Біля Чорнобиля живе дике стадо корів.
Тварини поширеної на Поліссі української чорно-рябої молочної породи належали 2 сім’ям самоселів, які оселилися в Чорнобилі та селі Луб’янка недалеко від ЧАЕС. У 2016 році їхні господарі покинули світ, після чого стадо почало жити на волі і поступово здичавіло. До початку повномасштабного вторгнення воно розрослося до 20 голів. Корови навчилися виживати без допомоги людей. Через деякий час тварини здичавіли настільки, що при появі людини або автомобіля почали стрімко тікати в найближчі хащі. На території зони відчуження чимало покинутих будівель, куди корови заходять для захисту від вітру, дощу та снігу. Проживання вони знаходять собі самі, адже корму на території заповідника достатньо: навіть взимку, коли випадає сніг, тварини викопують суху траву копитами. У корів немає потреби доїтися, на відміну від домашніх: цикл їхньої лактації нормалізується і тепер прив’язаний виключно до народження телят.