Вебквест:

СМАЧНИЙ СНІДАНОК

06.11.2021
0 0
11 Клас, Дорослі
1 рівнів
9 підказок
Час виконання: 40 хвилин
Шаблони: Кухня

244

73

0

Опис вебквесту (учням цей опис не показується):

Цей квест допоможе майбутнім кулінарам повторити, закріпити та перевірити свої теоретичні знання з предмету " Технологія приготування їжі з основами товарознавства". Квест пропонуєтья для учнів ПТНЗ з професії " Кухар 4 розряд"

Мета - знайти відповіді на всі питання в кухні та страву, яку треба приготувати.

Для цього необхідно уважно та без помилок виконувати завдання, звертати увагу на підсказки та стати переможцем!!

Вміст вебквесту:
Налаштування гри

Час за який потрібно виконати всі завдання: 40 хвилин

Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти неактивні, при наведенні жодним чином не виказують себе

Привітання на початку гри (показується учням)

Вітаю! Юний кулінар, пропоную попрацювати на чудовій кухні, виконати всі завдання та приготувати смачний сніданок!

Ледве не забула)) Коли зайдешь в кухню, починай працювати з кухонного столу та крокуй сміливо за підсказками, і в тебе все вийде!!! Бажаю успіхів!

Рівень №1 — Кухня переглянути шаблон

Цей рівень містить 10 інтерактивних об'єктів:

1 вихід.

9 сповіщень з введенням відповіді.

Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:

Мітка №1/10 Пиріг  Вихід з рівня  Потрібно знайти і відкрити всі підказки (з відповідями і без відповідей)
Повідомлення перед виконанням умов виходу з рівня

0201adaf-1f20-198x254.jpgСмачного!!!!

" Бабка (пудинг) з сиру "

Фінальне повідомлення:

Ти майстер своєї справи!!!0201adc0-e2c4-275x183.jpg

Мітка №2/10 Кухонний стіл Завдання з відповіддю
Завдання:

Висушені природним способом або за допомогою спеціальних пристосувань ягоди винограду.

Підсказка: далі буде полиця

Правильна відповідь:
родзинки
Відповідь на завдання:

Молодець! Чудовий початок!!

Мітка №3/10 Полиця 1 Завдання з відповіддю
Завдання:

Вічнозелена багаторічна ліана, що відноситься до сімейства Орхідейних. Для приготування прянощі використовують недозрілі стручки, які піддаються спеціальній обробці.

Далі ще одна полиця))

Правильна відповідь:
ванілін
Відповідь на завдання:

Супер!! Та ти гурман)))

Мітка №4/10 Полиця 2 Завдання з відповіддю
Завдання:

Цей інгредієнт отримують шляхом подрібнення пшениці. Він має марки М, Т та МТ.

Далі буде плита.

Правильна відповідь:
манна крупа
Відповідь на завдання:

Ти йдешь вірним шляхом!

Мітка №5/10 Плита Завдання з відповіддю
Завдання:

Хімічна речовина у вигляді прозорої, безбарвної рідини без запаху і смаку, (в нормальних умовах). Яка потрібна щоб розчинити те, що сховано на полиці1 та залити окропом те, що сховано на полиці 2. Що це, Ви знаєте і вже відгадали))

Далі шукай чайник на плиті

Правильна відповідь:
вода
Відповідь на завдання:

Супер! У тебе все виходить!!!

Мітка №6/10 Чайник Завдання з відповіддю
Завдання:

Кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування молока, а потім видалення з нього сироватки. При приготуванні нашої страви, його протирають через сито.

Як вгадаєш, переходь до сковороди

Правильна відповідь:
сир
Відповідь на завдання:

Молодець!! Так тримати!!!

Мітка №7/10 Сковорода Завдання з відповіддю
Завдання:

У протертий продукт, який схований у чайнику) додають розтерту з цукром густу масу світлих і темних шарів, що чергуються між собою, зверху вкрита тонкою оболонкою. Що це?

Вгадуй та переходь до прихватки.

Правильна відповідь:
жовток
Відповідь на завдання:

Супер! Ти маєш потрібні знання!

Мітка №8/10 Прихватка Завдання з відповіддю
Завдання:

Працюємо далі та готуємо ще один н/ф для нашої страви. При збиванні разом з цуком наш загадковий компонент збільшується у 5 разів. Вгадай його.

Підсказка далі буде в стакані.

Правильна відповідь:
білки
Мітка №9/10 Стакан Завдання з відповіддю
Завдання:

Далі розм'якшуємо цінний продукт харчування, який одержують з вершків методом збивання. Вгадай його та переходь до абрикосового варення.

Правильна відповідь:
вершкове масло
Відповідь на завдання:

Ти супер герой!

Мітка №10/10 Банка варення 3 Завдання з відповіддю
Завдання:

Ми, круті кухарі, майже завершуємо готувати нашу страву. Залишилося пройти теплову оброку у жаровій шафі при температурі 150 - 270 о С 20 - 30 хвилин. Що це за спосіб?

Підсказка заховалася в пирозі)))

Правильна відповідь:
запікання

Рефлексія від 26 учнів

Сподобався:

24 2

Зрозумілий:

23 3

Потрібні роз'яснення:

21 5
Рекомендуємо

Shopping in Rome

Shopping in Rome

86

Аватар профіля Любчич Валерія Володимирівна
Англійська мова
2—12 клас, I—VI курси, дорослі та змішані

50 грн

Схожі вебквести

Приготування Борщу (в загадках)

Приготування Борщу (в загадках)

116

Аватар профіля Булах Ірина Іванівна
Технології
5—12 клас, I—VI курси, дорослі та змішані

кухня для кухарів

кухня для кухарів

87

Аватар профіля Ексузян Рінат В'ячеславович
Технології
дорослі

Урок технологій "Основи проєктування"

Урок технологій "Основи проєктування"

20

Аватар профіля Михальчук Ірина Михайлівна
Технології
6 клас

Підсумкове заняття з дисципліни "Технології". (Фармація)

Підсумкове заняття з дисципліни "Технології". (Фармація)

63

Аватар профіля Скакун Олександра Юріївна
Технології
II курс

Прибирання кімнати

Прибирання кімнати

151

Аватар профіля Шмига Віолета Семенівна
Технології
5—6 клас