Вебквест:

"Історія та класифікація барів"

26.12.2021
0 0
Дорослі
2 рівнів
52 підказок
Час виконання: 60 хвилин

766

386

0

Опис вебквесту (учням цей опис не показується):

Даний вебквест присвячено тематикам історії розвитку та класифікації закладів барного господарства.

Вміст вебквесту:
Налаштування гри

Час за який потрібно виконати всі завдання: 1 година

По завершенню гри буде видано сертифікат

Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти активні, похитуються при наведенні, а курсор змінюється на вказівний палець

Додано власні фрази, якщо підказка за об'єктом відсутня

Привітання на початку гри (показується учням)

Твоя мета в цьому квесті – знайти вихід з двох кімнат та ключі, щоб їх відкрити.

Кожна з кімнат стосується одного з питань, що оговорювалися на лекційному занятті. В першій кімнаті ти маєш пригадати історію розвитку барів. В цій кімнаті підказки казатимуть, куди тобі рухатися, щоб відкрити всі ключ-точки.

В другій кімнаті на тебе чекатиме можливість перевірити свої знання щодо класифікації закладів барного господарства. Тут тобі треба буде рухатися від предмета до предмета у пошуках ключа. Але не хвилюйся – підказки покажуть тобі вірний шлях.

Окрім завдань, на тебе чекають різні цікаві факти по заявлених тематиках.

Щасти тобі!

Рівень №1 — Історія розвитку барного господарства переглянути шаблон

Цей рівень містить 29 інтерактивних об'єктів:

1 вихід.

21 сповіщення.

7 сповіщень з введенням відповіді.

Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:

Мітка №1/29 Двері  Вихід з рівня  Для виходу достатньо відкрити підказки з відповідями
Повідомлення перед виконанням умов виходу з рівня

А ось і вихід!

Фінальне повідомлення:

Ти супер!

Перший рівень завершено, але це ще далеко не кінець. Перевіримо, наскільки добре ти знаєш класифікацію закладів барного господарства?

Мітка №2/29 Диван Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Пам’ятаєш, що перші згадки про діяльність закладів в форматі барного господарства, з’являються ще в стародавньому Вавилоні?

Пригадай, як називається історична пам’ятка цих часів, що знаходиться у Луврі, і застосуй цей ключ до предмету, що зігріває кімнату.

Мітка №3/29 Вогонь Завдання з відповіддю
Завдання:

Ти на вірному шляху!

Правильна відповідь:
Кодекс Хаммурапі
Відповідь на завдання:

Плебеї, що жили у Стародавньому Римі, зналися на розвагах. Дуже часто, вони збиралися у спеціальних закладах, де можна було замовити прості страви, вино, і пограти у азартні ігри.

Назва такого закладу знадобиться тобі, коли ти почуєш новорічні дзвони!

Мітка №4/29 Дзвіночки Завдання з відповіддю
Завдання:

Мелодія дзвоників може привести тебе до нової підказки!

Правильна відповідь:
попіна
Відповідь на завдання:

У часи розквіту Римської Імперії держслужбовці під час подорожей мали привілей зупинятися у спеціальних місцях відпочинку.

Їх назву ти зможеш віднайти вічному джерелі знань.

Мітка №5/29 Книга Завдання з відповіддю
Завдання:

Іноді найголовніше – це знайти вірну книгу!

Правильна відповідь:
мансіо
Відповідь на завдання:

Слово «таберна» в Римській імперії відносилося до невеликих магазинів, які функціонували через своєрідні «вікна», що розташовували на перших поверхах будинків.

Згадай, яку продукцію продавали в табернах і подаруй слово-ключ комусь із своїх друзів.

Мітка №6/29 Подарунок Завдання з відповіддю
Завдання:

Найкращій подарунок для друга – це вірна порада.

Правильна відповідь:
вино
Відповідь на завдання:

Барна стійка з давніх давен чітко розділяла простір бару на дві зони: зону відвідувачів та зону бармена, де останньому ніхто б не заважав.

