Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Креативні методики читання, що мотивують та виховують
»
Взяти участь Всі події

Презентація до уроку 8 класи " Деруни"

Трудове навчання

Для кого: 8 Клас

15.04.2021

355

11

0

Опис документу:
Мабуть, кожен, хто хоч трохи знайомий з білоруською кухнею, погодиться, що її просто неможливо уявити без страв з картоплі! Його тут смажать, тушкують, запікають, варять, бланшують - а іноді і все разом. І, звичайно, одним з найбільш відомих страв, своєрідним кулінарним символом Білорусії є деруни. Яка ж історія цієї страви? І який рецепт приготування дерунів можна вважати самим "правильним"? Давайте з'ясуємо це разом.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Трудове навчання, 8 клас, Страви української кухні, Деруни
Слайд № 1

Трудове навчання, 8 клас, Страви української кухні, Деруни

Деруни: історія картоплі, що мріяла стати млинцем
Слайд № 2

Деруни: історія картоплі, що мріяла стати млинцем

Мабуть, кожен, хто хоч трохи знайомий з білоруською кухнею, погодиться, що її просто неможливо уявити без страв з картоплі! Його тут смажать, тушку...
Слайд № 3

Мабуть, кожен, хто хоч трохи знайомий з білоруською кухнею, погодиться, що її просто неможливо уявити без страв з картоплі! Його тут смажать, тушкують, запікають, варять, бланшують - а іноді і все разом. І, звичайно, одним з найбільш відомих страв, своєрідним кулінарним символом Білорусії є деруни. Яка ж історія цієї страви? І який рецепт приготування дерунів можна вважати самим "правильним"? Давайте з'ясуємо це разом.

Історія виникнення рецепта дерунів з картоплі Вперше деруни з картоплі були згадані в 1830 році, в кулінарному виданні польського кухаря Яна Шитлер...
Слайд № 4

Історія виникнення рецепта дерунів з картоплі Вперше деруни з картоплі були згадані в 1830 році, в кулінарному виданні польського кухаря Яна Шитлера. Рецепт він узяв з німецької кухні. Багато хто думає, що деруни з картоплі - це білоруська страва, т. к. білоруси люблять картоплю в будь-якому вигляді. Українці ж вважають, що деруни з картоплі це їхня страва. Так чи інакше, деруни з картоплі існують різних видів - українські деруни з картоплею, білоруські драники, в Ізраїлі - латекс, в Росії - теруни, какорки, деруни, німецькі Kartoffelpuffer, Чеські брамборак, Швейцарські Rosti, швецький Raggmunk, Американські Хашбраун. Звичайно, ці всі деруни з картоплі будуть відрізнятися один від одного, як за інгредієнтами, так і за способами приготування, і подачі на стіл. Але дані відмінності в стравах несуттєві.

Не секрет, що батьківщиною картоплі є Південна Америка, де ще чотирнадцять тисяч років тому індіанці не тільки вживали її в їжу, але і поклонялися ...
Слайд № 5

Не секрет, що батьківщиною картоплі є Південна Америка, де ще чотирнадцять тисяч років тому індіанці не тільки вживали її в їжу, але і поклонялися їй, вважаючи живою істотою. Педро Сьеса де Леона В Європі ж про цю рослину дізналися лише в 1553 році, коли було опубліковано працю Педро Сьеса де Леона "Хроніка Перу", в якому він дав її перший опис, а також правильний спосіб приготування і зберігання.

Він же, після повернення з Перу у 1551 році, і завіз картоплю в Іспанію, звідки той поширився в Італію, Бельгію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Ве...
Слайд № 6

Він же, після повернення з Перу у 1551 році, і завіз картоплю в Іспанію, звідки той поширився в Італію, Бельгію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Великобританію та інші європейські країни. І хоча спочатку картоплею засаджують клумби, прикра- шали парадні мундири і дамські капелюшки, робили з ним що завгодно, але тільки не їли, - з часом європейці все ж оцінили його чудові смакові і поживні якості.

