Презентація "Як помножити одночлен на многочлен, многочлен на многочлен"

Опис документу:
Автор: вчителька математики ДЕНИСЕНКО НАТАЛЯ ОЛЕКСАНДРІВНА, Павлівська СЗШ Дніпропетровської області Васильківського району. Презентація містить теоретичний матеріал і зразки множення одночленів і многочленів. Алгебра, 7 клас.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Як помножити одночлен на многочлен, многочлен на многочлен ? Автор: Денисенко Наталя ОлександрІвна ПавлівськA сзш ВасильківськИЙ район Дніпропетров...
Слайд № 1

Як помножити одночлен на многочлен, многочлен на многочлен ? Автор: Денисенко Наталя ОлександрІвна ПавлівськA сзш ВасильківськИЙ район ДніпропетровськА областЬ АЛГЕБРА, 7 клас

Необхідно одночлен помножити на кожний член многочлена і результати додати. Як помножити одночлен на многочлен ?
Слайд № 2

Необхідно одночлен помножити на кожний член многочлена і результати додати. Як помножити одночлен на многочлен ?

5а(9 + а2 – 3а) Спростіть вираз: Розв’язання: 5а(9 + а2 – 3а)= 45а+ 5а2 – 15а2
Слайд № 3

5а(9 + а2 – 3а) Спростіть вираз: Розв’язання: 5а(9 + а2 – 3а)= 45а+ 5а2 – 15а2

Необхідно кожний член першого многочлена помножити на кожний член другого многочлена і отримані результати додати. Як помножити МНОГОЧЛЕН на многоч...
Слайд № 4

Необхідно кожний член першого многочлена помножити на кожний член другого многочлена і отримані результати додати. Як помножити МНОГОЧЛЕН на многочлен ?

(х2 – 2х)(2х + 4 + х2) Спростіть вираз: Розв’язання: (х2 – 2х)(2х + 4 + х2) = = 2х3 + 4х2 + х4 – 4х2 – 8х – 2х3 = = х4 – 8х
Слайд № 5

(х2 – 2х)(2х + 4 + х2) Спростіть вираз: Розв’язання: (х2 – 2х)(2х + 4 + х2) = = 2х3 + 4х2 + х4 – 4х2 – 8х – 2х3 = = х4 – 8х

4х3 – (1+2х)(2х 2– х) Спростіть вираз і знайдіть його значення, якщо х=0,9: Розв’язання: 4х3 – (1+2х)(2х 2– х) = = 4х3 – (2х 2– х + 4х3 – 2х 2) = =...
Слайд № 6

4х3 – (1+2х)(2х 2– х) Спростіть вираз і знайдіть його значення, якщо х=0,9: Розв’язання: 4х3 – (1+2х)(2х 2– х) = = 4х3 – (2х 2– х + 4х3 – 2х 2) = =4х3–(– х + 4х3 ) = 4х3 + х – 4х3 = = х ; х=0,9 .

БАЖАЮ УСПІХІВ!
Слайд № 7

БАЖАЮ УСПІХІВ!

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»