Презентація на тему :Збалансоване харчування

Опис документу:
Презентація на тему :Збалансоване харчування

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Збалансоване харчування
Слайд № 1

Збалансоване харчування

Що таке збалансоване харчування? Збалансоване Харчування – це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійн...
Слайд № 2

Що таке збалансоване харчування? Збалансоване Харчування – це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійної і смачної їжі, яка містить оптимальну кількість різних речовин, необхідних для його розвитку і функціонування.

Якісний і кількісний склад їжі Організм людини щоденно має споживати 60 корисних речовин і 12 вітамінів. 60, мінеральних речовин, 12 амінокислот і ...
Слайд № 3

Якісний і кількісний склад їжі Організм людини щоденно має споживати 60 корисних речовин і 12 вітамінів. 60, мінеральних речовин, 12 амінокислот і 8 жирних кислот. Кількісне співвідношення білків, жирів, вуглеводів -1:1:4 , енергетичної цінності Добового раціону.

Мінеральні речовини Натрій(Nа): важливий для обміну речовин в організмі. Калій(К): бере участь у забезпеченні діяльності органів кровообігу, в обмі...
Слайд № 4

Мінеральні речовини Натрій(Nа): важливий для обміну речовин в організмі. Калій(К): бере участь у забезпеченні діяльності органів кровообігу, в обміні речовин. Залізо(Ферум ,Fе): сприяє процесам кровотворення. Кальцій (Са) бере участь у формуванні скелета, є основою твердих тканин зубів; дуже важливий для процесам зсідання крові. Фосфор(Р): необхідний для забезпечення організму енергією, нормального розвитку і функціонування мозку. Магній (Мg ) :необхідний для функціонування скелетних м’язів. Іод (І ) :важливий для роботи щитовидної залози. Цинк (Zn) : потрібний для формування кісток і зубів. .

Вітаміни Вітамін А -основні джерела вітаміну: риба, морепродукти, печінка, масло, шпинат. Забезпечує нормальний стан шкіри, зубів, забезпечує покра...
Слайд № 5

Вітаміни Вітамін А -основні джерела вітаміну: риба, морепродукти, печінка, масло, шпинат. Забезпечує нормальний стан шкіри, зубів, забезпечує покращення зору, є “вітаміном” росту. Вітамін С:-великі запаси вітаміну мають: шиповник, солодкий перець, капуста, облі- піха. Нормалізує роботу імунної системи. Вітаміни групи В-джерела вітаміну: рис, м’ясо, овочі, молоко, яйця, броколі. Нормалізує обмін речовин, пам’ять,покращує травлення, позитивно впливає на нервову систему, укріпляє нігті. Вітамін D-джерелами його є такі продукти: печінка, риба, ікра, яйця, масло, риб’ячий жир.

Харчова піраміда Масло, олію та солодощі вживати у невеликих кількостях. Молочні продукти- 2-3 порції. М‘ясо, риба, яйця,боби і горіхи – 2-3 полрці...
Слайд № 6

Харчова піраміда Масло, олію та солодощі вживати у невеликих кількостях. Молочні продукти- 2-3 порції. М‘ясо, риба, яйця,боби і горіхи – 2-3 полрції. 3 -5 порцій овочів. 3-4 порції фруктів. Хлібобулочні вироби і крупи – від 6 до 11 порцій.

Принципи харчування школяра Щоденна добова потреба підлітків 11-13 років у білках- 90-100 г, жирах-90-100г, вуглеводах-380-400г.Загалом протягом дн...
Слайд № 7

Принципи харчування школяра Щоденна добова потреба підлітків 11-13 років у білках- 90-100 г, жирах-90-100г, вуглеводах-380-400г.Загалом протягом дня потрібно вживати: 4-5 скибочок хліба, 150-200 г каші чи вермішелі; 3-4 яблука чи інших фруктів,2 склянки соку, 350-500 г салату, 200 г картоплі; склянку молока,по 50 г масла і сиру, 200г кефіру чи йогурту; по 50-100 г м’яса чи риби; 1-2 яйця, 125 г квасолі чи гороху.

Правила адекватного харчування 1.Їж 3-4 рази на день, у певні години, не частіше, ніж через 3-4 год. 2. Пережовуй їжу повільно і ретельно. 3. Ввече...
Слайд № 8

Правила адекватного харчування 1.Їж 3-4 рази на день, у певні години, не частіше, ніж через 3-4 год. 2. Пережовуй їжу повільно і ретельно. 3. Ввечері не пий міцного чаю, кави. 4. Цукор заміни медом, ягодами, фруктами. 5. Їж якомога менше білого хліба, а більше житнього. 6. Уникай надто жирної їжі. 7.Не досолюй страв. 8. Воду пий невеликими ковтками. 9. Вживай свіжі, теплі страви. ПАМ’ЯТАЙ Додержуючи правил адекватного харчування, ви надовго збережете своє здоров’я.

Поради підліткам що до харчування 1. Добова потреба підлітка -52-75 ккал на 1кг маси тіла. 2. Харчуватися потрібно регулярно, тобто дотримуватися р...
Слайд № 9

Поради підліткам що до харчування 1. Добова потреба підлітка -52-75 ккал на 1кг маси тіла. 2. Харчуватися потрібно регулярно, тобто дотримуватися режиму харчування, їсти в один і той самий час. 3. Підліткам необхідно їсти 3-4 рази на день, через 3-4 години. 4. Треба пам’ятати про правильне співвідношення в їжі білків, жирів і вуглеводів 1:1:4.При фізичних навантаженнях-1:1:6. 5. Усю їжу, яку з’їдає підліток за день(100%), слід розділити так: Сніданок-30-35%(його можна поділити на перший і другий сніданки) Обід-40-45%; Підвечірок-5-15%; Вечеря-15-20%; 6.Денний харчовий раціон підлітка залежить від багатьох причин: достатку сім’ї, стану здоров’я, режиму навчання та інших навантажень, пори року. Індивідуальні рекомендації у такому випадку може надати спеціаліст з харчування- дієтолог.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»