Сьогодні відбулась
онлайн-конференція:
«
Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування
»
Взяти участь Всі події

Тести " Пурпурові вітрила " ( Олександр Грін )

Зарубіжна література

Для кого: 7 Клас

30.08.2021

110

7

0

Опис документу:
"Пурпурові вітрила" — це зворушлива і романтична казка, що підносить силу любові й людського духу, справжня поема про диво, яке творить людина своїми руками. В основу роману "Та, що біжить по хвилях" покладено романтику моря, загадкові історії кораблів, таємничі матроські легенди. Головний герой твору шукає свій ідеал і свою мрію і віднаходить справжні скарби духовного життя.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Пурпурові вітрила ( Олександр Грін )

Питання №1

Чим заробляв на життя батько Ассоль після смерті дружини?

а). Виготовляв Іграшкові кораблики

б). Працював у трактирі

в). Займався скотарством

г). Працював у пекарні


Питання №2

Чи були у Ассоль подруги і чи поважали її інші діти?

а). Так

б). Ні

Питання №3

Чи одружився батько Ассоль вдруге?

а). Так

б). Ні



Питання №4

Хто навчив Ассоль читати і писати?

а). Мати

б). Батько

в). Сусідка

г). Бабуся

Питання №5

Яку назву мало місто, у якому жила Ассоль?

а). Каперна

б). Ліверпуль

в). Рівердейл

г). Лісабон



Питання №6

Хто розповів Ассоль, що до берега прибуде корабель з пурпуровими вітрилами і на ньому буде принц?

а). Егль

б). Меннерс

в). Лонгрен

г). Гоп

Питання №7

Ким мріяв стати Грей коли виросте?

а). Боцманом

б). Капітаном

в). Механіком

г). Лоцманом

Питання №8

Що залишив Грей Ассоль, коли побачив її сплячою?

а). Іграшковий кораблик

б). Коштовний перстень

в). Букет квітів

г). Коштовне намисто



Питання №9

Хто заступився за Ассоль, коли Меннерс оббріхував її і її батька у трактирі?

а). Вугляр

б). Матрос

в). Пекар

г). Лісник

Питання №10

Утративши єдиний заробіток, ким знову влаштувався на роботу Лонгрен?

а). Продавцем

б). Вуглярем

в). Пекарем

г). Матросом


Питання №11

Яку назву мав корабель Грея?

а). Вікторія

б). Надія

в). Секрет

г). Життя



Питання №12

Чи здійснилися мрії Ассоль і Грей увіз її на своєму кораблі?

а). Так

б). Ні

















Ключ до тесту:

1. А 2. Б 3. Б 4. Б 5. А 6. А 7. Б 8. Б 9. А 10. Г 11. В 12. А

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.