Сьогодні о 16:00
Вебінар:
«
Сучасні методики засвоєння норм нової редакції "Українського правопису"
»
Взяти участь Всі події

Презентація до уроку 5 класи " Бутерброди"

Трудове навчання

Для кого: 5 Клас

15.04.2021

388

23

0

Опис документу:
Бутерброди - найідеальніший перекус, особливо, коли часу на приготуванні страв зовсім мало. На хліб можна покласти скибочки ковбаси, сиру, копченого м'яса, овочів, фруктів, взагалі всього того, що ви любите. Такий перекус люблять не тільки дорослі, а й діти! Шматочок батона з маслом і сиром буде відмінним доповненням до сніданку перед походом в дитячий сад або школу.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Бутерброди. Вимоги до якості, умови і терміни зберігання.
Слайд № 1

Бутерброди. Вимоги до якості, умови і терміни зберігання.

Слайд № 2

Слайд № 3

Бутерброди поділяють на відкриті та закриті. До відкритих належать також бутерброди закусочні, коктейльні й тортові. Звичайні (відкриті) бутерброди...
Слайд № 4

Бутерброди поділяють на відкриті та закриті. До відкритих належать також бутерброди закусочні, коктейльні й тортові. Звичайні (відкриті) бутерброди готують із гастрономічними товарами та кулінарними виробами на пшеничному та рідше (зі шпигом, оселедцем, кількою) на житньому хлібі. Хліб нарізають скибочками завтовшки 1 - 1.5 см і масою 20 - 30 г. Відкриті бутерброди прикрашають гілочками зелені, скибочками лимона, варених яєць, листками салату та ін. Зовнішній вигляд бутербродів при зберіганні погіршується: деформуються скибочки сиру, підсихає риба, на ковбасах виступають крапельки жиру, в'яне зелень. Тому бутерброди готують невеликими партіями. Продукти для бутербродів нарізають не раніше ніж за ЗО - 40 хв до подавання і зберігають на холоді.

Підготовляючи для бутербродів гастрономічні продукти, з ковбас видаляють оболонку, в окостів — шкіру й кістки. Корейки й грудинки також зачищають в...
Слайд № 5

Підготовляючи для бутербродів гастрономічні продукти, з ковбас видаляють оболонку, в окостів — шкіру й кістки. Корейки й грудинки також зачищають від шкіри й кісток, сири — від кірки, балики — від шкіри, кісток або хрящів. Оскільки оболонки, шкіра, шкура оберігають продукти від швидкого псування, їх знімають тільки із частин, призначених для нарізання. Підготовлені гастрономічні товари нарізають широкими тоненькими скибочками завтовшки 2 - З мм (сир) і 3 - 4 мм (м'ясопродукти) і покривають ними всю поверхню хліба.

Бутерброди із сиром, паштетом, ікрою лососевих та осетрових риб, оселедцем або кількою, джемом і повидлом готують із вершковим маслом, який рівномі...
Слайд № 6

Бутерброди із сиром, паштетом, ікрою лососевих та осетрових риб, оселедцем або кількою, джемом і повидлом готують із вершковим маслом, який рівномірно намащують на хліб або кладуть збоку від основного продукту.

Бутерброди-«асорті» готують на пшеничному або житньому хлібі масою 80 - 100 г з набором гастрономічних продуктів або кулінарних виробів у кількості...
Слайд № 7

Бутерброди-«асорті» готують на пшеничному або житньому хлібі масою 80 - 100 г з набором гастрономічних продуктів або кулінарних виробів у кількості 3 - 5 найменувань. До набору можуть входити рибопродукти (риба відварна, смажена, солона, ікра лососевих, шпроти, консерви рибні в томаті й ін.), м'ясо і м’ясопродукти (окіст, м'ясо варене, ковбаса паштет печінковий, птиця відварна), салат, сир, мариновані і свіжі фрукти загальною масою ЗО - 70 г.

