Презентація "Курс відповідального споживача"

Трудове навчання

Для кого: 5 Клас, 6 Клас, 7 Клас, 8 Клас, 9 Клас, 10 Клас, 11 Клас, 12 Клас, Дорослі

20.01.2022

127

8

0

Опис документу:

Вітаю!

Сьогодні кожна людина повинна знати: де, коли і що придбати, задуматись як зберегти природу, як здоров'я своє захистити і у виборі товару попомилки не зробити. Вам буде в допомогу моя створена презентація "Курс відповідального споживача".

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Курс відповідального споживача Півнюк Олена Вікторівна
Слайд № 1

Курс відповідального споживача Півнюк Олена Вікторівна

Сьогодні кожна людина повинна знати: де, коли і що придбати, задуматись як зберегти природу, як здоров’я своє захистити і у виробі товару помилки н...
Слайд № 2

Сьогодні кожна людина повинна знати: де, коли і що придбати, задуматись як зберегти природу, як здоров’я своє захистити і у виробі товару помилки не зробити. Маркування — це процес нанесення позначок за допомогою тексту, умовних позначень та зображень на товар, упаковки для товару, етикетки, ярлики, транспортні бирки тощо

Інформаційні знаки поділяють на: товарні відповідності або якості екологічні застережливі маніпулятивні експлуатаційні компонентні штриховий код
Слайд № 3

Інформаційні знаки поділяють на: товарні відповідності або якості екологічні застережливі маніпулятивні експлуатаційні компонентні штриховий код

Застережливі знаки Обережно, крихке! Вказує на правильне вертикальне положення вантажу
Слайд № 4

Застережливі знаки Обережно, крихке! Вказує на правильне вертикальне положення вантажу

Вказує на необхідність захисту від вологи На вантаж заборонено класти інший вантаж Застережливі знаки
Слайд № 5

Вказує на необхідність захисту від вологи На вантаж заборонено класти інший вантаж Застережливі знаки

Харчові добавки Е200–Е299 Консерванти Е300–Е399 Антиоксиданти (запобігають окисленню, а, отже, подовжують термін зберігання продукту) Е400–Е499 Ста...
Слайд № 6

Харчові добавки Е200–Е299 Консерванти Е300–Е399 Антиоксиданти (запобігають окисленню, а, отже, подовжують термін зберігання продукту) Е400–Е499 Стабілізатори (зберігають потрібну консистенцію продукту) Е500–Е599 Емульгатори (за дією схожі на стабілізатори) Е600–Е699 Поліпшувачі смаку й аромату Е900–Е999 Газифікатори, посилювачі смаку Е1000 та ін. Глазурувальніречовини,підсолоджувачі, домішки, що запобігають утворенню грудочок у цукрі,борошні, солі, крохмалі

Компонентні знаки — позначки, що використовують для інформації про харчові добавки або інші компоненти і властивості товару. Вони позначені індексо...
Слайд № 7

Компонентні знаки — позначки, що використовують для інформації про харчові добавки або інші компоненти і властивості товару. Вони позначені індексом «Е» з цифровим кодом

Експлуатаційні знаки — позначки, які вказують на способи поводження з товаром та упаковкою, на способи догляду за товаром, способи їх зберігання і ...
Слайд № 8

Експлуатаційні знаки — позначки, які вказують на способи поводження з товаром та упаковкою, на способи догляду за товаром, способи їх зберігання і використання

Штриховий код 1 — код країни; 2 — код виробника; 3 — код товару; 4 — контрольна цифра; 5 — товар виготовляється за ліцензією; 6 — крайові штрихи; 7...
Слайд № 9

Штриховий код 1 — код країни; 2 — код виробника; 3 — код товару; 4 — контрольна цифра; 5 — товар виготовляється за ліцензією; 6 — крайові штрихи; 7 — центральні штрихи

Штрихкод товару — це графічна інформація про товар, закодована у вигляді цифр і штрихів, яка призначена для зчитування машиною
Слайд № 10

Штрихкод товару — це графічна інформація про товар, закодована у вигляді цифр і штрихів, яка призначена для зчитування машиною

Аби своє життя розумно проживати, слід два важливих правила постійно пам’ятати: ніж їсти , що завгодно, побудь голодним ти, ніж бути з кепським дру...
Слайд № 11

