і отримати безкоштовне
свідоцтво про публікацію
Предмети »

"Смак"

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Вікторина «Смак»

  1. Виготовлення якого продукту не вдається с першої спроби ?(Млинці)

  2. Що можна виготовити з молока? (кефір, сметану, сир, масло)

  3. Які горіхи людина вживає у їжу? (фундук, фісташки, мигдаль, арахіс, волоські, кедрові)

  4. Які рослини люди використовують в якості приправи? (перець, кориця, кмин, імбир, гвоздика, лавр)

  5. Яке італійське місто подарувало світу піццу? (Неаполь)

  6. Який овоч прийшов до Європи з Перу? (картопля)

  7. Як називається іудейський прісний пасхальний хліб з пшеничної муки у вигляді коржа? (маца)

  8. Сік якого овочу виводить з організму токсини? (петрушки)

  9. Яку рослину додають до кави? (цикорій)

  10. Відваром якої рослини зупиняють кровотечу, її ще заварюють як чай? (кропива)

  11. Як називається повний комплект столового або чайного посуду? (сервіз)

  12. Як називається страва з дрібних шматочків м'яса з приправою? (рагу)

  13. Яка однолітня трав’яниста городня рослина використовується як приправа? (кріп)

  14. Шматочок якого плоду перед їжею знижує апетит? (ананас)

  15. За розголошення секрету приготування цього лакомства кондитеру короля Карла загрожувала смертна кара. Що це за страва? (морозиво)

  16. Як називається пристрій на кухні для варки, жарки та випікання? (плита)

  17. Назвіть найпопулярніший вид холодної закуски. (бутерброд)

  18. Серединка на дворі, голова на столі, ноги – у полі. (хліб)

  19. Назвіть овоч, який вирощують на Русі здавна, а його назва у перекладі з латини означає «голова». (капуста)

  20. Про який продукт йде мова: «Не печене, не варене, а сніданок на столі»? (молоко)

  21. Улюблена національна білоруська страва з сирої картоплі (драники)

  22. Яку страву можна приготувати з вареної картоплі, моркви, буряка, капусти, огірків, цибулі та рослинної олії? (вінегрет)

  23. Яким овочем наші бабусі та прабабусі «виганяли» простуду з організму? (редька)

  24. У воді родиться, а води боїться? (сіль)

  25. Які коренеплоди вживають у їжу? (картопля, морква, буряк).

  26. Назвіть найулюбленіше частування під час Масляної (млинці)

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу

Опис документу:
Вікторина
  • Додано
    12.08.2018
  • Розділ
    Виховна робота
  • Клас
    3 Клас, 4 Клас, 5 Клас
  • Тип
    Інші методичні матеріали
  • Переглядів
    96
  • Коментарів
    0
  • Завантажень
    0
  • Номер матеріала
    AH097816
  • Вподобань
    0
Курс:«Інтернет-ресурси для опитування і тестування»
Левченко Ірина Михайлівна
24 години
1000 грн
490 грн

Бажаєте дізнаватись більше цікавого?


Долучайтесь до спільноти

«Методичний
тиждень 2.0»
Головний приз 500грн
Взяти участь