Програма затверджена Наказом Міністерства освіти і науки України від 03.08.2022 № 698.
Урок 14.
Тема: Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні та сучасні системи харчування. Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки
Мета: сформувати уявлення учнів про безпеку харчування, систематизувати знання про вибір харчових продуктів; ознайомити з традиційними та сучасними системами харчування, особливостями різних національних кухонь; розглянути наслідки незбалансованого харчування та вмісту харчових добавок в їжі;
розвивати вміння розпізнавати міфи і факти про дієтичне харчування, стійкі переконання щодо пріоритету здорового способу життя як основної умови міцного здоров’я;
виховувати свідому потребу в дотриманні принципів здорового способу життя та відповідальне ставлення до власного харчування.
Тип уроку: засвоєння нових знань.
Обладнання: підручник, зошит, мультимедійне обладнання, презентація.