Аби своє життя розумно проживати, слід два важливих правила постійно пам’ятати: ніж їсти , що завгодно, побудь голодним ти, ніж бути з кепським другом, побудь на самоті. Ми – те, що їмо Поль Брегг

Залізо є складником гемоглобіну
Слайд № 12

Залізо є складником гемоглобіну

Основне джерело — молочні продукти, яйця, жири, крупи, хліб, сирі овочі, ягоди й фрукти. Вітаміни A, C, D, E, PP і групи B регулюють процес обміну ...
Слайд № 13

Основне джерело — молочні продукти, яйця, жири, крупи, хліб, сирі овочі, ягоди й фрукти. Вітаміни A, C, D, E, PP і групи B регулюють процес обміну речовин, підвищують працездатність, опір організму різним захворюванням, знижують втомленість.

Як правильно розподіляти їжу за калорійністю протягом дня На перший сніданок має припадати 20-25% добового раціону На другий сніданок має припадати...
Слайд № 14

Як правильно розподіляти їжу за калорійністю протягом дня На перший сніданок має припадати 20-25% добового раціону На другий сніданок має припадати -10% На обід – 40% На підвечірок – 5-10% На вечір – 10-15% Харчування має бути регулярним, поєднуючи ситний сніданок з поживним обідом і легкою вечерею.

Інформація на упаковці. Термін придатності НЕ СЛІД КУПУВАТИ несвіжі продукти, з пошкодженою упаковкою, з незрозумілими інгредієнтами, у нелегальних...
Слайд № 15

Інформація на упаковці. Термін придатності НЕ СЛІД КУПУВАТИ несвіжі продукти, з пошкодженою упаковкою, з незрозумілими інгредієнтами, у нелегальних місцях торгівлі Термін придатності різних груп харчових продуктів До 3-х діб  5 діб в холодильнику 20-30 діб в холодильнику 6-8 місяців в морозильних камерах до 3 – місяців в морозильних камерах  

Планета змінюється в наш час, зміни відбуваються і в природі, люди усвідомлюють наслідки своєї життєдіяльності і починають більше піклуватися про н...
Слайд № 16

Планета змінюється в наш час, зміни відбуваються і в природі, люди усвідомлюють наслідки своєї життєдіяльності і починають більше піклуватися про навколишній світ і працювати над відновленням екології. Будуються підприємства по переробці сміття, випускають електроавтомобілі, чистять водойми. Кожна людина також може зробити свій внесок. Хтось менше купує пластика, хтось здає батарейки в спеціальні пункти прийому. Ми теж можемо зробити свій вибір. Сьогодні я пропоную пошити еко - сумки з екологічно чистого матеріалу, господарські сумки, що з легкістю замінять поліетиленові пакети, які ми беремо з собою в магазин та які будуть слугувати нам набагато довше.

Пошиття еко – сумок в класичному виконанні, це сумки прямокутної форми середньої довжини. Ці сумки виготовляють із лляної або бавовняної тканини, с...
Слайд № 17

Пошиття еко – сумок в класичному виконанні, це сумки прямокутної форми середньої довжини. Ці сумки виготовляють із лляної або бавовняної тканини, саме ці тканини міцні та мають чудові гігієнічні властивості. ОБЕРАЙ ЕКО СУМКУ !!! Збережи природу!!!! Стандартні розміри еко- сумки: 25х32см,42х35см, 38х35см, 35х40см. Сумки чудовий мають вигляд з вишивкою, вони практичні, зручні, екологічні. Розмір ручок сумок, як правило, коливаються від 30-90см і 2,5-3см, також в еко-сумках може бути глибина, найчастіше вона від 6 до 12см.

Отже, навколишнє середовище, в якому перебуває людина можна уявити як систему взаємопов'язаних компонентів природного, техногенного та соціального ...
Слайд № 18

Отже, навколишнє середовище, в якому перебуває людина можна уявити як систему взаємопов'язаних компонентів природного, техногенного та соціального походження (див рис.). Між людиною та навколишнім середовищем існує діалектичний зв'язок, де людина відіграє провідну роль, тобто відповідає за розвиток і стан системи "людина — навколишнє середовище". І саме вона повинна слідкувати за тим, аби параметри компонентів системи наближались до оптимального рівня.

Збережемо довкілля разом! Дякую за увагу!
Слайд № 19

Збережемо довкілля разом! Дякую за увагу!

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.