Тематичне оцінювання з технології приготування їжі : -Теплова кулінарна обробка продуктів

Запитання №1 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Припускання - це:

Запитання №2 з кількома правильними відповідями Балів: 3%

Основними способами теплової кулінарної обробки є:

Запитання №3 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Смаження у фритюрі проводять при tº жиру:

Запитання №4 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Для тушкування продукти попередньо:

Запитання №5 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Пасерування - це:

Запитання №6 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Укажіть комбіновані способи теплової кулінарної обробки

Запитання №7 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Укажіть спосіб теплової кулінарної обробки продуктів, що характеризується припусканням попередньо обсмажених продуктів.

Запитання №8 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Термостатування - це...

Запитання №9 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Рафіновані рослинні олії мають такі властивості:

Запитання №10 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

При тривалому і бурхливому кипінні у воді жир...

Запитання №11 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Маргарин столовий молочний можна використовувати для:

Запитання №12 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Назвіть перший режим варіння

Запитання №13 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Серед тваринних топлених жирів найвищу біологічну цінність має

Запитання №14 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Топлене масло виробляють із:

Запитання №15 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Тваринні топленні жири можна використовувати для

Запитання №16 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Укажіть допоміжні способи теплової кулінарної обробки продуктів

Запитання №17 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Укажіть спосіб теплової обробки продуктів, при якому продукт у жаровій шафі доводиться до готовності з утворенням добре підсмаженої кірочки

Запитання №18 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Укажіть спосіб теплової кулінарної обробки продуктів, що характеризується варінням у закритому посуді в невеликій кількості рідини (вода, молоко, бульйон, відвар), під час якого продукт занурюють у рідину на 1/3 – 1/4 її об'єму або у власному соку

Запитання №19 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Які з перерахованих жирів мають найнижчу температуру димоутворення?

Запитання №20 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Смаження без жиру застосовують для приготування

Запитання №21 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Основний спосіб смаження - це теплова обробка продукту при температурі

Запитання №22 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

При якому способі варіння продукти варять при температурі нижче 100 С; зберігається висока якість і харчова цінність страви?

Запитання №23 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Денатурація білків розпочинається при температурі

Запитання №24 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

На водяній бані варять продукти при зниженій температурі, не вищій ніж

Запитання №25 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

У скільки разів беруть жиру більше ніж продукту при смаженні у фритюрі?

Запитання №26 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Бланшування - це спосіб теплової обробки, який належить до

Запитання №27 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Дайте визначення комбінованому способу теплової обробки - тушкуванню.

Запитання №28 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Скільки є режимів варіння ?

Запитання №29 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Білки яких продуктів при нагріванні ущільнюються, виділяючи частину води?

Запитання №30 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

У скільки разів скорочується термін варіння продуктів струмом високої частоти?

Запитання №31 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Чому при тривалому та бурхливому кипінні бульйон стає каламутним?

Запитання №32 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

При смаженні продуктів основним способом жиру беруть...

Запитання №33 із заповненням пропусків у тексті Балів: 3%

___________________________________Смаження — нагрівання _________________. Завдяки ____________, рівномірно обсмажується, ________________ і підви­щується _____________.

Запитання №34 із заповненням пропусків у тексті Балів: 3%

______________________________________

Обсмалювання здійснюють, _______________, для спалювання __________________, які обробляють (_______________, тушки птиці).

Запитання №35 із заповненням пропусків у тексті Балів: 3%

_______________________________Кулінарні жири — це _____________ з рафінованими рідкими рос­линними оліями (соняшниковою, бавовниковою, соєвою та ін.) і ________________. Як наповнювачі використо­вують ________, _____________ та інші речовини

Рефлексія від 0 учнів

Сподобався

0 0

Зрозумілий

0 0

Потрібні роз'яснення

0 0