Тест « Олександр Пушкін. Біографія».

Літературне читання

Для кого: 4 Клас

11.04.2020

1541

32

9

Опис документу:
Перевірити , як учні запам'ятали біографію О.Пушкіна та найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів, їхніх читацьких інтересів.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест « Олександр Пушкін. Біографія»

  1. В якому році народився О.Пушкін?

А) 1800 році

Б) 1799 році

В) 1699 році

2.Продовжіть речення «Олександр Пушкін видатний……»

А) український поет

Б) німецький поет

В) російський поет

3. В якому місті народивсь поет?

А) у Києві

Б) у Мінську

В) у Тернополі

Г) у Москві

4. У якій родині?

А) у боярській

Б) у дворянській

В) у царській

5. Як було завати няню О.Пушкіна?

А) Аміна

Б) Аміра

В) Арина

6. Яке найбільше захоплення було в поета?

А) малювати

Б) співати

В) писати вірші

Г) читати казки

7. Де навчався О.Пушкін?

А) у школі

Б) у ліцеї

В) у гімназії

8. Чим дивував поет своїх друзів і вчителів?

А) навчання

Б) прекрасною пам’яттю

В) начитаністю, прекрасною пам’яттю

9. Які казки створював О.Пушкін?

А) звичайні

Б) віршовані

В) казки-п’єси

10. Хто перекладав на українську мову казки О.Пушкіна?

А) Л.Українка, В.Сухомлинський

Б) І.Франко, Л.Костенко

В) М.Рильський, Н.Забіла

Г) Т.Шевченко, П.Тичина

11. Як дражнили у школі малого Пушкіна?

А) Француз

Б) єврей

В) кубинець

12. В якому віці помер поет?

А) 48

Б) 58

В) 38

Г) 28

Відповіді до тесту: 1-Б; 2-В; 3-Г; 4-Б; 5-В; 6-Г; 7-Б; 8-В; 9-Б; 10-В; 11-А; 12-А.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.