Харчування в ГПД

Опис документу:
Організація гарячого харчування

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися

Харчування в ГПД

Однією з умов організації роботи групи продовженого дня є організація гарячого харчування.

Організація харчування в нашій школі здійснюється у відповідності до нормативних документів, зокрема:

  1. Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01

  2. Постанова "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах" від 22.11.2004 №1591 

  3. Наказ "Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах" від 01.06.2005 №242/329 

  4. Наказ "Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах" від 01.08.2006 №265 

  5. Наказ "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх позашкільних навчальних закладах" від 15.08.2006 №620/563 

  6. Постанова "Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість"від 02.02.2011 №116 

Відповідно до нормативно-правових документів у школі організоване дворазове харчування вихованців групи продовженого дня( обід – за рахунок бюджетних коштів та полуденок – за батьківську оплату).

З метою якісного харчування дітей на початку навчального року видається розпорядчий документ - наказ «Про організацію харчування в школі»( наказ № 35 від 30.08.2017) у якому розподіляються обов’язки працівників кухні, комірника, завгоспа, медичної сестри, указується перелік ведення необхідної документації, призначається відповідальним за харчування по школі заступник директора з навчально-виховної роботи. Крім того, у школі створена комісія громадського контролю за якість харчування із числа педпрацівників школи, батьківської та селищної громади.

З метою організації повноцінного, вітамінного харчування на початку року розробляється перспективне двотижневе меню, у якому у асортименті пропонуються овочеві салати, гарячі страви, соки, фрукти, кондитерські вироби. До раціону харчування входять свіжі овочі та фрукти, соки, сушені фрукти, м’ясо, печінка, свіжоморожена риба та оселедець, ковбаса, масло,молоко, сметана, сир кисломолочний та твердий, кисломолочні продукти, крупи та яйця. Якість страв, їх калорійність відповідають нормам.

Адміністрація школи здійснює контроль за якістю продукції, що надходить (уся продукція сертифікована) та умовами її зберігання. У школі проводиться робота по здешевленню обідів за рахунок овочів, що вирощуються на пришкільній ділянці та спонсорської допомоги батьків у вигляді овочів, вирощеним на власних земельних ділянках.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.

Приклад завдання з олімпіади Українська мова. Спробуйте!
До ЗНО з ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ залишилося:
0
4
міс.
0
8
дн.
0
0
год.
Готуйся до ЗНО разом із «Всеосвітою»!