Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Вимоги до якості приготування салатів . Оформлення їх
Для приготування салатів використовують сирі, варені, квашені і мариновані овочі, гриби, бобові, сирі і консервовані фрукти, цитрусові плоди. Салат можна приготувати з одного виду овочів (салат з огірків, томатів, білоголової капусти) або кількох видів.
До багатьох салатів входять м'ясо, птиця, риба, нерибні продукти морсь-кого промислу, яйця. Це підвищує поживну цінність салатів, поліпшує та урізноманітнює їх смак. Продукти для салатів нарізують тоненькими скибочками, кружальцями, маленькими кубиками, деякі шаткують соломкою. Заправляють салати салатними заправами, сметаною, майонезом. Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом 30 хв, з сирих — 15 хв.
Вимоги до якості салатів.
Овочі мають форму нарізування відповідно до виду салату або вінегрету , форма нарізування зберігається. Готові салати або вінегрети викладені гіркою, оформлені, зелень свіжа.
Колір властивий продуктам, які є в салаті.
Консистенція варених овочів – мяка, сирих овочів— трохи хрустка. Для капустяних овочів консистенція тверда, хрустка, не допускається використання зелених листків.
Завдання відповісти на запитання у зошиті.
З яких продуктів ви готували салат?
Як його оформили?
Які ще салати вам відомі?
Рефлексія від 0 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення:
Визначення функціональності виробу. Якість, товарний знак. Варіанти оздоблення виробу. Оформлення проєктної документації.
Остаточне оформлення та оздоблення іграшки равлика "Тільда". Контроль якості виготовлення виробу. Інструктаж з БЖД.