Цілі:
предметні: ознайомити учнів із фабрикою «Світоч» у Львові; продемонструвати процес виробництва шоколаду на фабриці; звернути увагу дітей на цікаві факти що стосуються виготовлення і споживання шоколаду; проаналізувати етикетку шоколадки;
комунікативні: розвивати в дітей зв’язне мовлення, мислення, логіку, пам'ять, розширювати кругозір дітей; поширювати серед дітей власний набутий досвід з вивченої теми;
соціокультурні: виховувати бережливе ставлення до того що нам пропонують, даруючи чи того що купуємо; цінувати природні матеріали, аби майстри виготовили хороший продукт і в подальшому можна було його придбати; вміння висловлювати власну думку, виховувати відповідальність, товариськість, уміння співпрацювати.