і отримати безкоштовне
свідоцтво про публікацію
Предмети »

Харчування в ГПД

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Харчування в ГПД

Однією з умов організації роботи групи продовженого дня є організація гарячого харчування.

Організація харчування в нашій школі здійснюється у відповідності до нормативних документів, зокрема:

  1. Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01

  2. Постанова "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах" від 22.11.2004 №1591 

  3. Наказ "Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах" від 01.06.2005 №242/329 

  4. Наказ "Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах" від 01.08.2006 №265 

  5. Наказ "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх позашкільних навчальних закладах" від 15.08.2006 №620/563 

  6. Постанова "Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість"від 02.02.2011 №116 

Відповідно до нормативно-правових документів у школі організоване дворазове харчування вихованців групи продовженого дня( обід – за рахунок бюджетних коштів та полуденок – за батьківську оплату).

З метою якісного харчування дітей на початку навчального року видається розпорядчий документ - наказ «Про організацію харчування в школі»( наказ № 35 від 30.08.2017) у якому розподіляються обов’язки працівників кухні, комірника, завгоспа, медичної сестри, указується перелік ведення необхідної документації, призначається відповідальним за харчування по школі заступник директора з навчально-виховної роботи. Крім того, у школі створена комісія громадського контролю за якість харчування із числа педпрацівників школи, батьківської та селищної громади.

З метою організації повноцінного, вітамінного харчування на початку року розробляється перспективне двотижневе меню, у якому у асортименті пропонуються овочеві салати, гарячі страви, соки, фрукти, кондитерські вироби. До раціону харчування входять свіжі овочі та фрукти, соки, сушені фрукти, м’ясо, печінка, свіжоморожена риба та оселедець, ковбаса, масло,молоко, сметана, сир кисломолочний та твердий, кисломолочні продукти, крупи та яйця. Якість страв, їх калорійність відповідають нормам.

Адміністрація школи здійснює контроль за якістю продукції, що надходить (уся продукція сертифікована) та умовами її зберігання. У школі проводиться робота по здешевленню обідів за рахунок овочів, що вирощуються на пришкільній ділянці та спонсорської допомоги батьків у вигляді овочів, вирощеним на власних земельних ділянках.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу

Опис документу:
Організація гарячого харчування
  • Додано
    12.08.2018
  • Розділ
    Виховна робота
  • Тип
    Інші методичні матеріали
  • Переглядів
    538
  • Коментарів
    0
  • Завантажень
    0
  • Номер матеріала
    SC052945
  • Вподобань
    0
Курс:«Створення та ведення власного блогу на платформі Blogger»
Левченко Ірина Михайлівна
36 годин
1400 грн
590 грн

Бажаєте дізнаватись більше цікавого?


Долучайтесь до спільноти

«Методичний
тиждень 2.0»
Головний приз 500грн
Взяти участь