Бібліотека вебквестів
201
174
0
0
50 грн
Після покупки цей вебквест відразу стане доступним для використання повною мірою. Запитів на доступ не потрібно відправляти. Всі придбані вебквести зберігаються в розділі мої придбані матеріали.
По завершенню гри буде видано сертифікат
Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти неактивні, при наведенні жодним чином не виказують себе
16 лютого 2022 року в Україні вперше відзначили День єднання, аби показати світу, у тому числі росіянам, єдність українського народу на тлі військової загрози.
Ідея свята виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.
Цього дня, згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського, прийнято проводити заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.
Саме тому ми, учасники освітнього процесу Гімназії «Сузір’я-19» м. Олександрії, що на Кіровоградщині, з листопада 2022 року почали реалізацію дослідницького проєкту «У єдності – наша сила!»
Маємо на меті поглибити знання з історії української державності й громадянства, культури народу, його традицій та природних багатств рідної землі; сприяти вихованню у здобувачів освіти національно-патріотичних почуттів; формувати високий рівень національної свідомості, соціальної відповідальності, готовності працювати в ім’я розквіту України; розвивати інтелектуальні, художньо-естетичні риси, ініціативність, творчі здібності й таланти здобувачів освіти; стимулювати постійне зростання учнів як особистостей, прагнення до самовираження, самореалізації та самоствердження, активної діяльності.
Отож, розпочинаємо вебквест «У єдності – наша сила!»
Украї нська ку хня — притаманний українському народу спосіб приготування їжі, досвід і звичаї, які пов'язані з українською культурою, кулінарне мистецтво українців.
Українська народна кухня належить до сукупності європейської системи харчування, водночас почасти містить й складові кухонь азійських народів.
Українські страви відомі своїм різноманіттям і високими смаковими якостями. Кулінарний туризм посідав перше місце серед намірів, заради яких Україну відвідували іноземні туристи.
Багато особливостей української кухні обумовлені способом життя українського народу, переважна більшість якого заробляла на прожиток важкою хліборобською працею. Щоби виконувати таку виснажливу роботу, людям була потрібна ситна, калорійна їжа. Тому для української кухні властиві страви, що багаті і на білки, і на жири, і на вуглеводи.
Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої відмінності кухні, зумовлені історичними особливостями та звичаями. Ми з вами зазирнемо у цікавий світ української кухні і дізнаємося більше про її історію і сучасність. (Усі відповіді необхідно записувати з маленької букви, без розділових знаків.)
Цей рівень містить 11 інтерактивних об'єктів:
1 вихід.
10 сповіщень з введенням відповіді.
Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:
Молодець! Ти пройшла (-ов) всі випробування . І для того, щоб завершити цей квест, ти маєш скласти слово із літер, які ти отримувала (-в), введи ключ:
Страва, завдяки якій Україну знають у світі.
Підказка: його ще називають "український снікерс".
Молодець! За це завдання ти отримуєш літеру "Д", запам'ятай її.
Великим гріхом вважалося викинути навіть маленький шматочок хліба у смітник. Колись вірили, що на тому світі люди, які без пошани ставилися до святині, збиратимуть докупи усі викинуті під час земного життя крихти.
Хліб є оберегом, символом добробуту й багатства, які прикликаються до родини магічним побажанням «хліб – сіль».
Зустріч хлібом-сіллю — це і своєрідний очисний обряд. Адже людина могла принести з чужини щось вороже, погане, тому недобрий вплив темних сил нейтралізували хлібом.
Також у народних повір'ях хліб протиставлявся усьому нечистому. Так, до лісу завжди брали із собою шматок хліба, бо його нібито бояться гадюки.
Хлібні жертви в давнину приносили хатнім духам, наприклад — домовику, духам землі, щоб добрий був урожай, водянику, щоб не топив худоби та людей. Наші предки вірили, що хліб може зупинити пожежу, якщо обійти з паляницею навколо палаючої будівлі.
Уявлення про хліб як оберіг ми бачимо у звичаї благословляти батьками молодого подружжя або мандрівників, які вирушали в далеку путь. Обрядовим хлібом називали всі страви, які були продуктом рільництва й мали ритуальний характер.
Пропоную вам знайти назву незвичайного обрядового хліба.
Підказка: це кругла паляниця з житнього, рідше пшеничного борошна тонкого помелу, яку надрізали по краю, як квітку, вмочивши ложку в олію, деколи начиняли салом, шкварками, чи смаженою на олії цибулею або квашеною капустою.
Молодець! За це завдання ти отримуєш літеру "І", запам'ятай її.
Особливу повагу та любов до певної страви можна прослідкувати у різних творах, народній творчості та легендах. Про що йде мова?
Підказка: Знайдіть «Легенду про Стоколос».
Молодець! За це завдання ти отримуєш літеру "Н", запам'ятай її.
Рефлексія від 7 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: