Вебквест:

Огляд традиційних біотехнологій

13.05.2022
0 0
9 Клас
1 рівнів
6 підказок
Час виконання: 40 хвилин
Шаблони: Шкільний клас

368

108

0

Вміст вебквесту:
Налаштування гри

Час за який потрібно виконати всі завдання: 40 хвилин

Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти активні, похитуються при наведенні, а курсор змінюється на вказівний палець

Додано власні фрази, якщо підказка за об'єктом відсутня

Привітання на початку гри (показується учням)

Доброго дня, юний друже!

Сьогодні ми зупинимося на важливій сучасній (але трохи і давній) темі в біології "Огляд традиційних біотехнологій". Нам важко уявити життя без хліба , сиру, йогуртів та інших продуктів. Хворі на цукровий діабет не розуміють свого життя без інсуліну. Більшість інфекційних хвороб лікується антибіотиками. Але ми не замислювались, мабуть, ніколи про способи добування таких необхідних нам продуктів і речовин. Тож сьогодні ми заглибимося у світ біотехнологій.

Рівень №1 — Традиційні біотехнології переглянути шаблон

Цей рівень містить 7 інтерактивних об'єктів:

1 вихід.

6 сповіщень з введенням відповіді.

Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:

Мітка №1/7 Двері  Вихід з рівня  Щоб вийти потрібен ключ
Повідомлення перед введенням ключа:

Саме для збереження цього алкалоїду у чаї людина застосовує різні методи біотехнологічної обробки сировини. Тому у нас на прилавкає є зелений і чорний чаї.

Щоб дізнатися який з чаїв містить найбільше цієї речовини введи ключ

Ключ:
кофеїн
Повідомлення після введення ключа:

Прочитай статтю у підручнику на ст. 327. Будь готовий відповідати на питання до неї на наступному уроці?

Мітка №2/7 Дошка Завдання з відповіддю
Завдання:

Відкрийте наш підручник і на сторінці 323 знайдіть відповідь на питання.

Хто вперше вжив слово "біотехнологія" у 1919 році?

Правильна відповідь:
Карл Ерекі
Відповідь на завдання:

Для виходу з кімнати запам'ятайте першу букву прізвища вченого, який застосував термін "біотехнологія". Вона стане першою буквою ключа для виходу з вебквесту

Мітка №3/7 Паперовий літак Завдання з відповіддю
Завдання:

Існування мікроорганізмів уперше виявив голландський вчений натураліст Антоні ван Левенгук. Пізніше, аж через два століття, французький учений Луї Пастер дослідив роль мікроорганізмів у процесах бродіння, що дало поштовх подальшому розвитку біотехнології як наукової дисципліни.

Який спосіб знищення мікроорганізмів у вині та пиві запропонував (відкрив) Луї Пастер.

Правильна відповідь:
пастеризація
Відповідь на завдання:

Ти молодець. Наступна підказка для ключа - друга буква із слова зафифрованого у ребусі.

Вона і буде другою буквою ключа для виходу з вебквесту0300trnh-6245-673x260.png

Мітка №4/7 Мікроскоп Завдання з відповіддю
Завдання:

Опрацюй абзац "Хлібопечення" ст. 323.

Що є розпушувачем для дріжджового хліба?

Правильна відповідь:
вуглекислий газ
Відповідь на завдання:

Який процес спричиняє утворення вина з виноградного соку?

Передостання буква цього слова є шостою буквою ключа для виходу з вебквесту

Мітка №5/7 Ранець зелений Завдання з відповіддю
Завдання:

Продовжуємо працювати з підручником ст. 323-324 пункт "Пивоваріння"

Що послугувало причиною вживання великої кількості пива в період середньовіччя? (відповідю є слово, що притилежне за значенням до слова "чистота")

Правильна відповідь:
антисанітарія
Відповідь на завдання:

Як називається речовина біологічного походження, що спричиняє прискорення біохімічної реакції?

Перша буква відповіді стане третьою для ключа для виходу з вебквесту

Мітка №6/7 Підручник розгорнутий Завдання з відповіддю
Завдання:

Продовжуємо шукати відповіді у підручнику ст. 324

Які мікроорганізми спричиняють бродіння виноградного соку?

Правильна відповідь:
дріжджі
Відповідь на завдання:

Інша назва мікроорганізмів.

5 буква відповіді на питання є четвортою до ключа для виходу з вебквесту.

Мітка №7/7 Яблуко Завдання з відповіддю
Завдання:

Підручник у допомогу ст. 324

Які бактерії використовуються для квашення овочів та силосування кормів для тварин?

Правильна відповідь:
молочнокислі
Відповідь на завдання:

За допомогою якої інженерії вдається виробляти хімозин за участі генетично модифікованих бактерій?

Остання буква відповіді є п'ятою для слова-ключа для виходу з вебквесту.

Рефлексія від 20 учнів

Сподобався:

20 0

Зрозумілий:

18 2

Потрібні роз'яснення:

18 2
Рекомендуємо

Українські прислів'я про їжу.

Українські прислів'я про їжу.

343

Аватар профіля Сизьомова Світлана Володимирівна
Українська література
5—11 клас та змішані

50 грн

Святкова зима в українців

Святкова зима в українців

218

Аватар профіля Іскоростенська Тетяна Миколаївна
Українознавство
6 клас

41 грн

Музичні інструменти симфонічного оркестру

Музичні інструменти симфонічного оркестру

83

Аватар профіля Вертейко Ірина Вікторівна
Мистецтво
3—7 клас

25 грн

Подорож грецькими міфами

Подорож грецькими міфами

240

Аватар профіля Мукан Яна Богданівна
Зарубіжна література
6 клас

49 грн

Будова та різноманітність кишковопорожнинних

Будова та різноманітність кишковопорожнинних

342

Аватар профіля Остапець Ірина Петрівна
Біологія
7 клас

25 грн

Схожі вебквести

Мікро- та макроелементи в живих організмах

Мікро- та макроелементи в живих організмах

525

Аватар профіля Слівінська Аліночка
Біологія
10 клас

Дихання та виділення людини

Дихання та виділення людини

330

Аватар профіля Понурок Ольга Володимирівна
Біологія
8 клас

Бактерії

Бактерії

220

Аватар профіля Понурок Ольга Володимирівна
Біологія
10 клас

Клітина-одиниця живого

Клітина-одиниця живого

320

Аватар профіля Макашутіна Юлія Олегівна
Біологія
6 клас

Вітаміни

Вітаміни

398

Аватар профіля Слівінська Аліночка
Біологія
10 клас