепт с пошаговыми фотографиями на Foodclub.ru

Мітка №32/34 Чашка 4 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:
Класика французької кухні — суп-пюре Креси, названий на честь поразки французів у битві під Креси 26 серпня 1346 р. з англійським королем Едуардом III. Дійсно, суп переможених: його основні інгредієнти — морква, цибуля порей і картопля.

Суп-пюре Креси - пошаговый рецепт с фото на Повар.ру

Мітка №33/34 Годинник Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Слідкуйте за часом приготування!

Мітка №34/34 Банка 3 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:
Найдавніший рецепт супу зберігається у кулінарній книзі Апікура, написаної у IV столітті. Там згадані такі інгредієнти, як пшениця, оливкова олія, м’ясний фарш, перець, лавровий лист, кмин, вино і ферментований рибний соус.

Рефлексія від 59 учнів

Сподобався:

53 6

Зрозумілий:

51 8

Потрібні роз'яснення:

51 8
Рекомендуємо

Математична кухня. Скільки коштує борщ?

Математична кухня. Скільки коштує борщ?

466

Аватар профіля Грек Ірина Володимирівна
Математика
2—5 клас

33 грн

Математична кухня. Салат "Пані Ірина"

Математична кухня. Салат "Пані Ірина"

564

Аватар профіля Грек Ірина Володимирівна
Математика
3—7 клас

33 грн

Українська революція

Українська революція

92

Аватар профіля Воронюк Олександр Леонідович
Історія України
10 клас

25 грн

Знавці української мови

Знавці української мови

403

Аватар профіля Міщененко Олена Іванівна
Українська мова
5—6 клас

20 грн

Попередьмо помилки в розмовній українській

Попередьмо помилки в розмовній українській

123

Аватар профіля Людмила Петрівна Кричун
Українська мова
9—11 клас та дорослі

66 грн

Схожі вебквести

Соціальне лідерство

Соціальне лідерство

455

Аватар профіля Tiutiunnyk Yuliia
Самоосвіта
дорослі

Розважайся та навчайся!

Розважайся та навчайся!

65

Аватар профіля Ведмеденко Софія Андріївна
Самоосвіта
5—6 клас

Ребусний відпочинок

Ребусний відпочинок

183

Аватар профіля Нестерчук Юлія Вікторівна
Самоосвіта
5—6 років, 1—12 клас та дорослі

Про все на світі

Про все на світі

138

Аватар профіля Нестерчук Юлія Вікторівна
Самоосвіта
10—12 клас та дорослі

Цікаві знахідки

Цікаві знахідки

157

Аватар профіля Нестерчук Юлія Вікторівна
Самоосвіта
10—12 клас та дорослі