і отримати безкоштовне
свідоцтво про публікацію
Взяти участь
Поспішайте взяти участь у вебінарі Особливості вивчення англійської мови у 1 класі за методом асоціативних символів.
До початку вебінару залишилось:
3
Дня
3
Години
16
Хвилин
30
Секунд
Предмети »
  • Всеосвіта
  • Бібліотека
  • Навчальна презентація до уроків "Я досліджую світ".Тема уроку "Звідки до борщу овочі прийшли"

Навчальна презентація до уроків "Я досліджую світ".Тема уроку "Звідки до борщу овочі прийшли"

Опис презентації окремими слайдами:
Звідки до борщу овочі прийшли Автор презентації Лілія Михайленко
Слайд № 1

Звідки до борщу овочі прийшли Автор презентації Лілія Михайленко

Картопля Картоплю завезли в Європу в 1565 році іспанські моряки із Південної Америки. Спочатку селяни не знали,що рослина утворює бульби,які треба ...
Слайд № 2

Картопля Картоплю завезли в Європу в 1565 році іспанські моряки із Південної Америки. Спочатку селяни не знали,що рослина утворює бульби,які треба вживати у їжу. І вживали тільки плоди після квітів,які викликали масові отруєння. Відразу після завезення картоплю використовували як декоративну рослину,а також варили варення із насіневих ягід. У 1800 році картопля була рідкістю.Її дарували на свята Тому навіть в 1830-1840-х роках траплялися «картопляні бунти» – селян насильно змушували садити картоплю, яку ті називали «чортовим яблуком». Поступово картопля завойовувала все більше шанувальників. Її насаджували на все більших площах. Тепер її вирощують навіть за Полярним колом!

Помидор Помідори до нас були завезені також з Південної Америки іспанцями в xvI столітті. Довгий час помідори вважались декоративною рослиною Квіта...
Слайд № 3

Помидор Помідори до нас були завезені також з Південної Америки іспанцями в xvI столітті. Довгий час помідори вважались декоративною рослиною Квітами помідорів прикрашали помешкання, вирощували в оранжереях. В Європі до початку XIX століття помідор вважався не їстівним,а в Америці навіть отруйним. Але вже до середини XIX століття цей овоч став дуже популярним на столі у європейців.

Буряк За 2 тисячі років у Стародавній Персії буряк вважався овочем сварок, раздорів, пліток. Використовували його з лікувальною метою. А розводити ...
Слайд № 4

Буряк За 2 тисячі років у Стародавній Персії буряк вважався овочем сварок, раздорів, пліток. Використовували його з лікувальною метою. А розводити буряк як корнеплідний овоч почали у 800 столітті до н.е. У Стародавній Греції хоч і вважали цей овоч причиною сварок, але це не завадило йому зайняти місце як найулюбленішого . За наказом римського імператора Тіберія підкорені Римом давні германці поставляли данину у вигляді буряка. Це сприяло поширенню цього овоча на Рейні.

Капуста У Середземномор’ї та Південній Європі капуста вирощується вже більше 4,5 тис.років. Селяни Стародавнього Риму особливо любили капусту з сол...
Слайд № 5

Капуста У Середземномор’ї та Південній Європі капуста вирощується вже більше 4,5 тис.років. Селяни Стародавнього Риму особливо любили капусту з солониною і бобами Її вважали ліками фактично від всіх хвороб римляни та стародавні греки. В середні віки інтерес до капусти значно виріс завдяки видатному лікарю, філософу, ученому Ібн Сіну(Авеценна). В своїй енциклопедії теоретичної і клінічної медицини «Канон лікарської науки» він відвів капусті величезну роль.

Цибуля В Стародавній Греції цибуля вважалась священною рослиною. Вона представлялася як символ будови Всесвіту. Однак імениті городяни у Стародавні...
Слайд № 6

Цибуля В Стародавній Греції цибуля вважалась священною рослиною. Вона представлялася як символ будови Всесвіту. Однак імениті городяни у Стародавній Греції вважали непристойним вживати цибулю в їжу через стійкий різкий запах. Від греків запозичили цибулю стародавні римляни. У Римі її вживали люди всіх звань і статків, щодня з’їдаючи порцію цибулі. Від римлян цибуля перейшла до давніх германців.Щоб возвеличити людину,її порівнювали з цибулею. Квіти цибулі дарувалися безстрашним героям. Найбільшу частину денного раціону цибуля складає в Іспанії та Португалії

