Тест "Рослинний і тваринний світ Чорного моря"

Природознавство

Для кого: 4 Клас

12.04.2020

967

25

0

Опис документу:
Перевірити в учнів знання по темі"Рослинний і тваринний світ Чорного моря", як вони запам'ятали найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест до теми: «Рослинний і тваринний світ Чорного моря»

  1. Продовжити: «У Чорному морі існує багато видів…….»

А) каміння

Б) водоростей

В) піску

2. Який тваринний світ Чорного моря?

А) багатий

Б) бідний

В) різноманітний

3. Який вид медуз мешкає в морі?

А) корененрот

Б) аурелія і коренерот

В) аурелія

4. Який вид молюсків розповсюджений в Чорному морі?

А) устриці

Б) гребінці

В) мідії

5. Які краби живуть в Чорному морі?

А) зелений і кам’яний

Б) зелений і червоний

В) кам’яний і жовтийв

6. Єдина акула, яка живе в Чорному морі?

А) Біла

Б) Тигрова

В) Мако

Г) Катран

7. Яка найбільша з осетрових риба-хижак мешкає в Чорному морі?

А) сервюга

Б) білуга

В) осетер

8. До небезпечних риб належить ……

А) камбала

Б) тунець

В) хвостокіл

9. Які дивовижні риби трапляються у водах Чорного моря?

А) морський їжак

Б) морський коник і риба-голка

В) морська корова

10. До цінних видів риб належить чорноморська камбала……

А) європейська

Б) палтус

В) калкан

11. Які савці живуть у водах Чорного моря?

А) дельфіни, тюлені

Б) морський котик

В) моржі, тюлені

12. Що споживають лебідь і лисуха?

А) креветки

Б) дрібну рибу

В) водорості

Відповіді до тесту: 1-Б; 2-В; 3-Б; 4-В; 5-А; 6-Г; 7-Б; 8-В; 9-Б; 10-В; 11-А; 12-В.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.