Навіщо ми вивчаємо фізику?

Фізика

Для кого: 8 Клас, 9 Клас, 10 Клас, 11 Клас, Дорослі

28.01.2022

100

3

0

Опис документу:

Які знання з фізики необхідні кухарю для успішної
професійної діяльності?
В презентації йдеться мова про правильність приготування смачного біфштексу з урахуванням молекулярної фізики. Презентація може бути використана для зацікавленості у вивченні фізики.

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Навіщо ми вивчаємо фізику? Які знання з фізики необхідні кухарю для успішної професійної діяльності?
Слайд № 1

Навіщо ми вивчаємо фізику? Які знання з фізики необхідні кухарю для успішної професійної діяльності?

Кухар - чарівник, який може з звичайнісіньких продуктів приготувати страву, ім'я якому - шедевр смаку. Навіщо йому потрібна фізика?
Слайд № 2

Кухар - чарівник, який може з звичайнісіньких продуктів приготувати страву, ім'я якому - шедевр смаку. Навіщо йому потрібна фізика?

Для приготування соковитого біфштексу, необхідно покласти м'ясо на розігріту сковороду. Чому саме так?
Слайд № 3

Для приготування соковитого біфштексу, необхідно покласти м'ясо на розігріту сковороду. Чому саме так?

М'ясо для приготування других страв повинно містити мало вологи, звідси випливає, що м'ясо має бути охолодженим, мати кімнатну температуру. Починат...
Слайд № 4

М'ясо для приготування других страв повинно містити мало вологи, звідси випливає, що м'ясо має бути охолодженим, мати кімнатну температуру. Починати смажити м'ясо слід на дуже гарячій сковороді з невеликою кількістю жиру або олії. Щоб соки залишилися всередині, поверхневий натяг рідини треба збільшити.

Сіль зменшує поверхневий натяг, а цукор збільшує. М'ясо солити не рекомендується, а можна обсипати цукровою пудрою. При зіткненні з гарячою сковоро...
Слайд № 5

Сіль зменшує поверхневий натяг, а цукор збільшує. М'ясо солити не рекомендується, а можна обсипати цукровою пудрою. При зіткненні з гарячою сковородою (або гарячою олією) цукрова пудра карамелізується, утворюючи золотисто - коричневу красиву скоринку. Тепер сік не вийде на сковороду.

Гаряча олія (якщо не додавати цукрової пудри) буде закупорювати отвори в м'ясі (холодна олія дозволить вийти сокам). Поверхня м'яса, торкаючись гар...
Слайд № 6

Гаряча олія (якщо не додавати цукрової пудри) буде закупорювати отвори в м'ясі (холодна олія дозволить вийти сокам). Поверхня м'яса, торкаючись гарячої сковороди, нагрівається сильніше, ніж внутрішні шари. Тепловий обмін мимоволі завжди протікає від гарячого тіла до холодного (другий закон термодинаміки), отже, соки будуть переміщатися в центр шматка м'яса і залишаться всередині біфштексу. Солити біфштекс необхідно незадовго до готовності страви.

СМАЧНОГО СМАЧНОГО
Слайд № 7

СМАЧНОГО СМАЧНОГО

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.