Розв’язування задач на відсотки

Опис документу:
Мета. Розкрити практичну необхідність вивчення теми «Відсотки» в шкільному курсі; розвивати інтерес до математики, прагнення до самовдосконалення; виховувати почуття колективізму та відповідальності перед колективом.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися
Опис презентації окремими слайдами:
Розв’язування задач на відсотки 5 КЛАС Вчитель математики Селидівської ЗОШ №2 Кулак Римма Віталіївна
Слайд № 1

Розв’язування задач на відсотки 5 КЛАС Вчитель математики Селидівської ЗОШ №2 Кулак Римма Віталіївна

У саду росли кущі червоних, жовтих і білих троянд. Червоні троянди становили 40% усіх кущів, жовті – 58% решти, а білих троянд було 126 кущів. Скіл...
Слайд № 2

У саду росли кущі червоних, жовтих і білих троянд. Червоні троянди становили 40% усіх кущів, жовті – 58% решти, а білих троянд було 126 кущів. Скільки всього кущів троянд росло в саду? Знайдіть масу улову риби, якщо засушили 56%, на уху витратили 28%, а заморозили 2 кг? Порівняйте умови двох задач!

Розв’язання 1) 56% + 28% = 84%; 2) 100% - 84% = 16%; 3) 16% = 0,16; 4) 2:0,16 = 12,5 (кг). ? кг - 56% ? кг - 28% 2 кг - ? % 100% Знайдіть масу улов...
Слайд № 3

Розв’язання 1) 56% + 28% = 84%; 2) 100% - 84% = 16%; 3) 16% = 0,16; 4) 2:0,16 = 12,5 (кг). ? кг - 56% ? кг - 28% 2 кг - ? % 100% Знайдіть масу улову риби, якщо засушили 56%, на уху витратили 28%, а заморозили 2 кг? Відповідь. 12,5 кг.

І спосіб 1. 58% = 0,58; 2. 60% ∙0,58 = 34,8% - жовті троянди; 3. 100% - 34,8% - 40%= 25,2% - білі троянди; 4. 25,2% = 0,252; 5. 126 : 0,252 = 500 –...
Слайд № 4

І спосіб 1. 58% = 0,58; 2. 60% ∙0,58 = 34,8% - жовті троянди; 3. 100% - 34,8% - 40%= 25,2% - білі троянди; 4. 25,2% = 0,252; 5. 126 : 0,252 = 500 – всі троянди. 40% 100% 58% від 60% 60% У саду росли кущі червоних, жовтих і білих троянд. Червоні троянди становили 40% усіх кущів, жовті – 58% решти, а білих троянд було 126 кущів. Скільки всього кущів троянд росло в саду? Розв’язання ? 34,8% ? 25,2% 126 ?

У саду росли кущі червоних, жовтих і білих троянд. Червоні троянди становили 40% усіх кущів, жовті – 58% решти, а білих троянд було 126 кущів. Скіл...
Слайд № 5

У саду росли кущі червоних, жовтих і білих троянд. Червоні троянди становили 40% усіх кущів, жовті – 58% решти, а білих троянд було 126 кущів. Скільки кущів троянд в саду? 40% 60% 100% 58% ?% 100% ? % 42% 126 - ? 1. 100% - 40% = 60 %; 2. 100% - 58% = 42 %; 3. 42 % = 0,42; 4. 126 : 0,42 = 300; 6. 300 : 0,6 = 500. 5. 60% = 0,6; Розв’язання Відповідь. 500 кущів. ІІ спосіб

Задача 4. У двох бочках води було порівну. Кількість води у першій бочці спочатку зменшилась на 10% , а потім збільшилась на 10%. Кількість води у ...
Слайд № 6

Задача 4. У двох бочках води було порівну. Кількість води у першій бочці спочатку зменшилась на 10% , а потім збільшилась на 10%. Кількість води у другій бочці спочатку збільшилась на 10%, а потім зменшилась на 10%. В якій бочці води стало більше? Розв'язання Нехай води у кожній бочці було по 100 кг. Перша бочка Друга бочка 1) 100 ∙ 0,1 = 10 (кг); 1) 100 ∙ 0,1 = 10 (кг); стало води: 2)100 - 10 = 90 (кг); 2) 100 + 10 = 110 (кг); 3) 90 ∙ 0,1 = 9 (кг) добавили; 3) 110 ∙ 0,1 = 11 (кг) забрали; кінцева кількість води: 4) 90 + 9 = 99 (кг). 4) 110 - 11 = 99(кг). Відповідь. Води в обох бочках стало порівну.

Свіжі гриби містять у собі 80% води, а сушені - 12%. Cкільки сушених грибів одержимо з 22 кг свіжих? 80% 12% 22 кг ? кг План розв’язання Скільки ві...
Слайд № 7

Свіжі гриби містять у собі 80% води, а сушені - 12%. Cкільки сушених грибів одержимо з 22 кг свіжих? 80% 12% 22 кг ? кг План розв’язання Скільки відсотків становить суха речовина у 22 кг свіжих грибів? Скільки сухої речовини міститься в 22 кг свіжих грибів? Скільки сухої речовини міститься в сухих грибах? Скільки відсотків припадає на суху речовину у висушених грибах? Скільки сушених грибів одержимо з 22 кг свіжих?

Розв’язання 1) 100% - 80% = 20% - сухої речовини; 2) 22 0,2 = 4,4 кг - сухої речовини у 22 кг свіжих грибів; 3) 100% - 12% = 88% - припадає на суху...
Слайд № 8

Розв’язання 1) 100% - 80% = 20% - сухої речовини; 2) 22 0,2 = 4,4 кг - сухої речовини у 22 кг свіжих грибів; 3) 100% - 12% = 88% - припадає на суху речовину у висушених грибах; 4) 4,4 : 0,88 = 5 кг – сушених грибів; Відповідь. 5 кг ●

Знайдіть закономірність і продовжте ряд 1) 2) 3) 98765, 9876, ___, ___. 4) 66, 54, 42, __, __.
Слайд № 9

Знайдіть закономірність і продовжте ряд 1) 2) 3) 98765, 9876, ___, ___. 4) 66, 54, 42, __, __.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.

Приклад завдання з олімпіади Українська мова. Спробуйте!
До ЗНО з МАТЕМАТИКИ залишилося:
0
1
міс.
1
2
дн.
0
5
год.
Готуйся до ЗНО разом із «Всеосвітою»!