Страви і вироби з борошна

Професійна (професійно-технічна) освіта

46 проходжень

12 запитань

17.05.2020

283

1

0

Запитання №1 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Борошно -це

Запитання №2 на встановлення відповідності Балів: 10%

Вкажіть відповідність технологічних властивостей борошна

1

Газоутворююча здатність

2

Газоутримуюча здатність

3

Водопоглинаюча здатність

А

це здатність полягає в утриманні і тісті вуглекислого газу, який утворюється при бродінні

Б

визначається кількістю води, яку може поглинути борошно при замішуванні тіста нормальної консистенції

В

це здатність його утворювати при бродінні дріжджового тіста вуглекислий газ

Запитання №3 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Який основний вуглевод бороша

Запитання №4 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Борошно якого сорту має більшу енергетичну цінність

Запитання №5 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

За видом борошно буває

Запитання №6 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Клейковина – це

Запитання №7 з однією правильною відповіддю Балів: 3%

Які кашеподібні страви готують з борошна в Україні?

Запитання №8 з кількома правильними відповідями Балів: 7%

Вказати , які галушки бувають за способом приготування?

Запитання №9 на послідовність Балів: 17%

Вказати послідовність приготування страви “Локшина домашня”
 

Влити воду

Просіяти борошно

додати яйця

Настпати гіркою, зробити углублення

Замісити круте тісто

проціджений розчин солі

витримати 20-30 хв

шари тіста пересипати борошном, підсушити і скласти у 3-4 шари

нарізати на смужки завширшки 35-45мм

тісто розкачати шаром  завтовшки 1-1,5мм

стіл посипати борошном 

нарізати упоперек соломкою  чи смужками завширшки 3-4мм

підсушити 2-3 години при температурі 40-50С

Запитання №10 із заповненням пропусків у тексті Балів: 27%

Для приготування тіста на вареники використовують ________________________  борошно, яке замішують на ____ , або _________ , або ________ з додаванням ____ , розчину ____________ , замішують _____  тісто, витримують тісто залишаючи на _____  хв.

Запитання №11 на встановлення відповідності Балів: 13%

Встановити відповідність назви і зовнішнього вигляду виробів з тіста

1

Пельмені

2

Чебуреки

3

Галушки

4

Вареники

А

Б

В

Г

Запитання №12 з вибором правильної відповіді у тексті Балів: 7%

Норма подачі вареників і пельменів на порцію_________________ (Варіанти:7-8 шт,14-15шт, 10-12 шт, 10-12шт, 5-7 шт, 10-15 шт) 

Рефлексія від 2 учнів

Сподобався

1 1

Зрозумілий

2 0

Потрібні роз'яснення

2 0