Зараз в ефірі:
Вебінар:
«
Робота над граматичною будовою мови на корекційних заняттях з розвитку мовлення для дітей з ООП
»
Взяти участь Всі події

Методична розробка практичного заняття: «Vins fins»

Французька мова

Для кого: Дорослі

09.01.2022

89

0

0

Опис документу:

Розробка уроку з французької мови за професійним спрямуванням створено відповідно до вимог програми з іноземних мов для студентів П-ІІІ курсів коледжів. Має на меті розвиток навичок професійного спілкування, а також забезпечення підготовки студентів до, самостійного читання , розуміння та перекладу оригінальної літератури на французькій мові в галузі харчових технологій. Розробка призначена для аудиторної та самостійної роботи. Текстовий матеріал учні можуть використовувати для складення тематичних монологічних висловлювань.

Створення розробки з французької мови для студентів технологічного відділення пов'язано з відсутністю необхідного навчального матеріалу в зручній, доступній для сприйняття, компактній навчальній формі.

Перегляд
матеріалу
Отримати код

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ КОЛЕДЖ ХАРЧОВОЇ ТА ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

НУХТ



Циклова комісія іноземних мов










Методична розробка


практичного заняття:



« Vins fins»










викладача іноземних мов: Д.В. Молодова









Львів – 2021 р.




Розробка уроку з французької мови за професійним спрямуванням створено відповідно до вимог програми з іноземних мов для студентів П-ІІІ курсів коледжів. Має на меті розвиток навичок професійного спілкування, а також забезпечення підготовки студентів до, самостійного читання , розуміння та перекладу оригінальної літератури на французькій мові в галузі харчових технологій. Розробка призначена для аудиторної та самостійної роботи. Текстовий матеріал учні можуть використовувати для складення тематичних монологічних висловлювань.


Створення розробки з французької мови для студентів технологічного відділення пов'язано з відсутністю необхідного навчального матеріалу в зручній, доступній для сприйняття, компактній навчальній формі.













План заняття №

Тема практичного заняття:

«  Vins fins»


Мета заняття: 1) закріплення пройденого лексико-граматичного матеріалу,

2) розвиток та тренування діалогічного та монологічного мовлення.


Aim Повідомлення теми та мети уроку.

Т. ------------

Vins fins.


Presque toute la France est couverte de vignobles. II у a des régions qui sont surtout célèbres par la production du vin: la Champagne, la Bourgogne, la région de Bordeaux, la Provence.

Le vignoble champennois couvre 27000 hectares au nord-est de la France. La vigne, cultivée déjà par les Gaulois, produit un vin pétillant. Cette particularité donna, au XVII siècle, l'idée de faire mousser le vin par le procédé de la double fermentation. Aujourd'hui la production atteint près de 200 millions de bouteilles, qui sont dégustées dans leur troisième ou quatrième année. Le vin de Cham­pagne est conservé dans les caves qui s'étendent sur 10 km.

La ville d'Epernay est située au coeur du vignoble champennois. Elle est entourée de trois grandes régions vinicoles.

Vocabulaire:

une coutume — звичай

atteindre — досягати

un vignoble — виноградник

vinicole — виноробний, -а

une fermentation — витримка(вина)

champennois, -e шампанський, -а

  • Les bonnes manieres et vous.

A table il est impoli de refuser un plat. La maîtresse de maison a fait ce plat en pensant vous faire plaisir. II faut aussi lui faire plaisir, en prenant un peu de son plat. Et surtout, ne dites pas: "Je n'ai plus faim". Si on peut dire ça a des amis en effet, on ne le dit pas à des gens qu'on ne connait pas très bien.

Si le plat n'est pas assez salé, ne dites rien. Attendez un peu et la maîtresse de la maison dira probablement d'elle-même: 'Oh, ce plat n'est pas assez salé. Ajoutez un peu de sel". En France il est impoli de couper la salade avec son couteau. En principe, c'est la maîtresse de maison qui la coupe elle-même avant de la servir. Aussi, si les feuilles de salade sont trop grosses, roulez-les autour de votre fourchette avant de les porter à votre bouche.

Si le maître de la maison va chercher une bouteillle de vin, c'est pour vous faire plaisir. Aussi, prenez un peu de vin, même si vous n'en buvez pas d'habitude. Buvez votre vin lentement et ne videz jamais tout à fait votre verre. Un bon maître de maison remplit les verres de ses invités chaque fois qu'ils sont vides. Aussi... attention!

Si vous ne savez pas comment il faut manger un plat, regardez les autres.

La plus importante des règles de politesse est celle-ci: on doit toujours attendre que la maîtresse de la maison commence à man­ger, avant de commencer soi-même. Si la maîtresse de maison ne peut pas commencer avec vous, elle vous dira: "Ne m'attendez pas, commencez sans moi". Mais si elle ne dit rien, il faut l'attendre. Cette règle de politesse est toujours vraie, même dans une famille très simple ou chez des amis. Aussi, ne l'oubliez pas.

Vocabulaire:

impoli, -e — зневажливий, -a

buver — пити

refuser — відмовлятися

une politesse — ввічливість

une maîtresseтут: господарка

d'habitude — зазвичай


4


Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.