Лише в 1830 році знаменитим польським кулінаром Яном Шитлером в книзі "Кухар добра навучани" був вперше опублікований рецепт дерунів. У цьому кулін...
Слайд № 7

Лише в 1830 році знаменитим польським кулінаром Яном Шитлером в книзі "Кухар добра навучани" був вперше опублікований рецепт дерунів. У цьому кулінарному виданні автор описав оладки з картоплі, рецепт яких він запозичив з німецької кухні. Книга ця стала дуже популярна, її безліч разів перевидавали, а рецепт полюбився багатьом європейським народам. Але саме білоруські драники вважаються найбільш вдалим втіленням цієї страви, адже багатий крохмалем картопля, вирощений на цих землях, підходить для нього як не можна краще.

Назва "деруни" (біл. Дранiкi) бере свій початок з давньоруського мови і відбувається воно від слова "дерти", тобто терти. Адже їх готують із сирої ...
Слайд № 8

Назва "деруни" (біл. Дранiкi) бере свій початок з давньоруського мови і відбувається воно від слова "дерти", тобто терти. Адже їх готують із сирої картоплі, який ще до появи терки "дерли" на загостреною дошці. Традиційно деруни їли на сніданок, а в селах існувала цікава традиція: перед тим, як скуштувати цю страву, потрібно було всухом'ятку з'їсти скоринку чорного хліба. Приготувати "правильні" білоруські драники зовсім нескладно, важливо лише пам'ятати, що картопля повинна бути особливою - вирощеною на благодатній землі Білорусії.

Дерун, пляцок, картофляник Деруни з картоплі в тому чи іншому вигляді зустрічаються в багатьох кухнях всього світу. Їх називають чаклунами, хашбрау...
Слайд № 9

Дерун, пляцок, картофляник Деруни з картоплі в тому чи іншому вигляді зустрічаються в багатьох кухнях всього світу. Їх називають чаклунами, хашбрауном, дерунами, цепеліни. Євреї називають подібну страву левівот або латкес. Правда в процесі приготування її вони використовують більшу кількість яєць і додають мацу. Литовці називають деруни Цепелін або діджукукуляй. У Німеччині вони відомі під назвою kartoffelpuffer, а в Румунії - tocinei. Чехи б'ють всі рекорди, адже у них існує близько 8 різних назв  цієї страви з картоплі. В Ірландії деруни також користуються великою популярністю і називаються боксті. Там навіть є така приказка: «Не вмієш готувати деруни - ніколи не вийдеш заміж». Перший відомий рецепт картопляних дерунів датується 1830 роком. Його записав Ян Шіттлер - відомий польський кухар і автор безлічі кулінарних книг. А взагалі страва була відома ще задовго до цього, з другої половини XVIII століття. Точне місце народження цієї страви до сих пір не з'ясовано.

ЦІКАВІ ФАКТИ Копа́ння карто́плі — пам'ятна срібна монета номіналом 10 гривень, випущена Національним банком України, присвячена розкриттю в художнь...
Слайд № 10

ЦІКАВІ ФАКТИ Копа́ння карто́плі — пам'ятна срібна монета номіналом 10 гривень, випущена Національним банком України, присвячена розкриттю в художньо-образній манері іронічного наяву образів українського архетипу. Загальновідомо, що серед споконвічних цінностей українців — «земля-годувальниця». Копання картоплі (срібна монета)

1. Фестиваль дерунів у Коростені – це міжнародна подія. Щороку, під час його святкування, приготуванням дерунів займалися учасники з різних країн: ...
Слайд № 11

1. Фестиваль дерунів у Коростені – це міжнародна подія. Щороку, під час його святкування, приготуванням дерунів займалися учасники з різних країн: Польщі, Франції, Швеції, Шотландії, Норвегії, Англії, Росії та Білорусі. Але поки що нікому з них не вдалося приготувати такі ж смачні деруни, якими їх готують наші національні кухарі! :) 2. Перший DerunFest відбувся 28 вересня 2008 року. Глава міста підтримав ідею створення свята. Адже в нашій країні проводиться величезна кількість різних фестивалів, присвячених вину, галушкам, каві, вареникам, а ось деруни досі залишалися без уваги. З моменту проведення першого Фестивалю дерунів, він став візитною карткою міста. Також в Коростені можна відвідати і сфотографуватися біля пам'ятника деруну.

3. На III-му фестивалі дерунів умільці-кулінари приготували рекордний дерун, загальна вага якого склала 140 кг! Складно уявити як гості фестивалю з...
Слайд № 12

3. На III-му фестивалі дерунів умільці-кулінари приготували рекордний дерун, загальна вага якого склала 140 кг! Складно уявити як гості фестивалю змогли його з'їсти :) Хоча, якщо слава про неповторний смак дерунів у Коростені вірна, то цей дерун був не таким вже й великим :)) 4. Фестиваль дерунів 2015 пройшов під девізом «Дерун об'єднує Україну»! Майбутній DerunFest, який відбувся 12 вересня, познайомить гостей з куточками японської, польської, норвезької та білорускою культури. Гості свята змогли скуштувати й нові види дерунів: розважальні, байкерські та ЖЕКівські.

Вплив деруна на сучасну українську культуру Свою повагу до деруна демонструють не лише українські господині на кухнях. Картопляний млинець зваблюва...
Слайд № 13

Вплив деруна на сучасну українську культуру Свою повагу до деруна демонструють не лише українські господині на кухнях. Картопляний млинець зваблював своїми формами письменників, поетів і скульпторів. В 2009 році в місті Коростень на Житомирщині встановили справжній пам’ятник деруну. Скульптурну композицію прикрашає такий вірш на честь страви: Деруни, дерунята, дерунчики, Золотаві, духмяні, смачні, Слава Ваша, картопляного роду, Все сія на древлянській землі. Вам так личить сметана і м’ясо І олія з цибулею теж, А підлива грибна запашная Неодмінно Вам чару додасть.

В Україні – деруни, у Білорусі – картопляники, а в Ірландії – боксті. Деруни з картоплі – не сама дієтична їжа через велику кількість рослинної олі...
Слайд № 14

В Україні – деруни, у Білорусі – картопляники, а в Ірландії – боксті. Деруни з картоплі – не сама дієтична їжа через велику кількість рослинної олії, але така смачна. Найкращі рецепти дерунів, щоб ви могли іноді побалувати себе і своїх рідних. Ви дізнаєтеся класичний рецепт дерунів, а також цікаві варіації, які вам обов’язково захочеться повторити.

Історична довідка Деруни – це смачна, ситна і навіть корисна страва (якщо знати міру). Та це лише один з найбільш відомих кулінарних здобутків Укра...
Слайд № 15

Історична довідка Деруни – це смачна, ситна і навіть корисна страва (якщо знати міру). Та це лише один з найбільш відомих кулінарних здобутків України. Походження дерунів досі має кілька версій. Існують рецепти, які включають понад 10 інгредієнтів. Аналоги Дерунів існують навіть в Швейцарії та Америці. Це все про український дерун – не просто терту смажену картоплю, а страву з багатою історією.

Історія походження дерунів на українській території досі викликає дискусії в народознавців. Одні кажуть, мовби страва була запозичена в білорусів, ...
Слайд № 16

Історія походження дерунів на українській території досі викликає дискусії в народознавців. Одні кажуть, мовби страва була запозичена в білорусів, які картоплю не додають хіба що… А хто їх зна, куди, – може й нема таких страв? З іншого боку кажуть, що щирі українці з їх тягою до картопляних та перетертих страв докумекали готувати дерунці самі, ще й задовго до сусідів. Тут варто згадати, що в українській кухні є ще картопляники, тобто печені картопляні пиріжки з начинкою, а є оладки з перетертих кабачків та інших овочів. Так би мовити, родичі дерунів з двох боків. Де б не з’явились перші деруни, їх шлях виявився далекий та широкий. Картопляний делікатес занесло в Польщу, Чехію, Словаччину, Литву, Германію, Швецію, Швейцарію. Навіть американці та ірландці визнали, що картоплю смачно готувати не лише скибочками та соломкою. Витвір картопляного мистецтва охрестили «терчаником», «тертюхом», «драником» та «картопляними пляцками», «драчанками» і «кремзликами», і безліччю інших імен, залежно від натхнення і локації кулінара. Картопляний слід в історії Європи

В Україні дерунець завоював найбільшу популярність в західних та північних регіонах. Місцеві картопляні науковці вивели сорти пісних дерунів, з нач...
Слайд № 17

В Україні дерунець завоював найбільшу популярність в західних та північних регіонах. Місцеві картопляні науковці вивели сорти пісних дерунів, з начинкою, дрібного та крупного тертя, та інші. А потім ще вигадали купу заправок, піджарок та соусів, аби догодити навіть останньому гурману. Так виникли деруни з яйцем, з м’ясом (м’ясоїди), зі сметаною, ряжанкою, грибами, сиром, шкварками та смаженою цибулею. Залежно від розміру терки та типу помелу деруни змінювали свій колір, консистенцію і навіть аромат. Готову страву подавали в тарілці після смаження, чи в горщику після додаткового випікання. Так на свято Благовіщення пісні деруни стали одним з головним елементом застілля. Традиційні деруни без начинки готувались переважно у неділю. Пухкі картопляні оладки з начинкою та заправкою годились до будь-якого святкового столу.

Деруни з ароматом Заходу Існує безліч рецептів дерунів, які не обов’язково виписувати, адже перелік інгредієнтів (окрім самої картоплі) часто залеж...
Слайд № 18

Деруни з ароматом Заходу Існує безліч рецептів дерунів, які не обов’язково виписувати, адже перелік інгредієнтів (окрім самої картоплі) часто залежить від настрою господині та поточного вмісту холодильника. Та одним рецептом західної кухні таки поділюся, аби було над чим пофантазувати на вечерю.

Основною подібністю всіх міжнародних «побратимів» дерунів є використання в рецептурі приготування тертої ( «дерть») картоплі. Звідси і походить наз...
Слайд № 19

Основною подібністю всіх міжнародних «побратимів» дерунів є використання в рецептурі приготування тертої ( «дерть») картоплі. Звідси і походить назва цієї страви, яка так міцно прижилася у багатьох країнах. Терта картопля в різних інтерпретаціях формується у вигляді котлет, коржів, млинців. Використовуються різні начинки (з м'ясом, з кабачками, з сиром), змінюється склад і технологія приготування. Наприклад, в литовській національній кухні деруни можуть спершу обсмажити, а після цього відварити в підсоленій воді на зразок галушок. Відомо також безліч рецептів, в яких дана страва готується на пару.

Старовинна традиційна чеська страва – брамборак, яка нагадує наші деруни, які мають яскраво виражений присмак майорану. У Чехії брамборак подають д...
Слайд № 20

Старовинна традиційна чеська страва – брамборак, яка нагадує наші деруни, які мають яскраво виражений присмак майорану. У Чехії брамборак подають до пива, як самостійну страву, або використовують як гарнір до м'яса. По виду це скоріше коржі, ніж наші деруни-оладки. Варіація приготування брамборака - це коржі з сиром, куркою або шинкою. Обраний інгредієнт подрібнюють або нарізають тонкими пластинками. Можна попередньо вимочити в олії зі спеціями протягом години. Такі брамбораки викладати на сковороду: шар картопляної маси, начинка, знову шар маси. Обсмажувати також з двох сторін. Виходить дуже смачна самостійна страва. Подають брамборак з топленим маслом, сметаною, зверху посипаний зеленню. БРАМБОРАК (bramboráki)

