Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Методичні ігри для урізноманітнення уроків природничого циклу
»
Взяти участь Всі події

Дистанційне навчання. Тести до модуля "Баскетбол".

Фізична культура

Для кого: 10 Клас

06.12.2020

319

7

1

Опис документу:
Дані тести розроблено з метою перевірки і оцінювання знань учнів на підсумковому уроці модуля "Баскетбол". В тестах містяться запитання щодо техніки, методики, правил гри. Учні мають продемонструвати знання, отримані на попередніх уроках, розуміти значення занять баскетболом для людини.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тести до модуля «Баскетбол» 11 клас

1. Основні якості, що розвиває гра в баскетбол:

a) гнучкість, пластичність, граціозність;

b) точність рухів, швидкість реакції, спритність;

c) точність ударів по воротах.

2. Пробіжка - це

a) виконання гравцем більше трьох кроків без м"яча;

b )виконання гравцем більше трьох кроків з м"ячем в руках;

c) виконання гравцем великої кількості переміщень без м"яча.

3. Який спортивний інвентар і обладнання потрібні для гри у баскетбол?

a) майданчик, рукавиці, баскетбольний м'яч, баскетбольні кільця

b) баскетбольний м'яч, баскетбольні кошики, майданчик;

c) баскетбольний м'яч, баскетбольні кошики, гімнастичні лави;

d) баскетбольний м'яч, ворота.

4. Які амплуа є  в баскетбольній команді?

 a) захисник, ліберо і центровий;

b) захисник, нападаючий і голкіпер;

c) захисник, нападаючий і центровий.

5. Під час гри спортсмен несподівано міняє швидкість ведення м’яча для того, щоб:

a) привернути на себе увагу;

b) відірватися від захисника;

c) випередити всіх і бути першим.

6. Що таке “дриблінг”?

a) ведення м’яча;

b) порушення правил вкидання м’яча в гру;

c) різновид передачі мяча;

d) штрафний кидок.

7. Що таке “фол”?

a) один з технічних елементів гри;

b) персональне зауваження;

c) м’яч, який вискочив в аут;

d) закинутий м’яч з лінії штрафних кидків.

8. Гра розпочинається:

a) з свистка судді;

b) з вкидання м”яча гравцем з-за бокової лінії;

c) з розігрування м"яча в центрі майданчика.

9. За що призначається штрафний кидок ?

a) за пробіжку;

b) за поштовх, утримання, удари суперника; 

c) за пронос м’яча; 

d) за подвійне ведення.

10. Гравця видаляють з гри за отримання

a) одного фола;

b) два фола;

c) три фола;

d) п"ять фолів.

Ключ.

1. b

2. b

3. b

4. c

5. b

6. a

7. b

8. c

9. b

10. d

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.