Сьогодні відбувся
Вебінар:
«
Побудова дисципліни у ЗДО: профілактика проблемної поведінки
»
Взяти участь Всі події

Відкритий урок на тему: "Технологія виробництва цукерок"

Технології

Для кого: 10 Клас

06.09.2021

73

3

0

Опис документу:
Відкритий урок на тему: "Технологія виробництва цукерок" за підручником «Технології (рівень стандарту)» підручник для 10 (11) класу закладів загальної середньої освіти Туташинський В. І., Кірютченкова І. В.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Міністерство освіти і науки України
Департамент освіти і науки
Полтавської обласної державної адміністрації

Професійно-технічне училище №44 м. Миргорода


План відкритого уроку з предмету : «Загальні технології харчових виробництв»

«Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог повинен уміло використовувати всі можливості для розвитку і особистості учня».

Урок розробила:

Викладач спец. дисциплін

Іванченко Є. А.


2015р.


Тема: «Виробництво та види цукерок, шоколаду»






Мета уроку:

Навчальна: Формування готовності до оволодіння сучасними технікою та

технологією виробництва.

Розвиваюча: Раціонально використовувати вміння та навички самовдосконалення за обраною професією.

Виховна: Виховання дисципліни, сумлінності, відповідальності, ініціативи.

Тип уроку: комбінований урок.

Матеріально-технічне забезпечення: мультимедійна дошка, презентація, документальні фільми: «Виробництво какао-порошку, шоколаду, цукерок», картки кольорові, таблиці.


Структура уроку

І. Організаційний момент

ІІ. Актуалізація опорних знань

  • Кулінарний диктант, заповнення таблиці.

IІІ. Вивчення нового матеріалу

  • Оголошення теми, мети уроку та мотивізація навчальної діяльності

  • Виступ учнів (з використанням презентації – історія винекнення какао)

  • Перегляд фрагменту відеофільму: «Вирощування какао-бобів»

  • Доповідь викладача: «Технологічна схема виробництва і переробки какао-бобів».

  • Перегляд відеофільму «Історія шоколаду».

  • Шоколад. Виступ учнів (з використанням презентації – сировина для шоколаду).

  • Види шоколаду. Виступ учнів (з використанням презентації).

  • Перегляд фрагменту відеофільму: «Виробництво шоколаду»

  • Доповідь викладача: «Технологічна схема виробництва і переробки какао-бобів»

  • Цукерки, види. Виступ учнів (з використанням презентації).

  • Перегляд фрагменту відеофільму: «Виробництво цукерок»

  • Доповідь викладача: «Технологічна схема виробництва цукерок на підприємствах»



Практична частина

  • Готуємо цукерки з групою

ІV. Закріплення знань (усне опитування)

V. Підбиття підсумків уроку

  • Виставляння оцінок

  • Подякувати учням за активну участь на уроці

Домашнє завдання «Загальні технології харчових виробництв» М. М. Калакури §12.5. ст. 245. Звернути увагу на технологію і види вафельних стаканчиків, законспектувати.

Вправи використані на уроці

І. Повторення попереднього матеріалу

Кулінарний диктант.

  1. До фруктово-ягідних виробів належіть: мармелад, пастильні вироби, джеми, повидло. ТАК

  2. Основні інгредієнти для виготовлення мармеладу: крохмальна патока, цукор, желатин, вода. ТАК.

  3. До пастильних виробів належить: повидло, варення, джем. НІ.

  4. Зефір – отримують збиванням вивареного фруктово-ягідного пюре з цукром та яєчним білком і змішуванням з драгле утворювачами. ТАК.

  5. Залежно від якості варення буває сортів: сортове і ІІ сорту. НІ.

  6. Джеми за особливістю пакування поділяють на фасову та вагове. ТАК.

  7. Повидло – однорідний густий продукт, який отримують уварюванням фруктово-ягідного пюре з цукром до щільної консистенції. ТАК.

  8. Мармелад-пат – вироблений із суміші вишневого та грушевого пюре. НІ.

  9. Мармелад – має ніжну пінисту структуру, до його рецептури в основному входить цукор. ТАК.

  10. До пастильних виробів належить – зефір. ТАК

Заповнити таблицю.

Таблиця №1 «Характеристика та порівняння фруктово-ягідних виробів»

Види фруктово-ягідних виробів

Сировина, яка використовуються для приготування фруктово-ягідних виробів

Споживчі властивості (смак, вигляд, запах, консистенція)

Виробництва, де ці вироби використовуються














Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.