Тестова робота до теми "Види прийменників за будовою (прості, складні, складені). Непохідні (первинні) і похідні (вторинні) прийменники)"

Опис документу:
Тестова робота складається з 12 завдань на пошук однієї правильної відповіді. Можна використовувати як елемент уроку в частині "Узагальнення та систематизація знань" або як перший блок контрольної роботи.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися

Тестова робота (з вибором однієї правильної відповіді):

1. Укажіть правильне визначення прийменника.

А. Прийменник — незмінна службова частина мови, що надає реченню або окремим його членам певних відтінків значення або служить для утворення окремих граматичних форм.

Б. Прийменник — незмінна повнозначна частина мови, що вживається для зв’язку однорідних членів речення.

В. Прийменник — незмінна службова частина мови, що вживається для зв’язку частин складного речення.

Г. Прийменник — незмінна службова частина мови, що виражає залежність іменника, числівника, займенника від інших слів у словосполученні та реченні.

2. Прийменником є виділене слово в реченні:

А. Я люблю свій рідний край.

Б. Пісне, серця мого не край!

В. Посадила край дороги тополю.

Г. Мій край — земля моїх предків.

3. Укажіть рядок, у якому всі прийменники прості.

А. Через, заради, поміж.

Б. Край, поперед, з-попід

В. На, до, під.

Г. Від, у разі, під кінець.

4. Укажіть рядок, у якому всі прийменники складені.

А. До, заради, поміж.

Б. Край, поперед, з-попід

В. На, через, уздовж.

Г. На відміну від, у разі, під кінець.

5. Укажіть рядок, у якому всі прийменники складні.

А. На відміну від, у разі, під кінець.

Б. Задля, поперед, з-попід

В. На, через, уздовж.

Г. До, заради, поміж.

6. Укажіть рядок, у якому всі прийменники непохідні.

А. Без, од, над, посеред.

Б. На, від, із, за.

В. Поміж, обабіч, щодо.

Г. Близько, до, по.

7. Укажіть рядок, у якому всі прийменники похідні.

А. Без, од, над, посеред.

Б. Без, кінець, із-за, на.

В. Поміж, обабіч, щодо.

Г. Попід, близько, до, по.

8. Визначте рядок , у якому НЕ всі прийменники похідні.

А. Близько, вглиб, через, протягом.

Б. Навколо, край, вздовж , кінець.

В. Посеред, коло, назустріч, поміж.

Г. Поряд, попід, наперекір.

9. Визначте рядок , у якому похідні прийменники утворені від іменників.

А. Коло, край, кінець, протягом.

Б. Углиб, уздовж, навпроти, поруч.

В. Наперед, навколо, крізь, назустріч.

Г. Углиб, посеред, задля, відповідно до.

10. Визначити рядок, у якому всі похідні прийменники утворилися шляхом поєднання двох і більше непохідних прийменників.

А. Задля, попід, із-за;

Б. Углиб, з-поміж, зсередини;

В. Поряд з, попід, попри;

Г. Зверху, з-за, збоку, від.

11. Визначити рядок, у якому похідні прийменники утворені від прислівників.

А. Близько, вглиб, край, посеред;

Б. Навколо, навкруги, уздовж, упоперек;

В. Напередодні, окрім, замість, проміж;

Г. Назустріч, протягом, кінець, наперекір.

12. Укажіть речення, в яких непохідний прийменник вживається з Р.в.:

А. Під лежачий камінь вода не тече.

Б. У лінивого і піч не пече.

В. Його робота не лізе ні в які ворота.

Г. Без наполегливості не знатимеш вдачі.

Ключі:

1. Г

2. В

3. В

4. Г

5. Б

6. Б

7. В

8. А

9. А

10. А

11. Б

12. Б, Г

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Курс:«Розроблення і використання цифрового освітнього контенту в освітньому процесі Нової української школи »
Ілляхова Марина Володимирівна
30 годин
590 грн
590 грн

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації (лист МОН № 4/2181-19 від 30.09.2019 р.).

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.

Підвищення кваліфікації: як створити дієвий механізм
Підвищення кваліфікації: як створити дієвий механізм
Підвищення кваліфікації: вчителі самі вирішуватимуть, де навчатись
Підвищення кваліфікації: вчителі самі вирішуватимуть, де навчатись