Контрольний тест на тему «Відсотки» для 5 класу

Опис документу:
Тест складений відповідно до чинної програми з математики для загальноосвітніх навчальних закладів і призначений для перевірки знань учнів 5 класу по темі "Відсотки". Тест містить 12 завдань і оцінюється 12 балами.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Контрольний тест на тему «Відсотки» для 5 класу

  1. Знайти 15% від числа 60

 

А)9 Б)90 В)900 Г)25

2. Знайти число, якщо 20% цього числа дорівнюють 40

А)200 Б)800 В)80 Г)500

3. Знайти 84% від числа 140

А)106 Б)117,6 В)15,6 Г)160

4. Записати у відсотках 0,04:

А)40% Б)0,4% В)4% Г)400%

5. Записати у вигляді десяткового дробу 14%

А)0,014 Б)1,4 В)0,0014 Г)0,14

6. Записати у відсотках 0,682

А)6,82% Б)68,2% В)682% Г)0,682%

7. Записати у вигляді десяткового дробу 260%

А)26,0 Б)0,26 В)0,026 Г)2,6

8. Знайти число, якщо 54% цього числа дорівнюють 81

А)150 Б)1,5 В)15 Г)0,15

9. Знайти 156% від числа 62

А)9,672 Б)96,72 В)967,2 Г)0,9672

10. Сплав містить 8% міді. Скільки кг міді міститься в 360 кг сплаву?

А)2,88 кг Б)28,8 кг В)288 кг Г)0,288 кг

11. За два дні продали 125 кг яблук, причому за перший день продали 46% яблук. Скільки кг яблук продали за другий день?

А)56,3 кг Б)81,5 кг В)67,5 кг Г)63,6 кг

12. Троє друзів збирали гриби. Перший зібрав 37% усіх грибів, другий - 25%, а третій решту - 76 грибів. Скільки всього грибів вони зібрали?

А)200 грибів Б)240 грибів В)320 грибів Г)280 грибів.

Відповіді: 1-А 2-А 3-Б 4-В 5-Г 6-Б 7-Г 8-А 9-Б 10-Б 11-В 12-А

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»