Закриті бутерброди (сандвічі) готують із двох скибочок хліба: дрібно-штучного, формового (пшеничного або житнього) або пшеничного батонів. Дрібношт...
Слайд № 8

Закриті бутерброди (сандвічі) готують із двох скибочок хліба: дрібно-штучного, формового (пшеничного або житнього) або пшеничного батонів. Дрібноштучиний хліб розрізають навпіл (не до кінця, щоб вони не роз'єдналися). Підготовлені продукти (сир, ковбасні вироби, свино- копчення, відварні і смажені м’ясопродукти, рибу гарячого й холодного копчення, салат, зелень) вкладають між скибочками хліба, змащеними вершковим маслом (якщо воно передбачено рецептурою). Широкого розповсюдження одержали сандвічі-гамбургери на дріб- ноштучному хлібі (булочках). Крім січеного виробу (гамбургера, чізбургера, фішбургера), до складу цих сандвічів можуть входити різноманітні додаткові продукти: скибочки сиру, помідорів, бекону, маринованих огірків, листя салату, гострі соуси, приправи, спеції .

Можна запікати бутерброди, не обсмажуючи попередньо хліб. Так найчастіше вчиняють тоді, коли бутерброд готують із сиром. Сир викладають зазвичай зв...
Слайд № 9

Можна запікати бутерброди, не обсмажуючи попередньо хліб. Так найчастіше вчиняють тоді, коли бутерброд готують із сиром. Сир викладають зазвичай зверху інших продуктів (шинки, яєць, томатів, цибулі та ін.) і запікають, доки він не розплавиться. До цього часу хлібна скибочка знизу встигає підрум’янитися.

Один з найпопулярніших різновидів канапок — «Сендвіч» був названий на честь графа Сендвіча — відомого картяра. Саме він придумав класти м’ясо між д...
Слайд № 10

Один з найпопулярніших різновидів канапок — «Сендвіч» був названий на честь графа Сендвіча — відомого картяра. Саме він придумав класти м’ясо між двома скибками хліба, щоб не забруднити руки за грою. Найбільший бутерброд у світі зробили у 2001 році німці. Для того, щоб намастити шматок хліба розміром 18 м2 знадобилося 18 кг масла! Найбільший сандвіч розміром 2,5 м2 і вагою в 2 т приготували пекарі із чеського міста Норвич Цікаві факти

Бутерброди -Види бутербродів -Види нарізки -Види продуктів -Обладнення -Вимоги до якості виготовлення бутербродів
Слайд № 11

Бутерброди -Види бутербродів -Види нарізки -Види продуктів -Обладнення -Вимоги до якості виготовлення бутербродів

Кваліфікація бутербродів Відкриті (прості,складні) Закриті (сендвіч,гамбургер) Закусочні (канапе,тартинка)
Слайд № 12

Кваліфікація бутербродів Відкриті (прості,складні) Закриті (сендвіч,гамбургер) Закусочні (канапе,тартинка)

Бутерброд Бутербро́д (від нім. Butterbrot — «хліб з маслом»), іноді кана́пка (фр. canapé, канапе́)  накладанець — вид холодної закуски. Являє собою...
Слайд № 13

Бутерброд Бутербро́д (від нім. Butterbrot — «хліб з маслом»), іноді кана́пка (фр. canapé, канапе́)  накладанець — вид холодної закуски. Являє собою скибочку хліба або булки, на яку покладені додаткові харчові продукти.

Різноманіття бутербродів Існує величезне різноманіття бутербродів  — від класичних з ковбасою або сиром до багатошарових з різних сортів м'яса, ово...
Слайд № 14

Різноманіття бутербродів Існує величезне різноманіття бутербродів  — від класичних з ковбасою або сиром до багатошарових з різних сортів м'яса, овочів, зелені та соусів або паштетів. Також бутерброд може складатися тільки з хліба і вершкового масла, можливо з цукром, варенням, медом або сіллю. Бутерброди широко розповсюджені, бо вони швидкі в приготуванні, зручні в перенесенні та не вимагають використання столових приладів.