Тож згадай, від якого англійського слова походить назва «бар» і подаруй це слово-ключ тому, хто зазвичай сам роздає всім дарунки.(Слово-ключ потрібно буде ввести на англійській).

Мітка №7/29 Дід Мороз Завдання з відповіддю
Завдання:

Твій дарунок буде прийнято з радістю!

Правильна відповідь:
barrier
Відповідь на завдання:

Після прийняття 18-тої поправки до конституції США, що заборонила виробництво, продаж та імпорт алкоголю, бари офіційно опинилися «поза законом». Однак подібна ситуація не зупинила бутлегерів від організації підпільних закладів.

Їх назва знадобиться тобі для пошуку ключа на підлозі.

Мітка №8/29 Килим => Килимок Завдання з відповіддю
Завдання:

Нарешті! Як ти бачиш, твою підказку стереже вірний охоронець. Проте не бійся - якщо скажеш йому вірні слова, він віддасть тобі останій шматочок головоломки!

Правильна відповідь:
спікізі
Відповідь на завдання:

Історично першими барами на території Європи можна вважати попіни, і лунапари, а на території США – салуни. Однак на території сучасної України прообразом сучасного бару був інший заклад ресторанного господарства.

Використовуючи його назву, ти нарешті зможеш знайти вихід. Але не забудь перед виходом подивитись, чи чекають на тебе на вулиці друзі!

Мітка №9/29 Дзвіночки Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Дослідники стверджують, що в стародавніх історичних пам’ятках наведено закони, що регулюють комерційну гостинність принаймні з 1800 р. до н.е. Так, гуртожитки та заїжджі двори в Месопотамії займалися постачанням напоїв, жінок та житла для незнайомців. Напої включали вино з фінікової пальми та ячмінне пиво, і існували суворі правила щодо їх розбавлення. При цьому покаранням за поливання пива була смерть через утоплення.

Мітка №10/29 Подарунок Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За часів Римської Імперії відбувався бурхливий розвиток мансіо – офіційних місць зупинки на римській дорозі, що підтримувалися центральним урядом та призначалися для використання посадовими особами та службовцями під час подорожей. Кожен мансіо перебував під наглядом офіцера, якого називали «мансіонером». Однак протягом п’ятого та шостого століть, коли католицькі єпископи взяли на себе контроль на християнському Заході, посада мансіонера набула нових конотацій, перетворивши військовозобов’язаних власників мансіо на проповідників релігійних течій.

Мітка №11/29 Килим Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За часів правління короля Генріха VII пивні, корчми та таверни стали місцями, де жителі збирались щоб попліткувати, розважитись, вирішити ділові питання, організувати громадські або приватні заходи. Оскільки так заклади були важливим соціокультурним елементом у житті громад, вони поступово стали відомі як громадські будинки («public houses»), що дало початок сучасному англійському слову «pub».

Мітка №12/29 Книга Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Коли жителі Нової Англії почали переїжджати до Нового Світу, «громадські будинки» були такою великою частиною повсякденного життя, що в багатьох нових колоніях їх починали будувати прямо перед церквами, надаючи їх статусу першочергових (після церкви) пріоритетних будівель.

Мітка №13/29 Торба Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

У середньовічних тавернах, харчевнях, корчмах, трактирах та інших закладах, де можна було швидко перекусити, протягом довгих сотень років існувало рівно два види меблів: стіл і лавка. Лавки вважалися кращими за стільці, бо на лавку поміщалося багато людей, а у разі бійки її проблематично було підняти і кинути в супротивника, попутно розбивши посуд або вибивши вікно, що дуже поціновувалося власниками закладів тих часів.

Мітка №14/29 Годинник Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Салуни в період з 1870 по 1920 роки були настільки популярні в Америці, що деякі дослідники називають зазначений час «золотим віком американського пияцтва». Однак під час Першої світової війни американці були настільки засмучені діяльністю, яка відбувалася в салунах (особливо з боку нетверезих городян), що була прийнята 18 поправка до Конституції, яка заборонила виробництво, продаж та транспортування алкоголю у США і увійшла у історію як «Сухий закон».