Латкес готують на традиційний єврейське свято Хануку, хоча і в якості закуски на кожен день ця страва цілком підходить. Єврейські господині вважают...
Слайд № 21

Латкес готують на традиційний єврейське свято Хануку, хоча і в якості закуски на кожен день ця страва цілком підходить. Єврейські господині вважають, що картопляна шкірка надає Латкес золотистого кольору і хрусткості, тому шкірку вони не зрізають ножем, а гарненько труть картоплю щіткою для овочів. Як бачимо, основні інгредієнти Латкесу - картопля і цибуля, але господині часто урізноманітнюють свій рецепт додаванням солодкого ямса, яблук, пастернаку, моркви, цукіні, часнику та інших овочів. Основна відмінність Латкес від дерунів і драників - картопля або хоча б частина її треться на великій тертці. У цьому випадку він виходить підсмажений, хрустким, ажурним. Щоб готова страва вийшла правильною, важливо гарненько віджати воду. Мокрі оладки вберуть багато жиру і не підсмажаться так добре. Часто для того, щоб «висушити» масу, в неї додають подрібнену мацу. В цьому випадку треба, щоб тісто постояло і маца переповнилася вологою. Після обсмажування, не забудьте обсушити Латкес на паперовому рушнику. Подавати до столу зі сметаною або яблучним оцтом. ЛАТКЕС– ДЕРУН ПО-ЄВРЕЙСЬКИ

Що потрібно знати, коли ви готуєте американський рецепт? По-перше, американці люблять хрусткі страви, по-друге, готову страву можна покласти в гамб...
Слайд № 22

Що потрібно знати, коли ви готуєте американський рецепт? По-перше, американці люблять хрусткі страви, по-друге, готову страву можна покласти в гамбургер, по-третє, його можна просто з'їсти. Всім трьом вимогам відповідає хашбраун - дерун по-американськи. Американці не використовують борошно, вона робить деруни важкими і м'якими, вони навіть можуть не додавати яйце і сіль в процесі смаження, оскільки ці продукти також пом'якшують хрусткі властивості смаженої картоплі. Для надання більшої хрусткості картоплю труть на крупній тертці, добре віджимають сік і відразу смажать, формуючи оладок або навіть корж прямо на сковороді. Шар повинен бути досить тонким, не більш 1 см, не страшно, якщо місцями буде просвічуватися сковорода, так хашбраун вийде ще більш хрустким і ажурним. Тепер, коли картопля підсмажена, його можна посолити і поперчити за смаком. Використовувати як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до гамбургеру. ХАШБРАУН (hash brown) – ДЕРУНИ ПО-АМЕРИКАНСЬКИ

Rösti- історичне блюдо Берна і дуже просте як в приготуванні, так і на смак. Решті так само символ німецькомовної частини Швейцарії. Регіони, де ча...
Слайд № 23

Rösti- історичне блюдо Берна і дуже просте як в приготуванні, так і на смак. Решті так само символ німецькомовної частини Швейцарії. Регіони, де частина населення розмовляє німецькою, а частина - на французькому, своєрідна межа (Берн теж на цьому кордоні), називаються Roestigraben - яма решті Smile Національна страва Швейцарії - картопляний млинець великого діаметру і досить товстий. Готується швидко і просто, блюдо можна запропонувати на сніданок. РЄСТІ(rösti) - ШВЕЙЦАРСЬКІ ДЕРУНИ

Відмінність швецького рагмунка від його картопляних побратимів-дерунів полягає в тому, що на виході виходять тонкі ніжні картопляні млинці, які под...
Слайд № 24

