і отримати безкоштовне
свідоцтво про публікацію
Взяти участь
Поспішайте взяти участь у вебінарі Особливості вивчення англійської мови у 1 класі за методом асоціативних символів.
До початку вебінару залишилось:
3
Дня
3
Години
16
Хвилин
30
Секунд

Здорове харчування школярів ­– тренд, який розвивають самі діти

Переможці конкурсу «Мій здоровий ланч» на запрошення організаторів побували на майстер-класі зі здорового харчування.

Закріпити свої знання школярі могли як практично, виготовляючи корисні та смачні страви, так і теоретично, граючи у вікторину. Місяць тому 218 українських школярів розробили рецепти корисних шкільних перекусів для конкурсу «Мій здоровий ланч», який проводився серед учнів закладів освіти, що долучились до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». З усіх відеопрезентацій журі обрали три найкращі рецепти школярів з Рівненської, Сумської та Запорізької областей.

2 березня переможці відвідали Київ та поглибили свої знання зі здорового харчування в інтерактивній формі. Експертки Центру громадського здоров’я МОЗ України Ольга Донцова та Олеся Сак розробили вікторину, до якої долучились й інші учасники програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»: учні, вчителі і навіть батьки охоче відповідали на питання.

Здобуті знання учасники застосовували на кулінарному майстер-класі від Лілії Олійник, засновниці кафе здорового харчування «ILive». Лілія розповіла, що у немовлят добре розвинуті смакові рецептори і діти отримують максимум задоволення від споживання продуктів. Проте з віком, через вживання великої кількості спецій, солі, цукру, наші рецептори стають менш чутливими, палітра смаку втрачається і насититись стає складніше.

Я рекомендую батькам красиво оформлювати тарілку зі стравою. Додавати зелень та овочі. Яскраві кольори пробуджують апетит у дитини. Ефективно діють і «заборони» на корисні продукти: якщо дітям сказати, що шматочки гарбуза – тільки для дорослих, то цікавість малечі візьме гору і вони скоштують продукт, – розповідає Лілія Олійник.

На майстер-класі учні готували ягідний смузі, а також салат зі свіжою зеленню, фетою, в’яленими томатами та гранатом. Такі страви школярі можуть готувати самостійно чи не щодня.

Я сьогодні вперше скуштував смузі. Виявляється, його дуже просто робити. У нашій сім’ї за час програми з’явились нові традиції: не їсти після сьомої вечора, харчуватись відповідно до режиму дня, не вживати фастфуд. Думаю, приготування смузі теж увійде у звичку, – ділиться враженнями Роман Кондратенко, один із переможців конкурсу «Мій здоровий ланч».


Нагадуємо, раніше «Всеосвіта» писала про революцію у шкільній їдальні

Фотографії надані Центром “Розвиток КСВ” 

Бажаєте дізнаватись більше цікавого?


Долучайтесь до спільноти

«Методичний
тиждень 2.0»
Головний приз 500грн
Взяти участь