Конструктор тестів
Тест не містить жодного запитання. Додайте запитання.
Щоб додати запитання, оберіть категорію запитання на панелі запитань.
№1:
Вікторина (правда/неправда)
Вітаміни — високомолекулярні органічні сполуки різних класів
№2:
Вікторина (правда/неправда)
Вітаміни - це речовини, які в невеликих кількостях, але обов’язково потрібні для здійснення хімічних процесів в організмах
№3:
Вікторина (правда/неправда)
За здатністю розчинятися у воді вітаміни поділяють на водорозчинні, жиророзчинні та нерозчинні
№4:
Вікторина (правда/неправда)
За здатністю розчинятися у воді вітаміни поділяють на водорозчинні та жиророзчинні
№5:
Вікторина (правда/неправда)
Вітаміни накопичуються в організмі людини
№6:
Вікторина (правда/неправда)
Вітаміни регулюють в організмі обмін речовин через систему ферментів
№7:
Вікторина (правда/неправда)
Вітаміни групи В відповідальні за енергетичний обмін в організмі, поліпшують пам’ять, зменшують болі при радикулітах, невритах, захворюваннях органів травлення.
№8:
Вікторина (правда/неправда)
Ферменти називають біологічними каталізаторами
№9:
Вікторина (правда/неправда)
Усі ферменти вибагливі до температури та кислого середовища.
№10:
Вікторина (правда/неправда)
Ліпаза прискорює розщеплення крохмалю й глікогену
№11:
Вікторина (правда/неправда)
Нестача вітамінів і ферментів призводить до розвитку різних захворювань
№12:
На встановлення відповідності
Встановіть відповідність між назвою вітаміну та його біологічним значенням
втома, кровоточивість ясен, зниження опірності організму до інфекцій
кальциферол
утворює комплекси з ферментами, що регулюють обмін вуглеводів та амінокислот.
токоферол
бере участь у процесах кровотворення, а також у синтезі нуклеїнових кислот.
фолієва кислота
регулює фосфорно-кальцієвий обмін
аскорбінова кислота
впливає на роботу мозку, нервової системи, м’язів, затримує старіння, прискорює загоєння ран.
тіамін
нікотинова кислота
№13:
На встановлення відповідності
Установіть відповідність між ферментом та його субстратом
трипсин
гідроген пероксид
лактаза
жир
ліпаза
дезоксирибонуклеїнова кислота
ДНКаза
молочний цукор
амілаза
білок
крохмаль
№14:
Вікторина (правда/неправда)
харчова добавка — речовина, яку зазвичай не вважають харчовим продуктом або його складником, але додають до харчового продукту у результаті стає невід'ємною частиною продукту для поліпшення їх поживних властивостей
№15:
Вікторина (правда/неправда)
Нестача вітамінів і ферментів не призводить до розвитку різних захворювань
№16:
Вікторина (правда/неправда)
вітаміни не є джерелами енергії чи будівельним матеріалом клітин
Рефлексія від 4 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: