Сьогодні о 18:00
Кабінет психолога:
«
Здатність до саморегуляції – основа духовного розвитку. Нові інструменти й підходи
»
Взяти участь Всі події

урок виробничого навчання "Приготування млинчиків"

Технології

Для кого: 10 Клас, 11 Клас, 12 Клас, Дорослі

28.01.2021

219

10

0

Опис документу:
Презентація до уроку виробничого навчання за професією кухар, 3 розряд, по темі " Технологія приготування прісного тіста та виробів з нього. приготування млинчиків з різними начинками: м'ясом, сиром ".
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЧИКІВ З РІЗНИМИ НАЧИНКАМИ
Слайд № 1

ПРИГОТУВАННЯ МЛИНЧИКІВ З РІЗНИМИ НАЧИНКАМИ

Техніка безпеки, правила санітарії та гігієни під час роботи: - Перед початком роботи вимити руки з милом. В процесі роботи стежити за чистотою рук...
Слайд № 2

Техніка безпеки, правила санітарії та гігієни під час роботи: - Перед початком роботи вимити руки з милом. В процесі роботи стежити за чистотою рук та чистотою робочого місця. - Робочі столи, посуд, інвентар,інструменти перед початком роботи вимити гарячою водою. - Первинну обробку продуктів здійснювати на окремо підготовленому для цього місці. - Посуд для приготування та подавання страв повинен відповідати санітарним нормам (відповідний матеріал, який не окислюється) - Не переливати на плиті розчин з однієї посудини в іншу, не допускати попадання рідини на плиту. - Не пересувати наповнені каструлі по поверхні плити. Каструлі заповнювати на ¾ їх повного об’єму. - Відкривати кришку каструлі рухом на себе. - Гарячі каструлі, сковорідки знімати з плити користуючись рушником. - Кухарські ножі повинні мати добре закріпленні ручки, гостре лезо. - Не використовувати ножі для перемішування овочів під час пасерування. - Не допускати проливання рідини або жиру на підлогу. Якщо це сталося, підлогу негайно витерти. - Після виконання завдання вимити кухонний та столовий посуд, інструменти відповідно до санітарних вимог. - Робочі столи вимити з використанням мийних засобів.

Слайд № 3

Слайд № 4

Слайд № 5

Слайд № 6

ІІ
Слайд № 7

ІІ

Слайд № 8

Приготування начинки з м'яса Начинка м’ясна з цибулею Іспосіб. Котлетне м’ясо нарізують на невеликі шматочки, обсмажують у жирі, потім перекладають...
Слайд № 9

Приготування начинки з м'яса Начинка м’ясна з цибулею Іспосіб. Котлетне м’ясо нарізують на невеликі шматочки, обсмажують у жирі, потім перекладають у глибокий посуд, додають бульйон або воду, тушкують на слабкому вогні до готовності. Тушковане м’ясо і пасеровану цибулю пропускають через м’ясорубку. Пасероване борошно розводять бульйоном, що залишився після тушкування м’яса, і проварюють. Подрібнене м’ясо заправляють білим соусом, сіллю, перцем, дрібно нарізаною зеленню і перемішують. ІІ спосіб. Сире м’ясо пропускають через м’ясорубку з густою решіткою. Кладуть на змащений жиром і розігрітий лист шаром не більш як 3 см і, періодично помішуючи, обсмажують до готовності у жаровій шафі. Сік, що виділився з м’яса, зливають і готують на ньому білий соус. Підсмажене м’ясо з’єднують з пасерованою цибулею і ще раз пропускають через м’ясорубку з густою решіткою, потім його заправляють білим соусом, сіллю

Слайд № 10

Приготування начинок Начинка сирна Сир протирають через сито або протиральну машину, змішують з борошном, яйцями, цукром, ваніліном. Іноді у фарш д...
Слайд № 11

Приготування начинок Начинка сирна Сир протирають через сито або протиральну машину, змішують з борошном, яйцями, цукром, ваніліном. Іноді у фарш додають родзинки, цукати або горіхи, лимонну або апельсинову цедру. Начинка яблучна І спосіб. Свіжі яблука миють, обчищають від шкіри, видаляють насіннєве гніздо, нарізають скибочками, посипають цукром, додають воду (20—30 г на 1 кг яблук) і припускають доти, поки маса не загусне. ІІ спосіб. З яблук видаляють насіннєве гніздо і шкірку, потім нарізають скибочками або кубиками і пересипають цукром. Начинка з маку Мак промивають теплою водою і заливають окропом у співвідношенні 1:1, доводять до кипіння, кип’ятять 1-2 хв., залишають на 3-4 год. для набухання. Набухлий мак відкидають на сито або марлю, віджимають і пропускають через м’ясорубку з дрібними отворами двічі, додають цукор або мед і перемішують. Начинка з вишень Вишні перебирають, миють, видаляють плодоніжки й кісточки, пересипають цукром і залишають на 3—4 год. в холодному місці. Сік, що виділяється, відціджують, а м’якоть використовують як начинку.

Слайд № 12

Слайд № 13

Слайд № 14

Слайд № 15

Слайд № 16

Слайд № 17

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.