Відмінність швецького рагмунка від його картопляних побратимів-дерунів полягає в тому, що на виході виходять тонкі ніжні картопляні млинці, які подають до столу не тільки зі сметаною або шкварками. але навіть з варенням. Особливо смачні вони з журавлинним соусом. Рагмунк це, дійсно, прототип білоруського деруна, а точніше його рідний брат, оскільки для приготування знаменитої швецької страви використовуються ті ж самі інгредієнти, що і для білоруської: картопля, яйце, трохи борошна, ложка сметани, сіль, спеції ШВЕДСЬКІ РАГМУНКИ У деяких рецептах картопля рекомендують відварити, але зі свіжого вони виходять набагато смачніше і соковитіше. Та й в перекладі назва страви означає "волосатий монах" або "щетинистий монах". Швидше за все, відчуття "небрітость" створюють частинки картоплі, обсмажені у вигляді млинців.

Цепеліни - така цікава назва у традиційній і самої, мабуть, «фірмової» литовської страви. Майстерність кулінара в Литві оцінюють саме за вмінням пр...
Слайд № 25

Цепеліни - така цікава назва у традиційній і самої, мабуть, «фірмової» литовської страви. Майстерність кулінара в Литві оцінюють саме за вмінням приготування смачних цепелін. Це гаряча страва, основним інгредієнтом якої є картопля з різною начинкою, можна подати до обіду, до вечері і прикрасити нею святковий стіл. Великі картопляні галушки (зрази) за формою нагадують величезні німецькі дирижаблі У цепелінів є ще одна назва. Правда, досить важка для того, щоб повторити її без помилки з першого разу - діджкукуліай - (Didžkukuliai). ЛИТОВСЬКІ ЦЕПЕЛІНИ АБО ДІДЖКУКУЛЯЙ (Zeppelin), які літали через лінію фронту під час окупації Литви в 1915-18 р.р.

Пляцок по-угорськи, пляцок розбійника, пляцок по-циганськи й навіть кремзлик бетярський - це все назви однієї й тієї ж страви, яка дуже популярна у...
Слайд № 26

Пляцок по-угорськи, пляцок розбійника, пляцок по-циганськи й навіть кремзлик бетярський - це все назви однієї й тієї ж страви, яка дуже популярна у Польщі Повертаючись до пляцка по-угорськи, назва якого, очевидно, походить від м'ясного гуляшу в угорському стилі, з яким подають великий й, в ідеалі, хрусткий дерун розміру пательні. Ця страва - хіт традиційних польських карчм. Дуже рекомендую спробувати її в Польщі. В більшості випадків, страва буде смачною, однозначно великою, комплексною, за помірною ціною. Щоб деруни були хрусткими, у Польщі їх люблять тільки такими, потрібно не шкодувати олії для смаження та добре просмажувати, на середньому вогні. А от викладати картопляне тісто для дерунів, яке не відрізняється від тіста для українських дерунів, слід на сковорідку з добре розігрітою олією. Без достатньої кількості олії, щоб Ви не поклали в тісто, на якій би сучасній пательні Ви б не смажили, деруни не будуть достатньо хрусткими. Дуже зручно смажити такі деруни на пательні для налисників. ПЛЯЦКА ПО-УГОРСЬКИ

ІРЛАНДСЬКІ КАРТОПЛЯНІ ДЕРУНИ (БОКСТІ) Боксті (ірл. Bacstaí або arán bocht tí, англ. Boxty) - традиційні ірландські картопляні млинці. Боксті особли...
Слайд № 27

ІРЛАНДСЬКІ КАРТОПЛЯНІ ДЕРУНИ (БОКСТІ) Боксті (ірл. Bacstaí або arán bocht tí, англ. Boxty) - традиційні ірландські картопляні млинці. Боксті особливо популярні в північних графствах Ірландії, таких як Каван і Донегол. В Ірландії є безліч рецептів приготування цієї страви, проте основні інгредієнти - натертий сиру картоплю, картопляне пюре, борошно, сода і пахта незмінні по всій країні. Існує два основних види цієї страви. Перший називається «боксті в каструлі» і подається зазвичай на сніданок. Блюдо схоже на великий млинець або піцу. Другий вид цієї страви - «боксті на сковороді» - це скоріше оладки, які подаються з смаженими сосисками, готується це блюдо зазвичай на Хеллоуїн.