Мітка №15/29 Килим Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Центральною особливістю салунної культури після 1870 року був ритуал частування. Незважаючи на те, що ця практика успадкована від таверн минулого, вона стала користуватись загальною популярністю в період розквіту салунів. Ідея була простою: одна людина купувала напій для іншої, яка потім була зобов’язана відповісти взаємністю, тобто покупкою напою або іншою еквівалентною послугою. Жест символізував товариськість і взаємну повагу, адже для відвідувачів салону подібне частування, яке часто супроводжувалося дружнім тостом, було підтвердженням братерства.

Мітка №16/29 Подарунок Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

У багатьох містах Америки ще в 1650-х роках було незаконним не мати таверни, де можна було б поїсти, випити вина та пожити.

Мітка №17/29 Книга Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Унікальна привабливість таверн полягала в тому, що люди всіх класів могли відвідувати їх разом та вільно спілкуватись. Закони фіксували ціну, яку власники таверни могли стягувати за напої, і передбачали неможливість обслуговування лише багатих покровителів. Тому таверни були завжди місцем де люди спілкуються, діляться своїми новинами та обговорюють проблеми дня. Єдина вимога полягала в тому, щоб залишити свій ранг або кваліфікацію за дверима тому що «в таверні всі мають однаково вагоме слово».

Мітка №18/29 Чашка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Найдавнішими напоями, що продавалися в корчмі, були квас, пиво і мед.

Мітка №19/29 Дзвіночки Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

До першої половини XVI століття на Русі не існувало ніяких інших питних закладів, крім корчми.

Мітка №20/29 Подарунок Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

З часу Івана Грозного і аж до настання Смутного часу "царські шинки" берегли свою монополію в сфері громадського харчування на Русі, і будь-які спроби до порушення цієї монополії з боку приватних осіб або таємних корчем уряд жорстоко переслідував.

Мітка №21/29 Подарунок Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Коли вісімнадцяту поправку було скасовано в 1933 році, спікізі швидко «піднялися на поверхню», але багато чого змінилося з часів старих салунів. Під час заборони респектабельні жінки почали відкрито пити, розважаючись вдома, і тепер хотіли розширити свій кругозір у напрямі випивки. Заборона також вплинула на вживання алкоголю – так, тринадцять років «Сухого закону» спонукали багатьох використовувати мікси напоїв, щоб замаскувати смак. Чоловіки, які колись вживали алкоголь, тепер почали пити коктейлі, які були популярні й у жінок.

Щоб задовольнити попит серед жінок, власники додали барні стільці та столи та загалом прикрасили заклади. Деякі бари уникали всіх подібних нововведень, але більшість поспішили скористатися новими тенденціями, називаючи себе «коктейльними лаунжами» та обслуговуючи жінок у коктейльних сукнях, які сиділи й пили поряд із чоловіками.

Мітка №22/29 Шкарпетка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Починаючи з XI століття у всіх слов'ян зустрічаються сліди корчми. Майже в кожному селі чи місті була одна корчма, а в інших – по дві і більше. У корчмі укладались і скріплювались рукобиттям і могоричем різноманітні усні угоди та лихварські операції. Самі заклади обліковувались у податкових реєстрах. Оскільки у цих закладах часто передавались народу державні постанови та розбирались з проблемами приїжджих, корчми довго заміняли ратуші і гостині двори.

Мітка №23/29 Подушка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Початок шинкарської промислу на Русі було покладено Іваном Грозним. Взявши Казань і дізнавшись про існування в ньому «Ханського шинку», він дуже зацікавився цим новим видом питного закладу і вирішив культивувати його в Москві. Прибувши до столиці, він наказав влаштувати для своїх стрільців так званий «Царьов шинок», який відрізнявся від Ханського тим, що в ньому було заборонено продаж будь-якої їжі.

