Складносурядне речення та його ознаки

Українська мова

Для кого: 9 Клас

22.03.2019

1449

5

0

Опис документу:
Цей тест складається з 10 питань,Ці питання мають тільки ОДНУ правильну відповідь, Тест складається з перевірки знань про складносурядне речення. Тест враховує знання за 9 клас,невеликий за обсягом та не має дуже складних питань. Тест розраховується на 30-45 хвилин.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тест з мовної теми «Складносурядне речення»

1.Складносурядним реченням називають:

А)складне безсполучникове речення ,частини якого поєднані в одне змістове ціле лише за допомогою інтонації;

Б)складне речення, частини якого рівноправні за змістом і поєднані за допомогою сполучників сурядності;
В)просте речення з однорідними членами речення;

2.Оберіть правильну літеру, де всі сполучники є сполучниками сурядності:
А) а,але,проте,ні…ні,зате;

Б) або, тому що,як,мов;

В) щоб, що, коли, але.

3.Оберіть з поданих речень складносурядне речення:

А)Сьогодні йде дощ та сніг;

Б)Іде дощ, свище вітер;

В)Іде дощ,і свище вітер;

4.Оберіть те речення, де замість (?) треба поставити кому:

А)Сьогодні йшов сніг (?) і птиці співали дуже красиво;

Б)Вдалині хиталися дерева (?) і синів задуманий прибій(В.Сосюра)

В)Або рибку з’їсти (?) або на дно сісти.(Нар.творчість)

5.Складносурядне речення утвориться, якщо до частини Моя мама пекла дуже смачні пироги… додати фрагмент рядка:

А) і готувала смачні печені яблука;

Б) а тато вмів добре їх смакувати;

В) я не вміла пекти, тому завжди приходила до метері

6.Складносурядним реченням є :

А) Вже все стало білим, але Степан ходив ще без шапки.;

Б)Мати,батько,донька-родина;

В)Я йшла дорогою та бачила квіти;

7.У реченні Мама з татом йшли(1) і я йшла за ними(2) і сподівалася на щастя треба поставити:

А) кому на місці цифри 1; В)коми на місці цифр 1 і 2

Б)кому на місці цифри 2;

8.Кому перед сполучником і треба поставити в реченні:

А)Вітер віє і гудить;

Б)Садки коло хати цвітуть і дарять людям щастя;

В)Ішов дощ і каплі спадали на землю;

9.Три граматичні основи має речення:

А)Мама усміхалась, а я дивувалась;

Б)Он красуються в траві ромашки, а там синіють запізнілі дзвіночки, а он горять пелюстки гвоздики(А.Шиян)

В)Дідусь був добрим та сміливим,щедрим та спокійним, хорошим та найкращім.

10.Оберіть складносурядне речення(розділові знаки не пропущено):

А) Вже падає сніг і ось-ось впадуть листочки;

Б)Мати готувала дідусь спав тато йшов у ліс;

В)Продзвенів дзвоник діти вибігли зі школи;

Відповіді на тести: 1-Б;2-А;3-В;4-В;5-Б;6-А;7-А;8-В;9-Б;10-А.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.