Але чи будемо заперечувати вже сформовану думку, що картопля – це основний овоч в національній кухні Білорусії? Мабуть, ні в одній країні світу Ви ...
Слайд № 28

Але чи будемо заперечувати вже сформовану думку, що картопля – це основний овоч в національній кухні Білорусії? Мабуть, ні в одній країні світу Ви не знайдете такої кількості страв з картоплі. Білоруси дуже шанобливо ставляться до картоплі і змогли знайти для нього саме гідне застосування. Обов’язково варто покуштувати: “білоруські драники”, “картопляну запіканку”, “колдуни”, які мають відмінний і неповторний смак. БІЛОРУСЬКІ ЧАКЛУНИ Чаклуни - це картопляні деруни, фаршировані м'ясом. Знавці і прихильники білоруської кухні, звідки це блюдо дісталося до наших сибірських країв, зараз повинні мене поправити: взагалі-то спочатку чаклуни - це зовсім не деруни! Швидше, пельмені або вареники, начинені м'ясом - як правило, свининою. Родоначальники їх, в свою чергу, - татарські кундюми, тільки в них замість свинини була, звичайно, баранина. У татарської кухні вони великі, білоруси їх зменшили. Чаклуни подавалися в багатих сім'ях, всьому виною - час і гроші: на виготовлення маленьких виробів з тіста потрібно багато часу, це могли собі дозволити тільки заможні люди; крім того, пшеничне борошно до кінця XIX століття була дорогим задоволенням. Але кулінарна ідея отримала розвиток і вкоренилася в нинішньому своєму вигляді, як часто буває, за рахунок якраз небагатій частини населення. Дорогу пшеницю замінили картоплею, якої, як відомо, в Білорусії багато, досить там і свинини, на відміну від баранини.

НІМЕЦЬКИЙ РЕЦЕПТ KARTOFFELPUFFER Традиційний німецький Kartoffelpuffer (картофельпуффер) - один з наших улюблених страв інтернаціональної кухні, як...
Слайд № 29

НІМЕЦЬКИЙ РЕЦЕПТ KARTOFFELPUFFER Традиційний німецький Kartoffelpuffer (картофельпуффер) - один з наших улюблених страв інтернаціональної кухні, який ми пробували як в Німеччині, так і в німецьких ресторанах по всьому світу. Kartoffelpuffer - це, по суті, картопляний млинець, дуже проста, але дуже смачна страва, яка чудово поєднується з білком в якості обіду або ж сама по собі в якості легкого сніданку.

Пропонуємо вам найпоширеніші рецепти дерунів з картоплі 4 Рецепт : Деруни з картоплі білоруські 1 2 3 5 Рецепт : Пісні деруни з картоплі Рецепт : К...
Слайд № 30

Пропонуємо вам найпоширеніші рецепти дерунів з картоплі 4 Рецепт : Деруни з картоплі білоруські 1 2 3 5 Рецепт : Пісні деруни з картоплі Рецепт : Картопляні деруни з м'ясом Деруни з сиром і грибами Кабачкові деруни

Слайд № 31

https://www.youtube.com/watch?v=rQA_atjlfe4&list=PLIGNgJeEMVGPPFKsD2AQVWCk0NsYeFH-u&index=47 Відео презентація : « ДЕРУНИ»
Слайд № 32

https://www.youtube.com/watch?v=rQA_atjlfe4&list=PLIGNgJeEMVGPPFKsD2AQVWCk0NsYeFH-u&index=47 Відео презентація : « ДЕРУНИ»

Дякую за увагу!
Слайд № 33

Дякую за увагу!

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.