Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю.
Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі:
Хворому на хронічний коліт, із схильністю до закрепів, призначили дієту №3. Який із
зазначених продуктів не рекомендовано включати до харчового раціону?
Пацієнт З., 33 р., лікується у нефрологічному відділенні. Лікар признавив йому дієту № 7.
При спілкуванні з пацієнтом медична сестра пояснює мету дієти №7. Назвіть мету цієї дієти.
У пацієнта, 55 років, що страждає на гіпертонічну хворобу, лікар призначив дієту № 10.
Які рекомендації щодо дієти може дати йому медсестра?
У пацієнта Н., 48 років, виявлено туберкульоз легень. Його госпіталізували в
туберкульозний стаціонар. Який дієтичний стіл йому призначить лікар?
Пацієнту призначена дієта №2. При спілкуванні з пацієнтом, медична сестра, пояснює
мету призначеної дієти:
При наявності сестринського діагнозу "ожиріння, спричинене переїданням і недостатністю
фізичної активності", яка з рекомендацій медичної сестри була б найефективнішою:
Дієтотерапія пацієнтів базується на певних принципах. Коригуючий принцип лікувального
харчування передбачає:
Пацієнту, що страждає на хронічний холецистит, лікар призначив дієту № 5. Як медична
сестра повинна пояснити пацієнту та його родичам мету цієї дієти?
Пацієнтці з діагнозом: ожиріння ІІ ст., яке не пов’язане із захворюваннями серцево-судинної та ендокринної систем, призначено дієтичне лікування. Дотримання якої дієти буде контролювати медична сестра?
Пацієнтці К., яка лікується з приводу хронічного гастриту, призначена дієта №1. Яка мета
даної дієти?
Дієтична медична сестра складає харчовий раціон на пацієнтів у відділенні, враховуючи
енергетичну цінність їжі. Скільки кілокалорій утворюється при згоранні 1 г жиру?
В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт Б., 53 р. з діагнозом "цукровий
діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?
Бажаю відмінного проходження!