Бібліотека вебквестів
Час за який потрібно виконати всі завдання: 40 хвилин
Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти активні, похитуються при наведенні, а курсор змінюється на вказівний палець
Додано власні фрази, якщо підказка за об'єктом відсутня
Доброго дня, юний друже!
Сьогодні ми зупинимося на важливій сучасній (але трохи і давній) темі в біології "Огляд традиційних біотехнологій". Нам важко уявити життя без хліба , сиру, йогуртів та інших продуктів. Хворі на цукровий діабет не розуміють свого життя без інсуліну. Більшість інфекційних хвороб лікується антибіотиками. Але ми не замислювались, мабуть, ніколи про способи добування таких необхідних нам продуктів і речовин. Тож сьогодні ми заглибимося у світ біотехнологій.
Цей рівень містить 7 інтерактивних об'єктів:
1 вихід.
6 сповіщень з введенням відповіді.
Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:
Саме для збереження цього алкалоїду у чаї людина застосовує різні методи біотехнологічної обробки сировини. Тому у нас на прилавкає є зелений і чорний чаї.
Щоб дізнатися який з чаїв містить найбільше цієї речовини введи ключ
Прочитай статтю у підручнику на ст. 327. Будь готовий відповідати на питання до неї на наступному уроці?
Відкрийте наш підручник і на сторінці 323 знайдіть відповідь на питання.
Хто вперше вжив слово "біотехнологія" у 1919 році?
Для виходу з кімнати запам'ятайте першу букву прізвища вченого, який застосував термін "біотехнологія". Вона стане першою буквою ключа для виходу з вебквесту
Існування мікроорганізмів уперше виявив голландський вчений натураліст Антоні ван Левенгук. Пізніше, аж через два століття, французький учений Луї Пастер дослідив роль мікроорганізмів у процесах бродіння, що дало поштовх подальшому розвитку біотехнології як наукової дисципліни.
Який спосіб знищення мікроорганізмів у вині та пиві запропонував (відкрив) Луї Пастер.
Ти молодець. Наступна підказка для ключа - друга буква із слова зафифрованого у ребусі.
Вона і буде другою буквою ключа для виходу з вебквесту
Опрацюй абзац "Хлібопечення" ст. 323.
Що є розпушувачем для дріжджового хліба?
Який процес спричиняє утворення вина з виноградного соку?
Передостання буква цього слова є шостою буквою ключа для виходу з вебквесту
Продовжуємо працювати з підручником ст. 323-324 пункт "Пивоваріння"
Що послугувало причиною вживання великої кількості пива в період середньовіччя? (відповідю є слово, що притилежне за значенням до слова "чистота")
Як називається речовина біологічного походження, що спричиняє прискорення біохімічної реакції?
Перша буква відповіді стане третьою для ключа для виходу з вебквесту
Продовжуємо шукати відповіді у підручнику ст. 324
Які мікроорганізми спричиняють бродіння виноградного соку?
Інша назва мікроорганізмів.
5 буква відповіді на питання є четвортою до ключа для виходу з вебквесту.
Підручник у допомогу ст. 324
Які бактерії використовуються для квашення овочів та силосування кормів для тварин?
За допомогою якої інженерії вдається виробляти хімозин за участі генетично модифікованих бактерій?
Остання буква відповіді є п'ятою для слова-ключа для виходу з вебквесту.
Рефлексія від 19 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: