Сьогодні о 16:00
Вебінар:
«
Сучасні методики засвоєння норм нової редакції "Українського правопису"
»
Взяти участь Всі події

Презентація з математики 3 клас

Математика

Для кого: 3 Клас

15.03.2021

373

23

0

Опис документу:
Презентація створена до теми "Ділення на двоцифрове число способом послідовного ділення (64:16). Розв'язування складених задач". у матеріалі використані завдання з підручника Л. Оляницької для 3 класу НУШ
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Ділення на двоцифрове число способом послідовного ділення (64 : 16). Розв’язування складених задач.
Слайд № 1

Ділення на двоцифрове число способом послідовного ділення (64 : 16). Розв’язування складених задач.

Розгляньте запис і поясніть, як виконали ділення 64 : 16 = 64 : (8 • 2) = (64 : 8) : 2 = 8 : 2 = 4 8 2
Слайд № 2

Розгляньте запис і поясніть, як виконали ділення 64 : 16 = 64 : (8 • 2) = (64 : 8) : 2 = 8 : 2 = 4 8 2

Знайди частку способом послідовного ділення 48:12=48:(6*2)=(48:6):2=8:2=4 81:27=81:(9*3)=(81:9):3=9:3=3 72:18=72:(9*2)=(72:9):2=8:2=4 56:14=56:(7*2...
Слайд № 3

Знайди частку способом послідовного ділення 48:12=48:(6*2)=(48:6):2=8:2=4 81:27=81:(9*3)=(81:9):3=9:3=3 72:18=72:(9*2)=(72:9):2=8:2=4 56:14=56:(7*2)=(56:7):2=8:2=4

Розв'яжи рівняння 72:х=18 Х=72:18 Х= 72:(9*2) Х= 4 12*х=36 Х=36:12 Х=36:(6*2) Х= 3 Х*14=56 Х= 56:14 Х= 56:(7*2) Х= 4
Слайд № 4

Розв'яжи рівняння 72:х=18 Х=72:18 Х= 72:(9*2) Х= 4 12*х=36 Х=36:12 Х=36:(6*2) Х= 3 Х*14=56 Х= 56:14 Х= 56:(7*2) Х= 4

На екскурсію поїхало 199 учнів. У 5 менших автобусів сіло по 20 учнів у кожний, а решта розмістилися в більших автобусах по 33 учні в кожному. Скіл...
Слайд № 5

На екскурсію поїхало 199 учнів. У 5 менших автобусів сіло по 20 учнів у кожний, а решта розмістилися в більших автобусах по 33 учні в кожному. Скільки автобусів повезло учнів на екскурсію? 5 ав. - ?, по 20 уч. ? ав. - ?, по 33 уч. Відповідь: учнів на екскурсію повезло 8 автобусів. Розв’язання 1) 20*5=100(уч.) - сіло у менші автобуси 2)199-100=99(уч.) - сіло у більші автобуси 3)99:33=3(ав.) - кількість більших автобусів 4)5+3=8(ав.) 199 уч. ? ав.

Домашнє завдання № 353, 354
Слайд № 6

Домашнє завдання № 353, 354

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.