Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Літо без стресу: психоемоційна підтримка дітей з ООП у період канікул
»
Взяти участь Всі події
Опубліковано 17 січня 21:24
11 0
2

День поширення знань про пінгвінів

День поширення знань про пінгвінів (20 січня) – екологічне свято, що відзначається по всьому світу. День було запроваджено з метою привернення уваги людей до цього дивного птаха, його чисельності та місць помешкання. Дії людини стосовно природних осель пінгвіна загрожують зітерти з обличчя нашої планети кілька різновидів цього птаха. Невипадковою є і дата свята, адже саме 20 січня починається масова міграція нелетючих птахів на материк для парування та висиджування потомства.

На Землі налічується понад 18 видів нелітних пернатих.

Пінгвіни – соціальні птахи, тому мешкають колоніями до кількох десятків тисяч особин. Середня тривалість життя цих тварин становить 20-30 років.

Пінгвіни належать до сімейства морських пернатих, що не літають. Проте ці тварини чудово пірнають та плавають. Найбільшими представниками сімейства вважаються імператорські пінгвіни, що за довжиною сягають 1 м 20 см, а за вагою – 40-50 кг. До найменших пінгвінів відносять так званих блакитних пінгвінів зростом 30 см та вагою 2-3 кг. Таку різницю у розмірах пінгвінів пояснюють правилом Бергмана, який стверджував, що тварини, які мешкають у холодних регіонах, є набагато більшими за розмірами від тих, які заселяють теплі широти земної кулі.

Ці нелітаючі птахи населяють Антарктику, а також зустрічаються в Австралії, Новій Зеландії, Південній Америці та Африці.

Зображення: https://gemini.google.com/