Сьогодні ми розглянемо як спеціально обробити сировину перед використанням її в процесі аранжування.
Головне меню порталу
Опублікував/ла:
Опис, який учні побачать перед початком тестування
Також розглянемо етапи роботи після того як ми зрізали рослину
Завдання №1 Теоретичний блок
Первинна обробка рослинного матеріалу.
Окрім обробки квіткових рослин після зрізки треба виконати такі дії:
видалення нижнього листя, колючок;
підрізання і оновлення зрізу;
насичувати водою і провести дезінфекцію;
консервацію;
зберігання.
Квіткові рослини вимагають також спеціальної обробки перед використанням їх в процесі аранжування.
1. Рослини із слабким стеблом, порожнисті квітучі рослини можна укріпити за допомогою дроту, так званої прокрутки у вигляді спіралі після всієї довжини стебла або приміщення відрізання дроту через квітучу головку усередину стебла порожнистих рослин (гербера, жоржини). Для цієї мети використовують дріт 0.8 – 1.0мм. зеленого кольору або спеціальну тейп-ленту (для прокрутки).
Прокрутку використовують також в тому випадку, якщо квітковій рослині необхідно додати який-небудь нахил.
2.Скріплення дрібних квіткових рослин в пучки.
3.Подовження стебел рослин, шляхом прив'язки до нього відрізання іншої рослини за допомогою тейп-ленты.
4.Розщеплювання і розмочалення стебел квітучих рослин, віток дерев і чагарників на висоту 4-5см для кращого всмоктування води.
5.Квітучі рослини, що містять молочний сік або слиз вимагають спеціального догляду.
*Рослини, що виділяють слиз, необхідно спочатку помістити у воду t0 40-50 С, ретельно змити слиз, а потім переставити квіти свіжу воду.
*Рослини, що виділяють молочний сік перед постановкою у воду обпалити на відкритому вогні (місце зрізу).
*У квітів з крупними, яскраво вираженими тичинками (лілії, тюльпани, гиппеаструм) видалити їх пінцетом, перш ніж вони розкриються, і пилок забруднить пелюстки.
Необхідно зрізати квітковий матеріал для засушування у момент його повного «дозрівання» у суху погоду.
Засушити рослини необхідно щонайшвидше.
Існує декілька способів засушування і збереження сухоцвітів:
Сушка на повітрі ;
Відкрита сушка ;
З використанням гліцерину ;
Використання селікогеля ;
Сушка в мікрохвильовій печі ;
Сушка під пресом.
Засушування плодів
Апельсини, лимони, лайми, яблука можна нарізувати кружечками промокнути тканинною серветкою і висушити в теплій духовці або микрохвильвій печі. Для сушки яблук необхідно соляний розчин (на 0.5л - 30гр. солі). Замочити в нім часточки або кружечки, потім висушити природним чином (нанизати їх на рафію) або в теплій духовці
Зберігання сухоцвітів (засушених квітів).
При зберіганні квіти повинні бути абсолютно сухими. Необхідно розкласти сухоцвіти в коробках на серветках або промокальному папері в невеликих кількостях, по виду. Коробки не обходжений підписати і зберігати в закритому вигляді в сухому темному місці.
Опис, який учні побачать після проходження тестування
Вам сьогодні були дуже старанними!
Сьогодні ми розглянемо як спеціально обробити сировину перед використанням її в процесі аранжування.
Рефлексія від 8 учнів
Сподобався
Зрозумілий
Потрібні роз'яснення
Будь ласка, оцініть урок!
10 грн
15 грн