Тест з природознавства "Лісостеп України".

Природознавство

Для кого: 4 Клас

14.05.2020

1848

78

1

Опис документу:
Перевірити в учнів знання по темі "Лісостеп", як вони запам'ятали найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів під час карантину.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест до теми: «Лісостеп»

  1. Де лежить лісостепова зона Україні?

А) на північ від Полісся

Б) на південь від Полісся

Б) на захід від Полісся

2. Продовжити: «Територія, на якій чергуються ділянки лісу і степу називають….»

А) мішані ліси

Б) лісостеп

В) Українські карпати

3. Яка поверхня лісостеповійї зони?

А) рівнинна

Б) гірська

В) горбиста

4. Яке літо в лісостеповій зоні?

А) помірне

Б) холодне

В) тепле

5. Які грунти в цій зоні переважають?

А) підзолисті

Б) чорноземні

В) сірі лісові

6. Продовжити: «У лісостепу переважають ……..»

А) листяні ліси

Б) хвойні

В) дубово-соснові

7. Що сприяє для різноманіття рослин і тварин?

А) тепле літо

Б) сприятливий клімат

В) холодна зима

8. Хто живе поблизу урвищ або крутосхилів?

А) тхір

Б) горностай

В) борсук

9. Хто тримається невеликими табунцями та активні в нічну пору?

А) лисиці

Б) дикі свині

В) полівки

10. Продовжити: «Серед хижих птахів трапляються…..»

А) беркут

Б) беркут і могильник

В) коршун

11. Які тварини мешкають у заплавах річок?

А) ондатра, нутрія, норка,видра

Б) ондатра, видра

В) нутрія

12. Що дозріває на баштанах лісостепу ?

А) кавуни

Б) дині

В) кавуни та дині

Відповіді : 1-Б; 2-Б; 3-А; 4-В; 5-Б; 6-А; 7-Б; 8-В; 9-Б; 10-Б; 11-А; 12-В.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.