Тематична контрольна робота "Наукові основи розробки новітніх технологій у ресторанному господарстві"

Цю сторінку створено користувачем «Всеосвіти», якщо її вміст порушує ваші авторські права, надішліть скаргу у службу підтримки, ми оперативно відреагуємо.

This page was created by the website user. If its content violates your copyright, you can submit a takedown request to our support team, and we will respond promptly.

Поскаржитися / Report
Створити запит на отримання доступу

Автор опублікував тест в Бібліотеці тестів з обмеженим доступом. Це означає, що для повного доступу до тесту (перегляд усіх запитань та створення проходжень) Вам необхідно отримати дозвіл від автора.

Запитання №1

Харчування - це:

Запитання №2

Встановити відповідність між складовими концепції оздоровчого харчування.

Наука чітко визначила концепцію оздоровчого харчування.

Складові концепції
1

Ліквідація дефіциту білка

2

Ліквідація дефіциту мікронутрієнтів

3

Забезпечення оптимального фізичного і розумового розвитку дітей

4

Гарантування безпеки вітчизняних та імпортних харчових добавок

5

Підвищення рівня знань населення щодо здорового харчування

Характеристика складових
А
  • реалізація програми грудного годування;

  • індустрія спеціалізованих продуктів (для вагітних, для недоношених дітей, замінників материнського молока, продуктів прикорму, шкільного харчування, для різних категорій хворих дітей);

  • створення індустрії зондового харчування.

Б
  • створення законодавчої бази;

  • посилення виробничого контролю в агропромисловому комплексі, враховуючи малі підприємства;

  • створення сучасної інструментальної бази і забезпечення органів державного контролю.

В
  • професійні програми для вузів і системи післядипломної освіти;

  • розробка системи освітніх програм для загальноосвітніх шкіл, населення і засобів масової інформації.

Г
  • відновлення вітчизняного виробництва вітамінів - субстанцій;

  • створення індустрії біологічно активних харчових добавок і технологій збагачення харчових продуктів;

Д
  • створення індустрії виробництва білка з нетрадиційних джерел і технологій його використання у харчовій промисловості.

Запитання №3

Встановити відповідність між основними законами раціонального харчування та їх характеристиками.

Основні закони раціонального харчування
1

Закон кількісної і якісної повноцінності харчування

2

Закон збалансованості

3

Закон адекватності

4

Закон правильного режиму

5

Закон естетичного задоволення

6

Закон безпеки харчування

7

Закон профілактичної спрямованості харчування

Характеристика законів
А

їжа має бути приємною, смачною, їз властивим їй ароматом і вживатися в естетичних умовах;

Б

хімічний склад та властивості їжі повинні відповідати індивідуальним потребам і можливості організму;

В

їжа має бути нешкідливою відносно наявності у ній токсичних речовин і токсинів мікроорганізмів;

Г

енергетична цінність раціону, кількісний і якісний склад нутрієнтів мають відповідати енерговитратам організму;

Д

їжа повинна запобігати захворюванням, ускладненням, прихованим хворобливим станам та підвищувати опірні функції організму щодо дії шкідливих чинників;

Е

їжа має надходити до організму у певний час та бути раціонально розподілена по окремих прийомах;

Є

харчовий раціон повинен бути збалансованим за вмістом різних нутрієнтів.

Запитання №4

Нутрицевтики - це:

Рефлексія від 0 учнів

Сподобався

Так 0 Ні 0

Зрозумілий

Так 0 Ні 0

Потрібні роз'яснення

Так 0 Ні 0