Тест "Грунти України, їх охорона". Природознавство

Природознавство

Для кого: 4 Клас

26.04.2020

698

17

0

Опис документу:
Перевірити в учнів знання по темі"Грунти України,їх охорона", як вони запам'ятали найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів під час карантину.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест до теми: «Грунти України, їх охорона»

  1. Що таке грунт?

А) середній родючий шар землі

Б) нижній родючий шар землі

В) верхній родючий ша землі

  1. Продовжіть речення: «Види грунтів бувають…..»

А) одноманітні

Б) різноманітні

В) однакові

3. Що руйнує грунти?

А) сонце

Б) ерозія

В) дерева

4. Від кількох снтиметрів грунти вкривають поверхню землі?

А) від 1-3 м

Б) від 1-3 см

В) від 3-5 м

5. Чи є повітря в грунті?

А) так

Б) ні

В) інколи

6. Які поширені в нашій країні грунти?

А) підзолисті

Б) сірі лісові

В) чорноземні

7. Який колір мають підзолисті грунти?

А) світло-чорний

Б) світло-сірий

В) світло-жовтий

8. Що утворюється із залишків тварин і рослин та підвищує родючість грунту?

А) пісок

Б) глина

В) перегній

9. Який грунт поширений на ділянках широколистих лісів?

А) сірий лісовий

Б) чорнозем

В) підзалистий

10. Що в грунті не можна побачити неозброєним оком?

А) рослини

Б) воду

В) мікроорганізми

11. Продовжіть речення: «Грунти - важливе природне багатство, яке необхідно …..»

А) берегти

Б) використовувати

В) збільшувати

12. Що захищає від вітру грунти та затримуює на полях сніг?

А) дерево

Б) лісові смуги

В) паркан

Відповіді до тесту: 1-В; 2-Б; 3-Б; 4-А; 5-А; 6-В; 7-Б; 8-В; 9-А; 10-В; 11-А; 12-Б.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.