Види бутербродів Бутерброди поділяються на основні групи: відкриті — канапки (прості та асорті), закриті (сандвічі) закусочні (канапе), перекладанці.
Слайд № 15

Види бутербродів Бутерброди поділяються на основні групи: відкриті — канапки (прості та асорті), закриті (сандвічі) закусочні (канапе), перекладанці.

Відкриті бутерброди Для приготування їх використовують житній хліб — для бутербродів з жирними продуктами (шинкою, шпиком, салом), продуктами, що м...
Слайд № 16

Відкриті бутерброди Для приготування їх використовують житній хліб — для бутербродів з жирними продуктами (шинкою, шпиком, салом), продуктами, що мають гострий смак (оселедцем, шпротами тощо), і пшеничний хліб. Для відкритих бутербродів пшеничний батон нарізають скибочками, трохи навскіс, 1-1,5 см завтовшки і масою 30-40 г. Вершкове масло для бутербродів зачищають, тверде — розм'якшують і розтирають. Згідно з розкладкою у масло додають зелень петрушки, сік лимона, гірчицю, майонез, тертий хрін, сир.

Закриті бутерброди (сендвічі)[ Це прямокутні скибочки хліба 5-6 см завширшки, 1-8 см завдовжки, 0.5 см завтовшки. Вони також можуть мати форму трик...
Слайд № 17

Закриті бутерброди (сендвічі)[ Це прямокутні скибочки хліба 5-6 см завширшки, 1-8 см завдовжки, 0.5 см завтовшки. Вони також можуть мати форму трикутника, ромба, квадрата.

Слайд № 18

Слайд № 19

Бутерброди-закуски (канапки) Готують на маленьких шматочках підсушеного або підсмаженого на маслі хліба або використовують випічку з листкового і п...
Слайд № 20

Бутерброди-закуски (канапки) Готують на маленьких шматочках підсушеного або підсмаженого на маслі хліба або використовують випічку з листкового і пісного тіста.

Слайд № 21

МІНІ-ПІЦИ З БАГЕТА Піца – дивовижний винахід італійців. Мені здається, що її успіх зумовлений простотою концепції. В основі тісто, потім йде соус –...
Слайд № 22

МІНІ-ПІЦИ З БАГЕТА Піца – дивовижний винахід італійців. Мені здається, що її успіх зумовлений простотою концепції. В основі тісто, потім йде соус – томатний або вершковий, начинка і сир. Все дуже легко. Але сьогодні мені не хочеться готувати тісто для піци, і я вирішив приготувати маленькі гарячі бутерброди, схожі на піцу. Повірте, це буде дуже смачно. 

Перекладанці Являють собою протилежність канапкам, це великі багатошарові бутерброди, які готують з цілої хлібини. Кожен перекладанець здатен задов...
Слайд № 23

Перекладанці Являють собою протилежність канапкам, це великі багатошарові бутерброди, які готують з цілої хлібини. Кожен перекладанець здатен задовольнити апетит декількох осіб, тому подають їх по одній штуці цілими, а ділять безпосередньо на столі, розрізаючи як торт (через це їх іноді називають бутербродними тортами).

Гарячі бутерброди Готують з відвареним м'ясом, куркою, з набору продуктів (ковбаси, сиру, яєць, зеленого горошку, майонезу) і рибних консервів. Для...
Слайд № 24

Гарячі бутерброди Готують з відвареним м'ясом, куркою, з набору продуктів (ковбаси, сиру, яєць, зеленого горошку, майонезу) і рибних консервів. Для їх приготування використовують половинки булочок або пшеничний хліб, на які укладають нарізані продукти, заправляють майонезом, посипають тертим сиром і запікають в духовці або мікрохвильовці при температурі 220—240°С протягом 2-3 хв. Подають гарячими на круглих блюдах, які покривають серветками.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРІНКИ Як ви думаєте, смачні грінки це складно або просто? Я точно знаю, що відповіді будуть різними. Щоб внести ясність в це питанн...
Слайд № 25

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРІНКИ Як ви думаєте, смачні грінки це складно або просто? Я точно знаю, що відповіді будуть різними. Щоб внести ясність в це питання я поділюся своїм рецептом ідеальних грінок, приготувавши які, ви точно будете знати, що це дуже просто і смачно.  