Мітка №24/29 Собака Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

У паризькому Луврі зберігається велика стела з написами, відомими як Кодекс Хаммурапі, де наведено закони, що регулюють комерційну гостинність принаймні з 1800 р. до н.е.

Мітка №25/29 Свічка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Традиційні концепції барів можна простежити до Стародавньої Греції та Риму. Так, одним з найдавніших закладів барного господарства була попіна – стародавній римський винний бар, де було доступне обмежене меню з простих страв (оливки, хліб, рагу) та вибір вин різної якості. Попіна була місцем спілкування нижчих класів римського суспільства (плебеїв), забезпечувала відвідувачам можливість грати у азартні ігри, що були поза законом, і тому часто асоціювалася з протиправною та аморальною поведінкою.

Мітка №26/29 Омела Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Барна стійка вперше з'явилася в салунах і слугувала своєрідним бар’єром, чітко розділяючи простір бару на дві зони: зону відвідувачів та зону бармена, де останньому ніхто б не заважав. Сама ж назва «бар» походить віданглійського слова «barrier».

Мітка №27/29 Картина Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Слово «таверна» в Римській імперії відносилося до невеликих магазинів, де продавали вино, які часто були побудовані вздовж римських доріг і в містах, щоб допомогти втамувати спрагу військ легіонерів.

Мітка №28/29 Глобус Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Офіційно бари були заборонені в той час, як Вісімнадцята поправка діяла з 1920 по 1933 рік. Однак насправді вони просто пішли в підпілля, перетворившись на нелегальні заклади, які були відомі як спікізі. Кращі спікізі належали власникам із зв’язками з мафією, приваблювали переважно пари середнього класу, які могли дозволити собі непомірні ціни за порцію жахливого і невизначеного спиртного в чашці-приманці.

Мітка №29/29 Вікно Завдання з відповіддю
Завдання:

Чи стоїть хтось під світлом ліхтарів?

Правильна відповідь:
корчма
Відповідь на завдання:

На тебе вже чекають. Тож мерщій - на вихід!

Рівень №2 — Класифікація барів переглянути шаблон

Цей рівень містить 25 інтерактивних об'єктів:

1 вихід.

17 сповіщень.

7 сповіщень з введенням відповіді.

Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:

Мітка №1/25 Полиця 2  Вихід з рівня  Для виходу достатньо відкрити підказки з відповідями
Повідомлення перед виконанням умов виходу з рівня

А ось і вихід!

Фінальне повідомлення:

Вітаю!

Ти виконав всі завдання і впевнився, що для тебе немає неможливого! Сподіваюся, що цей невеличкий квест виявився для тебе цікавим. Отримані знання ти ще не раз зможеш продемонструвати під час вивчення дисципліни «Барна справа і робота сомельє». Але це буде трішки пізніше, а наразі – ти заслуговуєш на невеличкий відпочинок.

До нових зустрічей!

Мітка №2/25 Меню Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Подивись уважно на зображення. Пам’ятаєш, що це за заклад? Тоді згадай, як зображений заклад класифікується за ознакою сезонності.

Відповідь на це питання є ключем, що треба ввести туди, де найчастіше буде сидіти відвідувач (відповідь має бути прикметником).

Описание бара и виды баров 🍸 Классификация баров и ресторанов

Мітка №3/25 Стул 3 => Стілець 3 Завдання з відповіддю
Завдання:

Нарешті ти знайшов своє місце!

Правильна відповідь:
сезонний
Відповідь на завдання:

Подивись на наведене фото та згадай, як зображений заклад класифікується за комплексом продукції і послуг (відповідь має бути прикметником).

Отриманий ключ знадобиться тобі при розборі робочих нотаток.

Salateira ТРЦ "Lavina Mall" (Салатейра в Лавине) Ресторан, Киев - Отзывы, заказ столика, меню, фото, карта - Рестораны Киева - TOPClub

Мітка №4/25 Записка 7 Завдання з відповіддю
Завдання:

А ось і необхідні записи!