Морква Як найдавніший коренеплід морква відома вже майже 4 тис. років. Її вирощували древні греки і древні римляни. В середні віки вона була почесн...
Слайд № 7

Морква Як найдавніший коренеплід морква відома вже майже 4 тис. років. Її вирощували древні греки і древні римляни. В середні віки вона була почесною стравою при дворі імператора Карла Великого. Але аж до XVI століття вважалася делікатесом. Масово європейці почали розводити моркву тільки в XVII столітті. Був виведений найкращий сорт –каротель. Соуси із моркви і досі вважаються делікатесом у німців та французів.

Часник Напис на піраміді Хеопса свідчить про те, що часник вирощувався ще у Стародавньому Єгипті. Часником годували будівельників, що зводили пірам...
Слайд № 8

Часник Напис на піраміді Хеопса свідчить про те, що часник вирощувався ще у Стародавньому Єгипті. Часником годували будівельників, що зводили піраміду. З давніх-давен часник вирощувався і в Китаї. Знак, що позначає часник ,в китайській абетці самий найдавніший. У Стародавній Греції часник охоче вирощували,але вживали не часто через запах, який міг образити Богів. У Стародавньому Римі часник вживали вільні громадяни, зараховані до бідноти. Від римлян часник перейшов у середньовічну Європу Бідні люди вважали часник джерелом здоров’я.

Перець болгарський У дикому вигляді і досі трапляється в тропічних районах Америки. Перець як городина став відомий після відкриття Америки, звідти...
Слайд № 9

Перець болгарський У дикому вигляді і досі трапляється в тропічних районах Америки. Перець як городина став відомий після відкриття Америки, звідти його привезли до Іспанії, Італії і Болгарії. Із полів Болгарії перець потрапив до України в XIX столітті. Перець овочевий вирощують як однорічну рослину. Однак за своєю природою це рослина багаторічна

Квасоля Квасоля — одна з головних рослин стародавнього землеробства Перу, Мексики й інших країн Південної і Центральної Америки. Перші згадки про к...
Слайд № 10

Квасоля Квасоля — одна з головних рослин стародавнього землеробства Перу, Мексики й інших країн Південної і Центральної Америки. Перші згадки про квасолю відносяться до 2 800 року до н.е. Тоді китайці варили квасолю з рисом,як зараз її варять в Індії та Японії. Древні римляни готували з неї косметичний засіб-пудру. Вважалося,що вона чудово освіжає шкіру та розгладжує зморшки. Індіанці Америки давно вживають квасолю в їжу. До Європи квасоля потрапила після відкриття Америки.

Дякую за увагу! Посилання: Інтернет-ресурс. Вікіпедія. http://vsviti.com.ua/interesting/food/86681 Моя ел.адреса: lilia.myhailenko1962@ukr.net
Слайд № 11

Дякую за увагу! Посилання: Інтернет-ресурс. Вікіпедія. http://vsviti.com.ua/interesting/food/86681 Моя ел.адреса: lilia.myhailenko1962@ukr.net

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу

Опис документу:
З самого дитинства ми звикли бачити на столі всім нам звичні овочі :капусту,моркву,картоплю,цибулю ,часник і багато інших.І навіть важко уявити,що колись цих овочів в нашій країні не було.Всі вони "народилися"далеко від нащої України і потрапили сюди різними шляхами. В своїй презентації я досліджую,як до нас потрапили овочі, з яких ми варимо наш улюблений борщ. Показ слайдів автоматизовано з урахуванням часу.Музичний супровід.
  • Додано
    15.03.2019
  • Розділ
    Я у світі
  • Клас
    1 Клас, 2 Клас, 3 Клас, 4 Клас
  • Переглядів
    252
  • Коментарів
    0
  • Завантажень
    59
  • Номер матеріала
    OY671523
  • Вподобань
    1
Курс:«Селф-коучинг (самонаставництво) як технологія професійного розвитку педагога Нової української школи»
Вікторія Вікторівна Сидоренко
36 години
1400 грн
590 грн

Бажаєте дізнаватись більше цікавого?


Долучайтесь до спільноти

«Методичний
тиждень 2.0»
Головний приз 500грн
Взяти участь