БРУСКЕТИ З ГАРБУЗОМ І СИРОМ ФЕТА Брускети – дуже проста і швидка закуска. Ідеальний варіант для великої компанії або святкового столу. Їх можна гот...
Слайд № 26

БРУСКЕТИ З ГАРБУЗОМ І СИРОМ ФЕТА Брускети – дуже проста і швидка закуска. Ідеальний варіант для великої компанії або святкового столу. Їх можна готувати з чим завгодно – овочами, фруктами, м’ясом або рибою. Сьогодні я пропоную приготувати брускети з гарбузом і сиром фета. Не думайте, що все так просто. У мене є кілька секретів, щоб зробити смак цих брускет незабутнім.

КУБИНСЬКИЙ САНДВІЧ Тут треба сказати, що цим рецептом ми спробували відтворити кубинський сандвіч з фільму «Кухар на колесах», який приніс герою фі...
Слайд № 27

КУБИНСЬКИЙ САНДВІЧ Тут треба сказати, що цим рецептом ми спробували відтворити кубинський сандвіч з фільму «Кухар на колесах», який приніс герою фільму велику популярність. Можна сказати, що часу для підготовки піде багато, але це того варте. Свинина виходить мегаароматна і м’яка, солоні огірки надають соковитості, а сир і солодка гірчиця – ніжності. Повірте, ви не пошкодуєте, витративши час на приготування цього сандвіча.

МЕЛТ З ТУНЦЕМ Мелт – це гарячий закритий сандвіч, який можна приготувати з різноманітними начинками. Хочу поділитися рецептом мелта з тунцем – ідеа...
Слайд № 28

МЕЛТ З ТУНЦЕМ Мелт – це гарячий закритий сандвіч, який можна приготувати з різноманітними начинками. Хочу поділитися рецептом мелта з тунцем – ідеальний перекус, який може замінити повноцінний прийом їжі. Соковитий завдяки томату, пікантний завдяки білій цибулі та ніжний завдяки чеддеру – ідеальний бутерброд з тунцем.  

САНДВІЧ З КРУАСАНА З ПОЛУНИЦЕЮ Сезон полуниці все ще в розпалі. І сьогодні я пропоную вам приготувати дуже просту і при цьому ніжну і романтичну за...
Слайд № 29

САНДВІЧ З КРУАСАНА З ПОЛУНИЦЕЮ Сезон полуниці все ще в розпалі. І сьогодні я пропоную вам приготувати дуже просту і при цьому ніжну і романтичну закуску. Ви витратите всього кілька хвилин і отримаєте дуже смачний сандвіч з круасана з полуницею в поєднанні з м’яким сиром, освіжаючою м’ятою і пікантним коріандром, який відмінно підкреслює смак полуниці.

ТОСТИ З РЕДИСКОЮ Іноді нам зовсім не хочеться готувати. І тоді в хід ідуть сендвічі та бутерброди. Я пропоную небанальне рішення – тости з редискою...
Слайд № 30

ТОСТИ З РЕДИСКОЮ Іноді нам зовсім не хочеться готувати. І тоді в хід ідуть сендвічі та бутерброди. Я пропоную небанальне рішення – тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов’язково смачні. Адже крім гостроти редису в них є приємна терпкість лимонної цедри і м’ятна свіжість. Краще й не придумаєш.

САНДВІЧ З КУРКОЮ І ГРИБАМИ Сезон пікніків вже не за горами, значить потрібно скоріше запасатися новими смачними рецептами того, що можна приготуват...
Слайд № 31

САНДВІЧ З КУРКОЮ І ГРИБАМИ Сезон пікніків вже не за горами, значить потрібно скоріше запасатися новими смачними рецептами того, що можна приготувати на грилі. І у мене як раз є смачнючий рецепт, який сподобається всім любителям сандвічів і бургерів. Сандвіч з куркою і грибами – чудове рішення для будь-якого пікніка. У ньому все прекрасно –  і ароматна булка, просочена вершковим маслом з гірчицею і пряна рукола з томатами і ніжний сметанний соус.