Правильна відповідь:
спеціалізований
Відповідь на завдання:

Впевнена, ти пам’ятаєш, що за видом економічної діяльності бари можуть класифікуватись як:

  • ЗРГ, які здійснюють продаж напоїв та обмеженого асортименту страв до них, призначених, як правило, для споживання на місці, з показом розважальних вистав чи без них.

  • ЗРГ, які здійснюють продаж їжі, призначеної, як правило, для споживання на місці, з показом розважальних вистав чи без них.

На малюнку знизу зображено сторінку з меню закладу, що відноситься до першого типу. Що це за заклад? (у якості ключа необхідно вказати тип закладу).

Отриманий ключ знадобиться тобі при виставленні основного товару на барну вітрину.

https://www.pir.nnov.ru/media/photologue/photos/cache/%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B5%20%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E%20%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%B0%20jpg_article.jpg

Мітка №5/25 Пляшка 11 Завдання з відповіддю
Завдання:

А ось і вірна пляшка!

Правильна відповідь:
пивний бар
Відповідь на завдання:

Згадай, за якою з ознак бари належать до ЗРГ, що продають продукцію і організовують її споживання в торговельному залі. (Відповідь необхідно ввести у орудному відмінку).

Відповідь на це питання є ключем, який ти можеш застосувати до джерела світла.

Мітка №6/25 Лампа 1 Завдання з відповіддю
Завдання:

Нехай засяє світло знань!

Правильна відповідь:
торговельною
Відповідь на завдання:

Подивись на наведене фото та згадай, до який закладів належить зображений бар за ознакою стаціонарності (відповідь має бути прикметником).

Відповідь на це питання шукай на колоні.

The Most Stylish Mobile Bars In Canada | Weddingbells

Мітка №7/25 Паперовий стаканчик 1 Завдання з відповіддю
Завдання:

Ready to go!

Правильна відповідь:
для визначеного контингенту
Відповідь на завдання:

Уяви, що наразі ти знаходишся у барі, 75% меню якого складається з авторських змішаних напоїв. До якого класу належить даний заклад? (відповідь складається з одного слова).

Відповідь на це питання допоможе тобі завершити квест, якщо не забудеш подбати про озеленення закладу.

Описание бара и виды баров 🍸 Классификация баров и ресторанов

Мітка №8/25 Опора 1 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Мітка №9/25 Прапорець Завдання з відповіддю
Завдання:

Ти знайшов необхідний об'єкт!

Правильна відповідь:
пересувний
Відповідь на завдання:

На фото знизу зображено NaVi Bar – перший кіберспортивний бар в Україні. Класифікуй наведений заклад за контингентом споживачів. (Відповідь складається з трьох слів, включаючи прийменники)

Отриману відповідь застосуй до замовлення, яке готове до відпуску споживачу.

0201kiea-ba80-617x410.png

Мітка №10/25 Стул 1 => Стілець1 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Основними нормативними документами, що регламентують підходи до класифікації барів в Україні є ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація» та ДСТУ 3862-99 «Ресторанне господарство. Терміни та визначення».

Мітка №11/25 Записка 6 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За американським Кодексом Федеральних Правил бар є різновидом ресторану. Рестораном, в свою чергу, вважається заклад, який готує та продає їжу безпосередньо споживачам для негайного споживання.

Мітка №12/25 лампа 2 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

А чи знали Ви, що вживання алкоголю зменшує, а не збільшує, температуру тіла? Насправді, механізм працює наступним чином: алкоголь розширює кровоносні судини, посилюючи приплив крові до шкіри. Це змушує людину червоніти і надає відчуття тепла. Однак, тепло від припливу крові швидко переходить з організму у оточуюче середовище, викликаючи швидке зниження температури. Додатковим фактором стресу для організму є також те, що тривале вживання алкоголю підвищує кров’яний тиск. Це змушує людське тіло вивільняти гормони стресу, які звужують кровоносні судини, через що серце змушене скорочуватися сильніше, щоб забезпечити стабільність пересування крові.

