Конструктор тестів
Тест не містить жодного запитання. Додайте запитання.
Щоб додати запитання, оберіть категорію запитання на панелі запитань.
№1:
З однією правильною відповіддю
1.Вибери приклад найнебезпечнішого відходу, який не можна викидати в загальний смітник, а у спеціалізований контейнер в магазинах:
№2:
З однією правильною відповіддю
2.На яку інформацію про продукти, зазначені на упаковці, треба звертати увагу в першу чергу, щоб не зашкодити здоров'ю:
№3:
З однією правильною відповіддю
3.Згідно якого закону України в разі, якщо ви купили непридатний для вживання продукт, то в тому ж магазині вам мають замінити на придатний або повернути гроші:
№4:
З однією правильною відповіддю
4.Обери основний недолік, який набувають харчові продукти під час термічної обробки:
№5:
З кількома правильними відповідями
5.Вибери три основні ознаки горіння серед шести названих:
№6:
З кількома правильними відповідями
6.Вибери три приклади НЕгорючих речовин:
№7:
З кількома правильними відповідями
7.Обери три головні переваги, які принесла людям термічна обробка харчових продуктів:
№8:
З кількома правильними відповідями
8.Обери три природних концерванти, обробка продуктів якими збільшує термін придатності їжі:
№9:
З полем для вводу відповіді
9.Процеси горіння і тління можуть переходити один в одного: тліючий сірник, кинутий в лісі, може стати причиною великої
№10:
З полем для вводу відповіді
10.На етикетках більшості продуктів наноситься послідовність чорно-білих вертикальних смуг із інформацією для зчитування технічними засобами, перші три цифри означають країну походження продукту. Це зображення називається
№11:
На встановлення відповідності
11.Встанови відповідність між назвами відділів у супермаркеті та товарами, які там пропонують:
1.бакалія
А)печиво
2.кондитерський
Б)чай (заварка)
3.кулінарія
В)шкарпетки
4.супутні непродовольчі товари
Г)заморожені пельмені
№12:
На встановлення відповідності
12.Встанови відповідність між способами обробки харчових продуктів з метою тривалого зберігання та їхнім описанням:
1.заморожування
А)Створення умов для процесу молочнокислого бродіння. Використовується зазвичай для овочів (капусти, огірків) та фруктів (яблук, слив)
2.квашення
Б)Дія високої температури та тиску для зневодження продуктів. У продуктах, позбавлених вологи, неможлива життєдіяльність бактерій та грибів
3.сушіння
В)Спеціальна обробка та збереження харчових продуктів у розсолі чи сиропі із використанням солі, цукру та оцтової кислоти в герметичних упаковках
4.консервування
Г)Доведення та збереження продуктів при дуже низьких температурах, що вбиває чи припиняє життєдіяльність мікроорганізмів
№13:
Із заповненням пропусків у тексті
13.Часто для гасіння вогню використовують воду. Вона перешкоджає доступу та охолоджує предмет, завдяки її (води) під дією високих температур. Але є речовини, які не можна гасити водою. Найефективніший спосіб гасіння полум'я в таких випадках - це запобігання доступу за допомогою піску, вогнегасної або спеціальних тканин
№14:
Із заповненням пропусків у тексті
14.З усіх відходів найбільш небезпечними є відходи із , оскільки це довговічний матеріал. Він створений людиною штучно і живі організми не здатні його . Також дуже шкодять довкіллю банки з-під напоїв та консервів. А найбезпечнішими для довкілля є упаковки зі звичайного
№15:
На послідовність
15.Розподіли приклади відходів в порядку збільшення їхнього періоду розкладу від того, який розкладається найшвидше до того, період розкладання якого складає понад 1000 років:
А) алюмінієва банка
Б)гума
В)скло
Г)папір
Д)пластик
Є)тканина
Рефлексія від 7 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: