Зараз в ефірі:
Кабінет психолога:
«
Здатність до саморегуляції – основа духовного розвитку. Нові інструменти й підходи
»
Взяти участь Всі події

Правопис складних прикметників разом, окремо, через дефіс

Українська мова

Для кого: 6 Клас

26.04.2021

161

1

0

Опис документу:
Тест призначений для учнів 6 -го класу з метою перевірки рівня засвоєності знань з відповідної теми . Є питання з однією відповіддю на правопис складних прикметників через дефіс, разом ; на знаходження помилок на вивчену орфограму. Після виконання роботи вчитель має змогу спланувати роботу над удосконаленням орфографічних навичок учнів.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Правописскладнихприкметників




Правописскладнихприкметників





Прізвищеім'япобатьковіучня Клас Дата

Питання№1

Укотромурядкувсісловапишемочерездефіс?

А)червоно/гарячий,південно/західний Б)науково/дослідний,загально/освітній В)військово/спортивний,світло/зелений

Питання№2

Укотромурядкупишемовсісловачерездефіс?

А)двадцяти/поверховий,глухо/німий Б)кримсько/татарський,

культурно/технічний

В)свинцево/мідний,блакитно/синій

Питання№3

Укотромурядкупишемовсісловаразом?

А)суспільно/корисний,чотири/колісний Б)західно/український,

східно/слов'янський

В)дерево/обробний,чітко/окреслений

Питання№4

Укотромурядкупишемовсісловаразом?

А)ново/утворений,біло/сніжний Б)народно/поетичний,військово/польовий В)сніжно/білий,військово/зобов'язаний

Питання№5

Укотромурядкупишемовсісловачерездефіс?

А)жовтувато/рожевий,жовто/гарячий Б)кисло/солодкий,м'ясо/молочний В)п'ятдесяти/тонний,овоче/молочний

Питання№6

Укотромурядкудопущенопомилку?

А)малочутливий,первіснообщинний Б)легкоатлетичний,загальнодоступний В)медикохірургічний,військовополонений

Питання№7

Укотромурядкудопущенопомилку?

А)лісо-степовий,темно-червоний Б)фізико-математичний,вищезгаданий В)біло-червоний,військово-повітряний

Питання№8

Укотромурядкупишемовсісловаразом?

А)синювато/червоний,мовно/стильовий Б)п'яти/річний,м'ясо/консервний В)легко/атлетичний,темно/зелений

Питання№9

Укотромурядкудопущенопомилку?

А)східно-німецький,північно-східний Б)мовно-літературний,народно-

визвольний

В)чорно-білий,сліпоглухонімий

Питання№10

Укотромурядкупишемовсісловаокремо?

А)дерево/обробний,східно/слов'янський Б)абсолютно/сухий,суспільно/корисний В)ново/заснований,навчально/науковий

Питання№11

Укотромурядкупишемовсісловачерездефіс?

А)свiтло/любний,право/бережний Б)старо/болгарський,

турецько/український

В)фізико/географічний,південно/східний

Питання№12

Оберітьрядок,уякомувсіприкметникинаписаніправильно

А)історико-філологічний,білосніжний,військово-полонений

В)далекосхідний,довго-вусий,нородно-пісенний

Б)військово-морський,українсько-англійський,гіркувато-кислий


Ключдотесту


1.В

2.В

3.Б

4.А

5.Б

6.В

7.А

8.Б

9.А

10.Б

11.В

12.Б

26.04.2021

1/3

vseosvita.ua


Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Нещодавно завантажили