Методична розробка : проєкт для дітей середньої та старшої групи ЗДО" Подорож зернинки від лану до столу". Мета проєкту: закріпити знання дітей про хліб, вироби з борошна, процеси приготування виробів, шлях зерна від лану до столу, зусилля, які прикладають працівники багатьох галузей, щоб виростити зерно і доставити його до людей у вигляді борошняних виробів; закріпити знання про продукти харчування, які виготовляють з борошна та зернових культур; формувати вміння і навички шляхом дослідницької діяльності, виконуючи нескладні процеси приготування борошняних виробів. Розширювати уявлення дітей про користь вживання в їжу хліба та продуктів зернового походження. Продовжувати збагачувати словник дітей словами по темі, вдосконалювати вміння будувати повні змістовні речення. Розвивати уяву, увагу, логічне мислення, пам’ять, мовленнєвий апарат. Виховувати бережливе ставлення до хліба, повагу до людей, які вирощують зерно і виготовляють хліб.