ГАРЯЧІ ТОСТИ З NUTELLA І БАНАНОМ Зізнайтеся. Іноді хочеться взяти банку пасти Nutella, велику ложку і піти в забуття. Тільки не треба безрозсудност...
Слайд № 32

ГАРЯЧІ ТОСТИ З NUTELLA І БАНАНОМ Зізнайтеся. Іноді хочеться взяти банку пасти Nutella, велику ложку і піти в забуття. Тільки не треба безрозсудності, зробіть все максимально смачно. Приготуйте м’які французькі тости, змастіть їх жаданою Nutella, викладіть банан і забудьте про все. У неділю вранці можна все, особливо щастя на сніданок.

БУТЕРБРОДИ З БУРЯКОМ І САЛЯМІ Цей рецепт – моя інтерпретація звичайних бутербродів з ковбасою. Досить проявити трохи фантазії, щоб перетворити звич...
Слайд № 33

БУТЕРБРОДИ З БУРЯКОМ І САЛЯМІ Цей рецепт – моя інтерпретація звичайних бутербродів з ковбасою. Досить проявити трохи фантазії, щоб перетворити звичайне блюдо в святкову закуску. Бутерброди з буряком і салямі – новий варіант святкових бутербродів, які можна приготувати всього за п’ять хвилин. Невелика підказка – щоб не витрачати час на відварювання буряків, купіть вже готову в супермаркеті.

Відкриті бутерброди з одним шматком хліба
Слайд № 34

Відкриті бутерброди з одним шматком хліба

Слайд № 35

Прості холодні
Слайд № 36

Прості холодні

Складні холодні (асорті)
Слайд № 37

Складні холодні (асорті)

З жирними продуктами
Слайд № 38

З жирними продуктами

Грінки, гарячі бутерброди
Слайд № 39

Грінки, гарячі бутерброди

Закриті бутерброди з двома шматками хліба
Слайд № 40

Закриті бутерброди з двома шматками хліба

Клубні сандвічі
Слайд № 41

Клубні сандвічі

Гарячі сандвічі з грінок
Слайд № 42

Гарячі сандвічі з грінок

Листкові бутерброди з трьома і більше шматками хліба
Слайд № 43

Листкові бутерброди з трьома і більше шматками хліба

Бутербродні торти
Слайд № 44

Бутербродні торти

Бутербродний рулет
Слайд № 45

Бутербродний рулет

Бутербродні башти
Слайд № 46

Бутербродні башти

Фуршетні бутерброди
Слайд № 47

Фуршетні бутерброди

Канапе
Слайд № 48

Канапе

Тартинки
Слайд № 49

Тартинки

Тарталетки
Слайд № 50

Тарталетки

Воловани
Слайд № 51

Воловани

Слайд № 52

Слайд № 53

За законом Мерфі хліб завжди буде падати маслом вниз. Близько 50% усього хліба йде на бутерброди – в Англії найпопулярніший бутерброд - з сиром, в ...
Слайд № 54

За законом Мерфі хліб завжди буде падати маслом вниз. Близько 50% усього хліба йде на бутерброди – в Англії найпопулярніший бутерброд - з сиром, в Америці – з шинкою, а в Україні - з салом. 14 березня - день народження бутерброда.

Ми з'їдаємо більше 9 000 000 буханок хліба щодня. Цього достатньо, щоб зробити 90 мільйонів бутербродів. Так що, бажаю всім корисного, збалансовано...
Слайд № 55

Ми з'їдаємо більше 9 000 000 буханок хліба щодня. Цього достатньо, щоб зробити 90 мільйонів бутербродів. Так що, бажаю всім корисного, збалансованого харчування, щоб ходили всі стрункі, красиві і тому радісні і щасливі.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.