Тест:

6 клас НУШ ДОВКІЛЛЯ Підсумкове повторення 6 (Тема 7, Тема 8)

07.01.2024
0 0
Вміст тесту:

1:

З однією правильною відповіддю

1 з 40 балів

1.Вибери приклад найнебезпечнішого відходу, який не можна викидати в загальний смітник, а у спеціалізований контейнер в магазинах:

2:

З однією правильною відповіддю

1 з 40 балів

2.На яку інформацію про продукти, зазначені на упаковці, треба звертати увагу в першу чергу, щоб не зашкодити здоров'ю:

3:

З однією правильною відповіддю

1 з 40 балів

3.Згідно якого закону України в разі, якщо ви купили непридатний для вживання продукт, то в тому ж магазині вам мають замінити на придатний або повернути гроші:

4:

З однією правильною відповіддю

1 з 40 балів

4.Обери основний недолік, який набувають харчові продукти під час термічної обробки:

5:

З кількома правильними відповідями

3 з 40 балів

5.Вибери три основні ознаки горіння серед шести названих:

6:

З кількома правильними відповідями

3 з 40 балів

6.Вибери три приклади НЕгорючих речовин:

7:

З кількома правильними відповідями

3 з 40 балів

7.Обери три головні переваги, які принесла людям термічна обробка харчових продуктів:

8:

З кількома правильними відповідями

3 з 40 балів

8.Обери три природних концерванти, обробка продуктів якими збільшує термін придатності їжі:

9:

З полем для вводу відповіді

1 з 40 балів

9.Процеси горіння і тління можуть переходити один в одного: тліючий сірник, кинутий в лісі, може стати причиною великої

10:

З полем для вводу відповіді

1 з 40 балів

10.На етикетках більшості продуктів наноситься послідовність чорно-білих вертикальних смуг із інформацією для зчитування технічними засобами, перші три цифри означають країну походження продукту. Це зображення називається

11:

На встановлення відповідності

4 з 40 балів

11.Встанови відповідність між назвами відділів у супермаркеті та товарами, які там пропонують:

назви відділів у супермаркетах
товари
1

1.бакалія

А

А)печиво

2

2.кондитерський

Б

Б)чай (заварка)

3

3.кулінарія

В

В)шкарпетки

4

4.супутні непродовольчі товари

Г

Г)заморожені пельмені

12:

На встановлення відповідності

4 з 40 балів

12.Встанови відповідність між способами обробки харчових продуктів з метою тривалого зберігання та їхнім описанням:

назви способів обробки харчових продуктів
описання способів обробки харчових продуктів
1

1.заморожування

А

А)Створення умов для процесу молочнокислого бродіння. Використовується зазвичай для овочів (капусти, огірків) та фруктів (яблук, слив)

2

2.квашення

Б

Б)Дія високої температури та тиску для зневодження продуктів. У продуктах, позбавлених вологи, неможлива життєдіяльність бактерій та грибів

3

3.сушіння

В

В)Спеціальна обробка та збереження харчових продуктів у розсолі чи сиропі із використанням солі, цукру та оцтової кислоти в герметичних упаковках

4

4.консервування

Г

Г)Доведення та збереження продуктів при дуже низьких температурах, що вбиває чи припиняє життєдіяльність мікроорганізмів

13:

Із заповненням пропусків у тексті

4 з 40 балів

13.Часто для гасіння вогню використовують воду. Вона перешкоджає доступу         та охолоджує предмет, завдяки її (води)               під дією високих температур. Але є речовини, які не можна гасити водою. Найефективніший спосіб гасіння полум'я в таких випадках - це запобігання доступу         за допомогою піску, вогнегасної      або спеціальних тканин

14:

Із заповненням пропусків у тексті

4 з 40 балів

14.З усіх відходів найбільш небезпечними є відходи із          , оскільки це довговічний матеріал. Він створений людиною штучно і живі організми не здатні його             . Також дуже шкодять довкіллю            банки з-під напоїв та консервів. А найбезпечнішими для довкілля є упаковки зі звичайного       

15:

На послідовність

6 з 40 балів

15.Розподіли приклади відходів в порядку збільшення їхнього періоду розкладу від того, який розкладається найшвидше до того, період розкладання якого складає понад 1000 років:

А) алюмінієва банка

Б)гума

В)скло

Г)папір

Д)пластик

Є)тканина

Рефлексія від 7 учнів

Сподобався:

7 0

Зрозумілий:

7 0

Потрібні роз'яснення:

7 0
Рекомендуємо

Підсумкова робота з теми "Атмосфера". 6 клас НУШ

Підсумкова робота з теми "Атмосфера". 6 клас НУШ

14

Аватар профіля Ащеулова Інна Петрівна
Географія
6 клас

33 грн

Підсумкова робота з теми "Літосфера". 6 клас НУШ

Підсумкова робота з теми "Літосфера". 6 клас НУШ

14

Аватар профіля Ащеулова Інна Петрівна
Географія
6 клас

33 грн

6 клас НУШ. Тема 6. Анімація слайдів

6 клас НУШ. Тема 6. Анімація слайдів

66

Аватар профіля Яна Муравська
Інформатика
6 клас

20 грн

Комплексна підсумкова робота №1 з теми:" Вступ. Повторення вивченого в 6 класі. Морфологія. Дієслово (Ч.І)". 7 клас. НУШ

Комплексна підсумкова робота №1 з теми:" Вступ. Повторення вивченого в 6 класі. Морфологія. Дієслово (Ч.І)". 7 клас. НУШ

172

Аватар профіля Бондаренко Альона Вікторівна\
Українська мова
7 клас

20 грн

Тест з теми: Гідросфера для 6 класу НУШ

Тест з теми: Гідросфера для 6 класу НУШ

150

Аватар профіля Бойко Олександр Дмитрович
Географія
6 клас

19 грн

Схожі тести

Самостійна робота. Вологість повітря .

Самостійна робота. Вологість повітря .

33

Аватар профіля Володимир
Довкілля
6 клас

Атмосфера Землі

Атмосфера Землі

35

Аватар профіля Володимир
Довкілля
6 клас

Дослідження океанів

Дослідження океанів

56

Аватар профіля Володимир
Довкілля
6 клас

Солона й прісна вода

Солона й прісна вода

33

Аватар профіля Володимир
Довкілля
6 клас

Водяні мешканці

Водяні мешканці

28

Аватар профіля Володимир
Довкілля
6 клас