Сьогодні відбувся
Вебінар:
«
Підвищення кваліфікації та атестація педагогічних працівників ЗДО і ЗЗСО за новим профстандартом
»
Взяти участь Всі події

" Одиниці вимірювання часу - година, доба, тиждень"

Математика

Для кого: 1 Клас

09.04.2021

1035

79

0

Опис документу:
1 клас математика. Тема " Одиниці вимірювання часу - година, доба, тиждень". Ознайомлення з одиницями виміру часу. Знайомство з годинником, годинниковою та хвилинною стрілками. Визначення часу. Фізкультхвилинка, відео.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Одиниці вимірювання часу- година, доба, тиждень
Слайд № 1

Одиниці вимірювання часу- година, доба, тиждень

Час – це така величина, яка вимірюється такими одиницями:
Слайд № 2

Час – це така величина, яка вимірюється такими одиницями:

Час відіграє велику роль в нашому житті. Для чого нам необхідно орієнтуватися в часі?
Слайд № 3

Час відіграє велику роль в нашому житті. Для чого нам необхідно орієнтуватися в часі?

доба=24 години рік (Земля робить 1 оберт навколо своєї осі )
Слайд № 4

доба=24 години рік (Земля робить 1 оберт навколо своєї осі )

Доба починається з 00:00год. За добу годинникова стрілка проходить 2 повних оберти
Слайд № 5

Доба починається з 00:00год. За добу годинникова стрілка проходить 2 повних оберти

Тиждень- 7днів Понеділок Вівторок Середа П’ятниця Четвер Субота Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Неділя
Слайд № 6

Тиждень- 7днів Понеділок Вівторок Середа П’ятниця Четвер Субота Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Неділя

Слайд № 7

Слайд № 8

Працюємо за підручником ст. 115 36+3=39 39+40=79 79-10=69 69+1=70 70+30=100 100-50=50 50-20=30
Слайд № 9

Працюємо за підручником ст. 115 36+3=39 39+40=79 79-10=69 69+1=70 70+30=100 100-50=50 50-20=30

30-20=10 (д.) Відповідь: на 10 діб більше живе муха.
Слайд № 10

30-20=10 (д.) Відповідь: на 10 діб більше живе муха.

1 тиждень 2 дні =9 днів 1 тиждень 3 дні =10 днів 26 годин =1 доба 2 год 28 годин = 1 доба 4 год
Слайд № 11

1 тиждень 2 дні =9 днів 1 тиждень 3 дні =10 днів 26 годин =1 доба 2 год 28 годин = 1 доба 4 год

Слайд № 12

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.