Самостійна робота на тему: «РОЗРОБКА ПЛАНУ БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ»

Опис документу:
Завдання: на основі даних, отриманих під час виконання практичної роботи №2, та відповідно до нормативних вимог розробити план благоустрою території закладу громадського харчування (готелю, мотелю, підприємства торгівлі), вказавши існуючі та запроектовані будівлі і споруди, вимощення, тротуари, під'їзди, майданчики тощо. Крім того, прив'язати ділянку до основного орієнтира (вулиця, проспект, траса тощо); вказати масштаб плану, напрям сторін світу.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Самостійна робота з дисципліни «Громадське будівництво» на тему: «РОЗРОБКА ПЛАНУ БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ»
Слайд № 1

Самостійна робота з дисципліни «Громадське будівництво» на тему: «РОЗРОБКА ПЛАНУ БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ»

План Мета і завдання лабораторної роботи Вихідні дані Порядок виконання роботи Висновок Тестові завдання
Слайд № 2

План Мета і завдання лабораторної роботи Вихідні дані Порядок виконання роботи Висновок Тестові завдання

1. Мета і завдання лабораторної роботи Метою практичної роботи є ознайомлення з нормативними показниками щодо розробки плану благоустрою території....
Слайд № 3

1. Мета і завдання лабораторної роботи Метою практичної роботи є ознайомлення з нормативними показниками щодо розробки плану благоустрою території. Завдання: на основі даних, отриманих під час виконання практичної роботи №2, та відповідно до нормативних вимог розробити план благоустрою території закладу громадського харчування (готелю, мотелю, підприємства торгівлі), вказавши існуючі та запроектовані будівлі і споруди, вимощення, тротуари, під'їзди, майданчики тощо. Крім того, прив'язати ділянку до основного орієнтира (вулиця, проспект, траса тощо); вказати масштаб плану, напрям сторін світу.

2. Вихідні дані
Слайд № 4

2. Вихідні дані

3. Порядок виконання роботи 1. Визначити площу земельної ділянки Sд. 2. Визначити загальну площу будівлі Sзаг. 3. Розмістити будівлю на ділянці (бу...
Слайд № 5

3. Порядок виконання роботи 1. Визначити площу земельної ділянки Sд. 2. Визначити загальну площу будівлі Sзаг. 3. Розмістити будівлю на ділянці (будівля розміщується в центрі ділянки на умовній осі розподілу зони 1 та 2). 4. Відповідно до завдання нанести на план благоустрою та озеленення ділянки, об'єкти, підходи тощо. 5. Винести на аркуш з кресленням умовні позначення до плану благоустрою території. 6. Скласти експлікацію будівель . 7. Висновок (аналіз врахування нормативних вимог та рекомендацій щодо розробки плану благоустрою території).

Слайд № 6

Приклади зонування ЗРГ
Слайд № 7

Приклади зонування ЗРГ

Розрахункова кількість місць на автостоянках для ЗРГ та підприємств торгівлі Санітарно-гігієнічні вимоги: • відстань від вікон і дверей приміщень З...
Слайд № 8

Розрахункова кількість місць на автостоянках для ЗРГ та підприємств торгівлі Санітарно-гігієнічні вимоги: • відстань від вікон і дверей приміщень ЗРГ або готелів (мотелів) до майданчиків контейнерів для сміття повинна бути не менше 20м. • відстань від вікон і дверей приміщень підприємства торгівлі до майданчиків зі сміттєзбірниками повинна бути не менше 25 м. • Лінійні розміри майданчиків в плані повинні з усіх боків на 1,5 м перевищувати площу сміттєзбірника. Окремі будівлі і споруди масового Одиниця виміру Кількість відвідування машино-місць Підприємства торгівлі і громадськогохарчvвання   І ресторани і кафе міського значення На100 місць узалах 10-15 інші ресторани і кафе На100місць у залах 8-12 торговельні центри, універмаги, магазини площею торговельних зал більше 500 м2 На 100 м2торговельної площі 8-12   криті ринки, колгоспні ринки На 50 торговельних 20-25   місць   спеціалізовані підприємства торгівлі На100м2торговельної -   площі  

Планування озеленення: • площа території, призначеної для озеленення, може складати понад 40% площі ділянки забудови закладу ресторанного господарс...
Слайд № 9

Планування озеленення: • площа території, призначеної для озеленення, може складати понад 40% площі ділянки забудови закладу ресторанного господарства; • породи дерев, кущів та види квітів для створення зелених насаджень слід обирати переважно місцеві; • основним видом озеленення території повинен бути газон. Рекомендована ширина газонів     Вид насадження     Мінімальна ширина смуги газону, м     Газон з рядовим насадженням 'дерев, або дерев 2,0 5,0   у одному ряду насаджень з кущами:     - однорядне насадження - дворядне насадження       ! Газон з однорядним насадженням кущів:     І - високих (більше 1,8 м)     - середніх (1,2-1,8 м) ..   1,2 І 1,0 - низьких (до 1,2 м)     0,8   Газон з насадженням дерев групами   4,5   Газон з насадженням кущів групами   3,0   Газон     1,0  

1 2 6 4 5 3 ПН ПД СХ ЗХ Зонування закладу
Слайд № 10

1 2 6 4 5 3 ПН ПД СХ ЗХ Зонування закладу

Експлікація будівель і споруд №за планом Найменування Примітка                 1. Кафе На 100 місць; площа 480м2 2. Літніймайданчик Площею32,5м2 З....
Слайд № 11

Експлікація будівель і споруд №за планом Найменування Примітка                 1. Кафе На 100 місць; площа 480м2 2. Літніймайданчик Площею32,5м2 З. Майданчикдлязбору відвідувачів Площею120м2 4. Розвантажувальний майданчик Площею42м2 5. Стоянка для автомобілів На 8машиномісць б. Майданчикдля сміттєзбірників Площею19м2

Умовні позначення -------- - Межа ділянки проектування; - Будинок, що проектується; --------- - Автомобільна дорога; - Тротуар; - Газон; - Кущі стр...
Слайд № 12

Умовні позначення -------- - Межа ділянки проектування; - Будинок, що проектується; --------- - Автомобільна дорога; - Тротуар; - Газон; - Кущі стрижені; - Квітник; - Сміттєзбірники; - Басейн; - Поодинокі кущі; - Дерева листяні;

Висновок На даній практичній роботі я ознайомився з нормативними показниками щодо розробки плану благоустрою території. А також, на основі даних, о...
Слайд № 13

Висновок На даній практичній роботі я ознайомився з нормативними показниками щодо розробки плану благоустрою території. А також, на основі даних, отриманих під час виконання попередньої роботи розробив план благоустрою території кафе(на 100 місць), вказав будівлі та споруди, тротуари, майданчики тощо.

Тестові завдання 1. Сукупність нормативно-правових, економічних, технічних документів щодо обґрунтування заходів з використання і охорони земель, я...
Слайд № 14

Тестові завдання 1. Сукупність нормативно-правових, економічних, технічних документів щодо обґрунтування заходів з використання і охорони земель, які передбачається здійснити протягом 5-10 і більше років – це: а) Проект землеустрою; б) Регіональна програма використання та охорони земель; в) Державна програма використання та охорони земель; г) Технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку 2. Прокладання і закріплення на місцевості меж ділянок, шляхів, лісосмуг та інших об’єктів, запроектованих на плані, ‒ це: а) Розбивні роботи; б) Закладка газону; в) Інженерна підготовка територій, що озеленюються; г) Перенесення проекту в натуру; 3. Комплекс заходів, спрямованих на збереження ландшафтних композицій насаджень, споруд, їх укріплення та запобігання можливих руйнувань називається: а) Реконструкція; б) Реставрація; в) Консервація; г) Відтворення; 4. Що називають газоном? а) Складний квітник, в якому чергуються різні за формою та висотою декоративні рослини, які створюють ефект безперервного цвітіння; б) Кам’янисті ділянки, які спеціально створюють для розміщення трав’янистих квітучих рослин високогірної флори; в) Штучний або природній дерновий покрив, який складається в основному із щільно ростучих багаторічних злаків; г) Дивовижні ділянки з розміщеними на них квітучими чи декоративно-листяними рослинами;

5. Масив ґрунту, розташованого під фундаментом, який сприймає навантаження від будівлі, це: а) основа; б) ростверк; в) фундамент; г) правильної від...
Слайд № 15

5. Масив ґрунту, розташованого під фундаментом, який сприймає навантаження від будівлі, це: а) основа; б) ростверк; в) фундамент; г) правильної відповіді немає; 6. Цоколь це: а) нижня частина зовнішніх стін; б) частина стіни між прорізами; в) частина стіни між поверхами; г) правильної відповіді немає; 7. Простінок це: а) нижня частина зовнішніх стін; б) вертикальний прямокутний виступ; в) частина стіни між прорізами; г) жодна із відповідей неправильна; 8. Карниз це: а) горизонтальний виступ із площини стіни (вінцевий, поясок, сандрик); б) відкрите з однієї сторони приміщення (ніша) на фасаді будівлі; в) частина стіни між прорізами; г) всі відповіді правильні; 9. Покриття будинку це: а) підвальне приміщення; б) верхня огороджувальна конструкція; в) горище; г) всі відповіді правильні; 10. Основні етапи будівельного процесу: а) підготовка будівництва та будівництво; б) будівництво (зведення будівель і споруд) та реалізація будівельної продукції; в) підготовка будівництва, будівництво (зведення будівель і споруд), реалізація будівельної продукції; г) правильної відповіді немає; 11. Фундаменти це підземні несучі конструкції, призначені для передачі та розподілу навантажень від будівлі на: а) плити перекриття; б) ґрунт-основу; в) стіни; г) всі відповіді правильні;

12. Геометричні розміри цегли звичайної: а) 510×250×120 м; б) 250×120×65 см; в) 250×120×65 мм; г) правильно відповіді немає; 13. Будівельні матеріа...
Слайд № 16

12. Геометричні розміри цегли звичайної: а) 510×250×120 м; б) 250×120×65 см; в) 250×120×65 мм; г) правильно відповіді немає; 13. Будівельні матеріали це: а) речовини (пісок, глина, деревина, цемент, вапно та ін.), які використовують; б) закінчені елементи, які мають чітку форму, точні розміри; в) речовини (пісок, глина, деревина, цемент, вапно та ін.), які використовують для виготовлення будівельних виробів і конструкцій; г) жодна із відповідей неправильна; 14. Мінімальна ширина допоміжних підходів відвідувачів до будівлі ЗРГ становить: а) 0,9 м; б) 1,5 м; в) 3,0 м; г) 2,5 м; 15. Розвантажувальний майданчик проектують розмірами не менше ніж 12х….. м. а)15; б)12; в)14; г)20; 16. Основний вид озеленення території – це: а)Газон; б)Хвойові дерева; в)Листяні дерева; г)Квітник; 17. Зонування-це: а) Розмежування з виділенням особливих зон і визначенням для кожної з них цільового призначення: б)Поділ певної території: в)Перелік вимог до поділів чого-небудь: г)Розмежування території без певного принципу:

18. ЗРГ( Заклад ресторанного господарства)-це: а) вид економічної діяльності суб'єктів господарської діяльності щодо надання послуг для задоволення...
Слайд № 17

18. ЗРГ( Заклад ресторанного господарства)-це: а) вид економічної діяльності суб'єктів господарської діяльності щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього; б) це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність; в)вид готельного підприємства на базі іншого підприємства; г) це заклад (сукупність закладів), який є самостійним суб'єктом господарювання, має права юридичної особи і здійснює свою діяльність з метою одержання прибутку; 19. Мінімальна відстань від вікон і дверей приміщень підприємства торгівлі до майданчиків зі сміттєзбірниками повинна бути ….. м. А)25; Б)30; В)5; Г)10; 20. Мінімальна площа зони відпочинку (…….. м2 на 1 місце в залах 3РГ): а)0,2; б)0,1; в)0,4; г)0,5;

1. а) 2. г) 3. в) 4. в) 5. а) 6. а) 7. в) 8. а) 9. б) 10. в) 11. б) 12. в) 13. в) 14. а) 15. б) 16. в) 17. б) 18. а) 19. б) 20. а) Відповіді до тестів
Слайд № 18

1. а) 2. г) 3. в) 4. в) 5. а) 6. а) 7. в) 8. а) 9. б) 10. в) 11. б) 12. в) 13. в) 14. а) 15. б) 16. в) 17. б) 18. а) 19. б) 20. а) Відповіді до тестів

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»