Мітка №13/25 Стул 2 => Стілець 2 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Деякі з найперших термометрів, які використовувалися в 1600-х роках, містили у собі бренді замість ртуті. Згодом напій був замінений ртуттю, що має більш широкий діапазон температур у рідкому стані.

Мітка №14/25 Пляшка 9 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Слово «тост» походить від традиції опускати підсмажений хліб у вино, що робилося, щоб побажати людині міцного здоров’я в Стародавньому Римі.

Мітка №15/25 Пляшка 2 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

У США є ряд дивних законів, пов’язаних з вживанням алкоголю. Так, на Алясці незаконним вважається частування алкоголем лосів, в Огайо не можна пригощати спиртними напоями риб, а у Техасі заборонено робити більше трьох ковтків пива, якщо людина п’є стоячи.

Мітка №16/25 Чашка Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

А чи ти знав, що книгу рекордів Гіннеса було започатковано керуючим директором пивоварної компанії Гіннес (Guinness Breweries), сером Х’ю Бівером у 1951 році з метою створити довідник для вирішення всіх спірних питань та дебатів, які велися в пабах?

Мітка №17/25 Записка 4 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Країни Європи мають мінімальний вік для офіційного вживання алкоголю – 16 років. В США заборонено продавати алкогольні напої до досягнення 21 року. У Канаді, Росії, Україні та в країнах Азії цей вік – 18 років.

Мітка №18/25 Колесо Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За ознакою сезонності заклади барного господарства поділяють на постійно діючі і сезонні.

Мітка №19/25 Крюк 2 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За комплексом продукції і послуг заклади барного господарства поділяють на заклади основного типу, спеціалізовані, комбіновані та комплексні.

Мітка №20/25 Кактус Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

Спеціалізовані типи закладів барного господарства можуть бути представлені винним баром, пивним баром, десертним баром, гриль-баром, суповим баром, салатним баром тощо.

Мітка №21/25 Опора 2 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За торговельною ознакою бари належить до ЗРГ, що продають продукцію і організовують її споживання в торговельному залі.

Мітка №22/25 Пляшка 3 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За ознакою стаціонарності заклади барного господарства поділяють на стаціонарні і пересувні.

Мітка №23/25 Труба 1 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За контингентом споживачів заклади барного господарства поділяють на загальнодоступні, закриті і для визначеного контингенту.

Мітка №24/25 Записка 1 Повідомлення при кліку
Повідомлення при кліку на об'єкт:

За класами бари поділяють на люкс, вищий і перший.

Мітка №25/25 Квітка Завдання з відповіддю
Завдання:

Сміливіше - ти у кроці від фінішу!

Правильна відповідь:
вищий
Відповідь на завдання:

Молодець! Тепер залишилось тільки знайти вихід. А побачити його ти зможеш, якщо знайдеш місце, на якому стоять основний продукт бару і елемент декору.

Рефлексія від 122 учнів

Сподобався:

115 7

Зрозумілий:

88 34

Потрібні роз'яснення:

90 32
Рекомендуємо

Класифікація сумшей

Класифікація сумшей

33

Аватар профіля Пишна Марина Юліївна
Пізнаємо природу
6 клас

50 грн

Історія театрального мистецтва

Історія театрального мистецтва

115

Аватар профіля Рощупкін Олексій Вікторович
Мистецтво
8—12 клас та дорослі

35 грн

Історія Середніх віків

Історія Середніх віків

494

Аватар профіля Устименко Ірина Сергіївна
Всесвітня історія
7 клас

50 грн

Людина, природа, суспільство та історія

Людина, природа, суспільство та історія

618

Аватар профіля Подшивалова Ганна Сергіївна
Вступ до історії
5 клас

30 грн

Повторюємо історію Стародавнього світу

Повторюємо історію Стародавнього світу

774

Аватар профіля Устименко Ірина Сергіївна
Всесвітня історія. Історія України (інтегрований курс)
6 клас

50 грн