Хвилястий папуга (undulatus melopsittacus) - це декоративий птах, дуже поширений на даний момент по всьому континенту, навіть канарки, що завжди займали перші місця за чисельністю, поступилися цьому виду. Водяться папуги по всій Австралії, виключаючи лісисті зони. Відрізняються своїм яскравим, соковитим забарвленням і різноманітними кольорами оперення.
Ці пташки відрізняються від інших своєю говірливістю, легко запам’ятовують почуті слова, повторюють їх в більшості випадків. У дикій природі живуть не більше 4-х років, в неволі від 12 до 15, але бувають і такі довгожителі, яким до 20 років. Довжина тіла дорослої особини досягає 20 сантиметрів, але завдяки своєму хвосту, виглядають набагато крупніше.
Основне забарвлення оперення яскраво-зеленого кольору, передня частина голови і горло жовті. На щічках є чорні або фіолетові плями, по кілька штук на кожній, очі темно-синього кольору.



















