Презентація на тему «Що ми знаємо про яблуко?"

Опис документу:
Саме яблуко було мірою багатьох речей, і коли в середньовічній Європі з'являвся черговий заморський «фрукт», його насамперед порівнювали з яблуком: помідор, наприклад, удостоївся честі прозватися «золотим яблуком», а картопля — всього лише «чортовим».

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Що ми знаємо про яблуко?
Слайд № 1

Що ми знаємо про яблуко?

Яблуко Я́блуко, заст., діал. я́бко[1] — їстівний плід яблуні, соковитий, багатий на вітаміни та мікроелементи. Фрукт вагою 70—200 грам, що вживаєть...
Слайд № 2

Яблуко Я́блуко, заст., діал. я́бко[1] — їстівний плід яблуні, соковитий, багатий на вітаміни та мікроелементи. Фрукт вагою 70—200 грам, що вживається в їжу в свіжому, квашеному, печеному вигляді, є сировиною в кулінарії, у виробництві дитячого харчування, джемів, повидла, безалкогольних та алкогольних напоїв тощо.

Сорти яблук За швидкістю визрівання сорти поділяються на: літні (Мелба (Лазурне), Білий налив, Донешта, Золота китайка, Московська грушовка) осінні...
Слайд № 3

Сорти яблук За швидкістю визрівання сорти поділяються на: літні (Мелба (Лазурне), Білий налив, Донешта, Золота китайка, Московська грушовка) осінні (Алма, Жигулівське, Антонівка, Слава переможцям, Орловське смугасте, Апорт, Безсім'янка нова, Боровинка, Волзька красуня, Аніс алий) зимові (Богатир, Квітневе, Лобо, Пепін шафранний, Пам'ять Мічуріна, Голд, Беркутовське, Лісостепове, Россошанське смугасте, Ренет золотий Курський, Ренет Симиренка, Кортланд, Сінап північний, Амарілл, Антонівка звичайна, Аніс новий, Башкирській красень, Бабушкіно).

Калорійність яблук В одному середньому яблуці є: 95 калорій 25 г вуглеводів 4 грами клітковини 14% добової норми вітаміну С 6% добової норми калію ...
Слайд № 4

Калорійність яблук В одному середньому яблуці є: 95 калорій 25 г вуглеводів 4 грами клітковини 14% добової норми вітаміну С 6% добової норми калію 5% добової норми вітаміну К А ще 2-4% добової норми марганцю, міді, а також вітамінів A, E, B1, B2 та B6.

Користь яблук Користь яблук для нормальної роботи шлунку ще значиміша. Адже клітковина, якій багаті плоди яблуні, допомагає налагодити роботу шлунк...
Слайд № 5

Користь яблук Користь яблук для нормальної роботи шлунку ще значиміша. Адже клітковина, якій багаті плоди яблуні, допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, а також сприяє природному очищенню організму від токсинів, що накопичилися. Органічні кислоти активно беруть участь в нормалізації обміну речовин.

Виробники яблук Найбільші виробники яблук — 11 червня 2008 Країна Виробництво (тонн) Примітки  КНР 27 507 000 F  США 4 237 730  Іран 2 660 000 F  Т...
Слайд № 6

Виробники яблук Найбільші виробники яблук — 11 червня 2008 Країна Виробництво (тонн) Примітки  КНР 27 507 000 F  США 4 237 730  Іран 2 660 000 F  Туреччина 2 266 437  Росія 2 211 000 F  Італія 2 072 500  Індія 2 001 400  Франція 1 800 000 F  Чилі 1 390 000 F  Аргентина 1 300 000 F Всього у світі 64 255 520 A Без символу = заофіційнимиданими,F =заоцінками FAO, A =Сукупний(можевключатив себеофіційнідані,напівофіційніданіабозаоцінками); Джерело: FAO

Способи приготування Свіжі — цілком або в салаті (наприклад, в салаті «Черепаха»). Сушені — сухофрукт, що отримуються сушкою на сонці або в духовці...
Слайд № 7

Способи приготування Свіжі — цілком або в салаті (наприклад, в салаті «Черепаха»). Сушені — сухофрукт, що отримуються сушкою на сонці або в духовці. Мочені — в цих заготівлях розрізняють три види мочення: просте, кисле і цукрове. Квашені. У соліннях концентрація солі в розсолах — не менше 6-8 %, в моченнях — 1,5-2 %.[9] Консервовані. Повидло з яблук. Печені — солодкі (з медом, горіхами тощо) і як гарнір до м'яса і птиці. В Україні запечена гуска з яблуками є традиційною різдвяною стравою. Яблука у свіжому вигляді і у вигляді джему використовуються як начинка для пирогів (наприклад, шарлотка).

Смачні страви з яблук
Слайд № 8

Смачні страви з яблук

Яблуко у мистецтві Зображення яблук є вкрай поширеним в картинах на біблійні теми, як символ Гріхопадіння, який є одним з найвідоміших сюжетів сере...
Слайд № 9

Яблуко у мистецтві Зображення яблук є вкрай поширеним в картинах на біблійні теми, як символ Гріхопадіння, який є одним з найвідоміших сюжетів середньовічної живопису. Пізніше, в епоху Відродження, стали поширені мальовничі сюжети на античні мотиви — суд Паріса і дванадцятий подвиг Геракла — «яблука Гесперид». Міфологічні та фольклорні сюжети, пов'язані з яблуками, використані в багатьох творах живопису та скульптури (суд Паріса, гріхопадіння Єви, яблука Гесперид), а також в літературних і музичних творах (в драмі Фрідріха Шиллера «Вільгельм Телль», однойменній опері Джоаккіно Россіні та ін.)

Яблуко в науці За відомою легендою, Закон всесвітнього тяжіння був відкритий Ньютоном, який начебто спостерігав, як в саду падають яблука[12]. Алхі...
Слайд № 10

Яблуко в науці За відомою легендою, Закон всесвітнього тяжіння був відкритий Ньютоном, який начебто спостерігав, як в саду падають яблука[12]. Алхіміки, зауваживши, що серцевина розрізаного впоперек яблука нагадує п'ятикутну зірку, використовували яблуко як символ знання[11]. Карл Вільгельм Шеєле 1785 року з нестиглих яблук виділив нову органічну кислоту, яку назвав яблучною[13]. Опуклість на передній поверхні шиї у чоловіків (борлак) називається адамовим яблуком.[14]

Цікаві факти про яблуко Яблуко - один з "найстаріших" фруктів. Археологи вважають, що ці фрукти були вже у 6500 році до нашої ери. Яблука запобігаю...
Слайд № 11

Цікаві факти про яблуко Яблуко - один з "найстаріших" фруктів. Археологи вважають, що ці фрукти були вже у 6500 році до нашої ери. Яблука запобігають раку та покращують роботу мозку. Найбільше яблуко важить 1,5 кілограми, воно внесене до Книги рекордів Гіннеса. Існує 8 тисяч сортів яблук. Яблуко найчастіше з поміж усіх фруктів зображається у геральдиці.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»